Review: Nieuwe Catrice Lipsticks

Enige tijd geleden was er op mijn blog een artikel te lezen over de lipsticks van Catrice, mijn favoriete budgetmerk. In dat artikel liet ik de veertien lipsticks zien die ik toen in mijn collectie had. Het artikel over de lipsticks van Catrice is tot nu toe een van mijn meest gelezen blogberichten, en daarom dacht ik dat het wel leuk zou zijn om je op de hoogte te houden van de uitbreiding van mijn Catrice-lipstickcollectie. Ondertussen heb ik vier nieuwe kleuren, dus lees snel verder als je wilt zien welke het zijn. 

Nieuwe Catrice Lipsticks

Nieuwe Catrice Lipsticks

Ik koos voor twee nieuwe kleuren uit de Ultimate Colour lijn, en twee uit de Ultimate Shine lijn. Ik heb geprobeerd om voor kleuren te kiezen waarvan ik er nog niet veel vergelijkbare heb, maar dat vind ik moeilijk, omdat ik altijd aangetrokken word door dezelfde soort kleuren. En bij mij is dat meestal dieprood.

Nieuwe Catrice Lipsticks

Nieuwe Catrice Lipsticks

Nieuwe Catrice Lipsticks

Nieuwe Catrice Lipsticks

Ik koos voor MATTraction, een – jawel – dieprode lipstick met een matte finish. Princess Peach is de tweede lipstick die ik meenam, en dat is een perzikkleurige lipstick met een glanzende finish. Verder koos ik nog Chestnut Tree, een bruine lipstick, en Pink A Berry, een roze lipstick.

Nieuwe Catrice Lipsticks Swatches op mijn arm

Nieuwe Catrice Lipsticks
Swatches op mijn arm – zonder flits

Swatches op mijn arm met flits

Swatches op mijn arm – met flits

Op de swatches zien de lipsticks er allevier veelbelovend uit. Ze zijn stuk voor stuk prachtig gepigmenteerd en hebben een hoge dekkingsgraad. MATTraction is de enige matte lipstick van de vier, en hoewel Princess Peach een Ultimate Colour-lipstick is, vind ik hem erg glanzend. Bovendien vind ik dat Princess Peach er onverwachts fel uitziet.

Nieuwe Catrice Lipsticks Mijn lippen zonder iets op

Nieuwe Catrice Lipsticks
Mijn lippen zonder iets op

Nieuwe Catrice Lipsticks Mijn lippen zonder lipstick

Nieuwe Catrice Lipsticks
Mijn lippen zonder lipstick

Hierboven zie je een foto van mijn lippen zonder enige lipstick. Ze hebben van nature vrij veel pigment en zijn niet heel dun, maar ook niet heel vol. Wat ik wel leuk vind aan mijn lippen is het feit dat ze een vrij duidelijk zichtbare lijn hebben, zo weet ik snel tot waar ik lipstick kan aanbrengen.

Nieuwe Catrice Lipsticks MATTraction

Nieuwe Catrice Lipsticks
MATTraction

Nieuwe Catrice Lipsticks Mattraction

Nieuwe Catrice Lipsticks
MATTraction op mijn lippen

Nieuwe Catrice Lipsticks MATTraction op mijn lippen

Nieuwe Catrice Lipsticks
MATTraction op mijn lippen

Vanaf het begin had MATTraction al gescoord bij mij. Een dieprode, matte lipstick, hij scoorde direct dubbele punten. Ook op mijn lippen vind ik hem geweldig. Ik hou van het matte effect dat hij geeft en hij ziet er bovendien erg intens uit. In de huls is de ondertoon van MATTraction moeilijk te herkennen, maar als ik hem op mijn lippen zie, wordt direct duidelijk dat hij een prachtige koele ondertoon heeft. Mijn huid, die ook een koele ondertoon heeft, kan het direct goed met hem vinden!

