Beauty tips voor tijdens je slaap

Schoonheid is iets dat me fascineert, en ik vind het heel leuk om mezelf en anderen er mooi te doen uitzien. Ik ben dan ook altijd op zoek naar manieren waarop ik al mijn beauty-rituelen kan vergemakkelijken en optimaliseren. Eén tip die ik daarvoor altijd aan iedereen geef: gebruik de tijd die je slapend doorbrengt in je verzorgingsroutine. ’s Nachts lig je toch zo’n 6 à 8 uur stil en heb je niets te doen behalve slapen, dus kun je die tijd beter gebruiken. Als ik bovendien een feestje of een speciale gelegenheid heb, wil ik er die dag extra goed uitzien en doe ik ’s avonds een paar extra stappen zodat ik wanneer ik opsta er meteen stralend uitzie. Want als je van jezelf vindt dat je er goed uitziet, straal je dat ook uit. Lees snel verder voor mijn beautytips voor tijdens je slaap!

Ik maak mij heel graag klaar en ik probeer mijn klaarmaakproces daarom vaak zo lang mogelijk te maken. Wanneer ik écht een speciale gelegenheid heb (denk aan een prombal, verjaardagsfeest, filmpremière; een evenement waar je lang naar uitkijkt) vind ik het heerlijk om de hele dag te gebruiken om me klaar te maken. Dan ga ik uitgebreid in bad, neem ik de tijd om te relaxen met een boek of een serie, epileer ik mijn wenkbrauwen, lak ik mijn nagels, … Kortom: ik zorg ervoor dat ik letterlijk van kop tot teen tiptop in orde ben. Ik voel me mooi en ben dan heel zelfzeker. Zalig, die momenten.

Om dat klaarmaakproces nog intenser te maken, voeg ik er soms ook de avond ervoor aan toe. Er zijn veel dingen die je ’s nachts kan doen zodat alles de dag erna gemakkelijker gaat. Bij deze dus een lijstje met dingen die je gemakkelijk aan je verzorgingsroutine kan toevoegen, of die je kan gebruiken als je jezelf extra wilt verzorgen.

Je handen en voeten hydrateren
’s Nachts lig je uren stil en heb je je handen en voeten niet nodig voor al die dingen die je overdag wilt doen. Daarom maak ik graag gebruik van die tijd om mijn handen en voeten een intense hydratatiebeurt te geven. Deze stap is enorm simpel: neem een voedende body butter en breng een royale laag aan op je voeten en handen. Doe sokken aan je voeten en handschoenen aan je handen zodat de crème goed in je huid kan dringen. De dag erna sta je op met handen en voeten die nog nooit zo zacht zijn geweest.

Je nagelriemen verzorgen
Deze stap is bijna dezelfde als de eerste. Je kan ’s nachts ook je nagelriemen voeden. Smeer je nagelriemen in met een voedende nagelriemolie en draag handschoenen zodat de olie goed kan intrekken.

Je lippen voeden met een zelfgemaakte lippenbalsem
Mijn lippen zijn wel eens droog. Vooral in de winter hebben ze behoefte aan een speciale verzorging. Voor momenten waarop het velletjesgehalte van mijn lippen té hoog wordt, gebruik ik een speciale lippenverzorging die ik ’s nachts laat inwerken. Voor de meest voedende lippenbalsem meng ik olijfolie (dat mag ook een andere olie zijn) met honing. Ik breng deze mengeling rijkelijk aan op mijn lippen en laat het de hele nacht zitten. Nee, droge lippen hoef ik niet!

Je haar verzorgen met een oliebehandeling
Ik raad iedereen aan om eens per maand een oliebehandeling aan het haar te geven. Zo voedt je je haar intens en je haar gaat er prachtig van glanzen. Bovendien hoef je niet eens zoveel moeite te doen voor een oliebehandeling. Wat ik doe is het volgende: ik meng arganolie met de monoïolie die ik ooit reviewde in een flacon en breng het aan op mijn haar. Ik zorg ervoor dat de olie niet van mijn haar afdruipt, maar breng toch voldoende aan zodat mijn gehele haar vet aanvoelt. Wat wel belangrijk is, is dat je een handdoek over je hoofdkussen legt, want anders loopt alle olie in je kussensloop. ’s Ochtends was ik mijn haar en wanneer ik het droog ziet het er heel verzorgd en glad uit.

Je tanden witter maken met baksoda
Ik heb vaak op het internet gelezen dat je je tanden witter kan maken door ze te poetsen met baksoda. En als je dat ’s avonds doet voordat je gaat slapen, kan de baksoda heel de nacht doorwerken. Poets eerst je tanden met normale tandpasta, en poets ze dan nog eens met wat baksoda op je tandenborstel. Spoel je mond uit zoals gewoonlijk, ga slapen en sta op met stralende witte tanden. Let wel op dat je dit niet te vaak doet, want je tanden kunnen er wel gevoelig van worden. Ik zou zeggen maximaal een keer per week.

Je wimpers verzorgen
Als je graag lange, volle wimpers wilt, moet je ze ook goed verzorgen. Door er mascara op te doen en ze er telkens weer af te halen, worden je wimpers wat zwakker. Om ze weer sterk te maken, kan je er olie op aanbrengen. Opnieuw kan je zelf kiezen welke olie je het aangenaamst vindt, maar ik heb horen zeggen dat arganolie het beste is voor je wimpers. Neem een spooly (een mascaraborsteltje) met wat olie op en breng de olie aan alsof je mascara aanbrengt. Je kan het ook met een eyelinerkwastje aanbrengen als een eyeliner. Ik wil je er wel op attent maken dat je dit doet nadat je hebt gelezen, want de olie glijdt van je wimpers in je ogen en je zicht wordt dan erg troebel, wat lezen erg lastig maakt.

Er zijn nog veel andere dingen die je ’s nachts kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld ’s avonds een gezichtsmasker opdoen en dat heel de nacht laten intrekken, maar dat doe je best enkel met voedende en vochtinbrengende maskers. Als je een kleimasker te lang laat zitten, kan je huid wel eens erg droog worden. Ik raad het Vitamine E gezichtsmasker van The Body Shop aan, dat mijn gezicht telkens weer heerlijk hydrateert. ’s Nachts kan de crème diep in je huid dringen en zo zelfs de onderste laag huid voeden.

Gebruik jij je nachten voor bepaalde beautyrituelen?

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.