Ooglook tutorial: Defined Eyes

Ogen zijn mooi. Als ik iemand moet opmaken, probeer ik dan ook steeds om de nadruk op de ogen te leggen. Ik probeer met een ooglook altijd om veel diepteverschillen te creëren in het oog, en het oog er ronder te doen uitzien, zodat ze er heel gedefinieerd uitzien. De look die ik je vandaag zal tonen is daarvoor uiterst geschikt, en zal je een intense oogopslag geven. We werken enkel met donkerbruine tinten en wit, dus vandaag gaan we niet voor een kleurrijke look, maar eerder een neutrale, die bij iedereen goed staat. Lees snel verder om te zien hoe je je ogen defined maakt.

Voor de look die ik vandaag laat zien, gebruikte ik het Naked 2 palet van Urban Decay. Je kan natuurlijk ook andere kleuren gebruiken, zolang je je donkere kleuren maar plaatst op de plekken die we donkerder willen maken, en de lichte kleuren op de plekken die we willen highlighten. Naast het Naked 2 palet, gebruikte ik nog een zwart oogpotlood, een wit oogpotlood en natuurlijk mascara. Verder heb je nog een aantal kwasten nodig, op z’n minst één klein oogschaduwkwastje – om de oogschaduws mee aan te brengen – en ook één fluffy oogschaduwkwastje waar geen oogschaduw opzit – om alle kleuren mee te blenden.

Mijn 'naakt' oog

Mijn ‘naakt’ oog

We beginnen zoals steeds met een naakt oog. De look van vandaag is vrij zwaar, dus is het wel belangrijk om een basis aan te brengen. Als je een oogschaduwprimer hebt, kan je die gebruiken, maar je kan ook een klein beetje concealer over je ooglid aanbrengen. Op die manier zullen de oogschaduws langer op je oog blijven én ze zullen er intenser uitzien.

Defined eyes Stap 1: transitiekleur aanbrengen

Defined eyes
Stap 1: transitiekleur aanbrengen

Als je een ooglook wilt maken, is het best om te starten met een transitiekleur in je arcadeboog. Ik breng daarom Tease aan uit Naked2, een taupekleurige, matte oogschaduw. Het concept van de ooglook van vandaag is dat we donkere kleuren in en net boven de arcadeboog willen brengen, en het bewegend ooglid willen we naar voor brengen, en dat gaan we doen door daar lichte kleuren op aan te brengen. We brengen daarom de transitiekleur aan tussen de plek waar we de donkere oogschaduw aanbrengen, en de plek waar we de lichte kleur zullen aanbrengen. De transitiekleur zal zorgen voor een mooie overgang tussen de donkere kleur en de lichte kleur, en zal er ook voor zorgen dat we de oogschaduws die we erover aanbrengen gemakkelijker kunnen blenden.

Defined eyes Stap 2: transitiekleur blenden

Defined eyes
Stap 2: transitiekleur blenden

Met een schone blendingkwast blend ik de transitiekleur uit. Dit hoeft niet heel precies te gebeuren, de transitiekleur mag een groot deel rond de arcadeboog kleuren. Zorg er natuurlijk wel voor dat de randen mooi vervaagd zijn.

Defined eyes Stap 3: diepte aanbrengen

Defined eyes
Stap 3: diepte aanbrengen

We gaan verder met de diepte aan te brengen op het bovenste ooglid. Ik neem daarvoor Blackout, een intens zwarte kleur. Ik gebruik om het zwart aan te brengen een klein rond kwastje, maar je kan ook een platte oogschaduwkwast gebruiken. Zorg ervoor dat je het zwart aanbrengt in je arcadeboog, en ook er nét boven. Om het zwart de perfecte vorm te doen krijgen, is het gemakkelijk om je oog even open te doen. Als de zwarte oogschaduw niet zichtbaar is als je je ogen opendoet, moet je het nog iets hoger aanbrengen. Je moet eigenlijk een klein zwart randje zien in je arcadeboog als je jezelf in de spiegel aankijkt.