Nieuwe Catrice Lipsticks Princess Peach

Nieuwe Catrice Lipsticks
Princess Peach

Nieuwe Catrice Lipsticks Princess Peach op mijn lippen

Nieuwe Catrice Lipsticks
Princess Peach op mijn lippen

Nieuwe Catrice Lipsticks Princess Peach op mijn lippen

Nieuwe Catrice Lipsticks
Princess Peach op mijn lippen

Ik had van Princess Peach een zachte perzikkleur verwacht, maar wanneer ik hem heb aangebracht op mijn lippen, zie ik een neonkleur. Ik vind het heel raar, waarom ziet hij er zo fel uit? Ik had Princess Peach al op de lippen van andere beautybloggers gezien, en dan ziet hij er erg zacht en nude uit. Ligt het aan mij? Anyway, ik vind dat doordat hij zo fel en fluo is, Princess Peach een erg unieke kleur is. Ik weet niet of ik hem veel ga dragen, want hij valt zo hard op, maar ik ben wel blij dat ik hem in mijn collectie heb zitten. Die moet ik onthouden voor de volgende fluoparty.

Nieuwe Catrice Lipsticks Chestnut Tree

Nieuwe Catrice Lipsticks
Chestnut Tree

Nieuwe Catrice Lipsticks Chestnut Tree op mijn lippen

Nieuwe Catrice Lipsticks
Chestnut Tree op mijn lippen

Nieuwe Catrice Lipsticks Chestnut Tree op mijn lippen

Nieuwe Catrice Lipsticks
Chestnut Tree op mijn lippen

De laatste tijd ben ik wel into donkere lipsticks, en daar is Chestnut Tree een mooi voorbeeld van. Hoewel ik met mijn lichte huid en licht haar niet met alle donkere tinten kan wegkomen, vind ik bruine lipsticks wel erg stijlvol staan. Chestnut Tree is zeker een lipstick die ik ga dragen, misschien niet iedere dag, maar je zal zien: ik zal hem dragen! Ik denk dat Chestnut Tree ongelooflijk knap kan staan bij meisjes met een donkerdere huid- of haartint dan ik. Dus als jij een zogenaamd ‘winter-‘ of ‘herfsttype’ bent, moet je deze bruine lipstick eens proberen.

Nieuwe Catrice Lipsticks Pink A Berry

Nieuwe Catrice Lipsticks
Pink A Berry

Nieuwe Catrice Lipsticks Pink A Berry op mijn lippen

Nieuwe Catrice Lipsticks
Pink A Berry op mijn lippen

Nieuwe Catrice Lipsticks Pink A Berry op mijn lippen

Nieuwe Catrice Lipsticks
Pink A Berry op mijn lippen

Als laatste zie je hierboven hoe Pink A Berry eruitziet op mijn lippen. Ik vind hem niet overdreven speciaal van kleur, maar hij bevat heel fijne shimers, waardoor het toch een unieke lipstick is. Pink A Berry is niet echt een kleur die ik graag draag, omdat hij niet heel erg opvalt, maar ook geen nude lipstick is. Ik weet niet waarom, maar ik vind hem een beetje out.

Conclusie: ik ben erg blij dat ik MATTraction en Chestnut Tree aan mijn collectie heb toegevoegd, maar Princess Peach staat me iets te neon, en Pink A Berry vind ik niet speciaal genoeg om te dragen. Toch vind ik het heel leuk om veel verschillende kleuren in mijn collectie hebben. Als ik dan iemand moet gaan opmaken voor een voorstelling of een film, ben ik er zeker van dat ik de geschikte lipstick in mijn bezit heb. Allevier de lipsticks dekken prachtig, brengen heel gemakkelijk aan, en voelen comfortabel aan op de lippen. Je kan de lipsticks van Catrice kopen bij Kruidvat voor €3,99 per stuk. En nu is het aan jou om jouw volgende lipstickkleur te kiezen!

Welke lipstick van Catrice is jouw favoriet?

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.