Reisverslag Marokko 2014

Twee weken geleden vertrok ik voor een volledige week op vakantie naar het prachtige Marokko. Ik ging samen met twee vriendinnen die net als ik in België wonen, en we gingen op bezoek bij een vriendin van ons die al een paar maanden in Rabat, de hoofdstad van Marokko woont. Het was een heerlijke week, we hebben veel gedaan en veel gezien, maar we hebben ook kunnen uitrusten, zodat we weer helemaal klaar zijn voor de examens binnenkort! Lees snel verder, want ik heb heel wat foto’s voor je klaarstaan!

Mijn vriendinnen en ik in Cailins huis

Mijn vriendinnen en ik in Cailins huis

We logeerden bij Cailin (Cailin zit naast mij), die al een aantal maanden in Marokko woont. Het was heel leuk om een hele week samen door te brengen, we hebben veel gelachen. Cailins huis is heel gezellig, met overal verschillende tegeltjes, en in het midden een niet-overdekte binnenplaats. Je woont er dus eigenlijk een beetje buiten.

We logeerden middenin de medina

We logeerden middenin de medina

Cailins huis staat middenin de medina. De medina is het oudste stadsgedeelte in Noord-Afrikaanse steden. Het is vaak ommuurd en is helemaal gevuld met huisjes en winkeltjes. Medina is Arabisch voor stad.

In de medina

In de medina

In de medina rondlopen was een erg aparte ervaring. Je loopt door een wirwar van smalle straatjes, waar je niet met de auto kan rijden. Sommige straatjes zien er prachtig rustig en pittoresk uit, in andere straatjes is het over de koppen lopen omdat ze helemaal vol staan met kleine kraampjes.

Het eten

Het eten

We aten soms thuis, en soms gingen we iets eten. Op de foto hierboven zie je de uitgebreide maaltijd die klaarstond toen we aankwamen. Van de couscous die je in het midden ziet staan hebben we nog dagen gegeten. In Marokko wordt heel veel brood gegeten, dus dat hebben we dan ook bijna elke maaltijd gedaan.

Omeletjes gaan eten

Omeletjes gaan eten

Op een ochtend zijn we omeletjes gaan eten in de medina. De eitjes waren heel lekker en heerlijk gekruid, ze smaakten echt Afrikaans. Bovendien dronken we vaak muntthee, maar we vroegen wel steeds om de suikerklontjes er apart bij te geven, want anders was die thee echt mierzoet. Wat ook heel aangenaam was, was het feit dat je voor heel weinig geld kan eten. De omeletjes, het brood, de muntthee en de koffie die je hierboven ziet kostte in totaal 45 dirham, wat neerkomt op zo’n 4,5.

Uitgaan op vrijdagavond!

Uitgaan op vrijdagavond!

Op vrijdagavond gingen we uit. We chillden de hele dag en begonnen vroeg met klaarmaken. We namen de tijd om ons helemaal mooi te maken. Ik zorgde (natuurlijk) voor de make-up, en met z’n drieën ontfermden we ons over Liesbeths (links op de foto hierboven) krullende haar. ’s Avonds vertrokken we laat naar Yakout, een club in de stad waar een live-band Afrikaanse muziek speelde.

Tour Hassan

Tour Hassan

Natuurlijk zijn we ook dingen gaan bekijken. We bezochten de bezienswaardigheden in Rabat die in de buurt waren, en we begonnen met de Tour Hassan. De Hassantoren zou de minaret worden van de grootste moskee ter wereld, maar toen de kalief overleed, was er ook geen financierder meer voor de moskee, en is de bouw ervan stilgelegd. Het was heel indrukwekkend om te zien.

Het strand

Het strand

We zijn ook een aantal keer iets gaan drinken op de surfclub, die aan het strand ligt. Al was het weer niet altijd even mooi, toch konden we altijd genieten van een prachtig uitzicht op het strand en de golven.

De ruïnes van Sala

De ruïnes van Chellah

Het mooiste dat we hebben gezien zijn zonder twijfel de ruïnes van Chellah. Het zijn ruïnes van een stad uit de middeleeuwen, en zelfs uit de oudheid. We kwamen er aan bij valavond, en wat zag het er prachtig uit. Het gele licht van de zon zorgde voor een schitterend contrast tussen de ruïnes en het groen errond.

De ruïnes van Sala

De ruïnes van Chellah

En wat alles af maakte, waren de ontelbare ooievaars die er nesten hadden, en rondvlogen. We konden er wel naar blijven kijken. Het was een magisch moment.

De ruïnes van Chellah

De ruïnes van Chellah

Het uitzicht was indrukwekkend.

Casablanca

Casablanca

De laatste uitstap die we maakten, was naar de stad Casablanca. In Casablanca staat de Hassan II-moskee, de grootste moskee van het land. Het was moeilijk om de grootte van de moskee vast te leggen op camera, dus ik raad je zeker aan om dit prachtige gebouw ooit te bezoeken. Het zicht was indrukwekkend, de toren is enorm hoog, en de kleuren zorgden ervoor dat alles een droom leek.

Casablanca

Casablanca

Alles was zo groot, ik kon er wel naar blijven kijken. Bovendien was het heel zonnig en warm, waardoor we optimaal van de dag konden genieten.

Casablanca

Casablanca

We hebben ook de rondleiding mogen meemaken, in de moskee. Het was adembenemend, want langs binnen leek alles nog groter! Binnenin de moskee is er plaats voor wel 25 000 mensen, en op het plein voor de moskee kunnen nog eens 85 000 mensen staan. Dat geeft je misschien een idee van de proporties!

Casablanca

Casablanca

We maakten nog wat groepsfoto’s op het plein voor de moskee. Dat moet ook natuurlijk ook gebeuren!

De laatste dag

De laatste dag

Op de laatste dag lieten we elk een brushing doen bij een kapper in de medina. Ik heb veel pijn geleden (de kapster trok zowat mijn haar uit), maar het resultaat mocht er zijn. We besloten nog wat portretfoto’s te maken bij het strand.

Ik heb de tijd van mijn leven beleefd in Marokko, maar ik heb ook veel bijgeleerd. Ik vind het bijzonder interessant om te leren over andere culturen, en om er middenin te leven voor een week, was echt een ervaring voor me. Het was voor mij de eerste keer dat ik buiten Europa ging, dus dat maakte alles extra spannend. Al was het weer niet altijd even ideaal, Marokko was fantastisch. 

Ben jij al eens in Marokko geweest? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.