Defined eyes Stap 4: zwarte oogschaduw blenden

Defined eyes
Stap 4: zwarte oogschaduw blenden

Ik neem een iets kleinere schone blendingkwast en blend ook het zwart mooi uit. Je kan hiervoor ook een grotere blendingkwast gebruiken, maar zorg ervoor dat de kleur niet verplaatst: je wilt alleen zwarte oogschaduw in je arcadeboog en er nét boven.

Defined eyes Stap 5: diepte onder het oog brengen

Defined eyes
Stap 5: diepte onder het oog brengen

Om diepte aan te brengen op het onderste ooglid, neem ik een iets minder donkere kleur dan het zwart. Ik kies voor Busted, een donkerbruine kleur. Ik zet met een platte oogschaduwkast een lijntje een paar millimeter onder mijn onderste wimperrand. Je wilt er genoeg ruimte tussen laten, want de ruimte tussen je wimperrand en het lijntje dat je net zette, gaan we straks highlighten.

Defined eyes Stap 6: blenden

Defined eyes
Stap 6: blenden

Ik neem een schone blendingkwast en blend het lijntje dat ik net zette uit. Probeer om het lijntje eerder naar onder te vervagen dan naar boven.

Defined eyes Stap 7: lichte oogschaduw op bewegend ooglid

Defined eyes
Stap 7: lichte oogschaduw op bewegend ooglid

Vervolgens beginnen we met het highlighten. Ik neem Booty Call uit het Naked 2 palet, een crèmekleurige oogschaduw met satijnfinish. Die kleur breng ik aan op het bewegend ooglid, zodat het middenste van mijn oog naar voren wordt gebracht.

Defined eyes Stap 8: wit oogpotlood rond het oog

Defined eyes
Stap 8: wit oogpotlood rond het oog

Om een ultieme highlight te krijgen, gebruik ik een wit oogpotlood en omlijn ik hiermee mijn gehele oog. Vooral de binnenkant moet er licht uitzien, dus dat is de plek waar ik op focus.

We brengen deze keer geen oogpotlood of eyeliner aan boven de bovenste wimperrand, want daar hebben we net een highlight gezet. Om mijn wimpers er toch een beetje voller te doen uitzien, zet ik met een zwart oogpotlood een lijntje op mijn bovenste waterlijn. Deze stap is natuurlijk optioneel, want het is niet de meest gemakkelijke.

Defined eyes Stap 10: wimpers krullen

Defined eyes
Stap 10: wimpers krullen

Omdat ik geen eyeliner bij mijn wimperrand heb, wil ik toch wat extra moeite doen om mijn wimpers er beter te doen uitzien. Daarom krul ik mijn wimpers snel even met een wimperkruller.

Defined eyes Stap 11: mascara

Defined eyes
Stap 11: mascara

De laatste stap is natuurlijk om een royale laag mascara aan te brengen. En dan is mijn ooglook klaar.

Defined eyes Zonder lipstick

Defined eyes
Zonder lipstick

Deze defined eyes zijn perfect draagbaar voor overdag. Hierboven draag ik hem zonder lipstick, en zo vind ik dat het er heel overdags uitziet.

Defined eyes Met rode lipstick

Defined eyes
Met rode lipstick

Voor ’s avonds is hij natuurlijk ook geschikt. Combineer hem gewoon met een rode lip en het ziet er ontzettend stijlvol en feestelijk uit.

Defined eyes Close-up

Defined eyes
Close-up

Het leuke aan deze ooglook is dat mijn ogen er super high-definition uitzien. Ik wil bij deze look dat alle aandacht naar mijn ogen gaat, en dat mijn blik er te allen tijde intens uitziet. Je kan deze ooglook helemaal aanpassen aan jouw smaak en voorkeuren. Probeer het zwart eens te vervangen door donkerbruin, of breng een gekleurde oogschaduw aan op je bewegend ooglid. Wees creatief!

Hoe leg jij de nadruk op je ogen?

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.