Essence Come To Town Trend Edition

De meest geliefde limited editions als het op vlak van beauty aankomt, zijn zonder twijfel de kerstcollecties. Overal glitter, goud, warme kleuren, rood en natuurlijk de prachtige verpakkingen. Als student is het voor mij niet altijd mogelijk om me de high-end kerstcollecties te veroorloven, dus de kerstperiode is ook altijd een beetje een moeilijke tijd voor mij: ik moet vaak die prachtige producten aan me voorbij laten gaan. Gelukkig komen niet enkel de dure merken met kerstcollecties op de proppen, want in het essence-schap vielen de rode en donkerpaarse tinten me meteen op. En voor die kleine prijsjes vond ik het wel de moeite om een paar dingen aan mijn collectie toe te voegen. Lees snel verder om te zien welke producten ik mee naar huis nam.

Essence Come To Town

Essence Come To Town

Ik nam mee naar huis: twee oogpotloden, het gouden potlood is in de kleur 01 – Make A Wish en het roodbruine heeft de naam 02 – Naughty or Nice? gekregen. Verder kocht ik een lipstick in een prachtige paarse kleur, 02 – Wrapped in Pink en een rode crèmeblush in de kleur 01 – Is That You, Santa?. De candy cane is jammer genoeg niet te koop bij essence, die had ik eerder gekocht in de Action. De producten zien er stuk voor stuk rijk en feestelijk uit, en zijn een mooie uitbreiding voor mijn collectie.

Essence Come To Town Cremeblush in 01 - Is That You, Santa?

Essence Come To Town
Cremeblush in 01 – Is That You, Santa?

Essence Come To Town Cremeblush in 01 - Is That You, Santa?

Essence Come To Town
Cremeblush in 01 – Is That You, Santa?

Essence Come To Town Cremeblush in 01 - Is That You, Santa?

Essence Come To Town
Cremeblush in 01 – Is That You, Santa?

De crèmeblush in 01 – Is That You, Santa? is een klein doorzichtig doosje, je ziet direct dat het een product van essence is. Ik heb al eerder crèmeblushes van essence geprobeerd, en ik was er steeds tevreden mee. Ze zijn heel zacht en brengen gemakkelijk aan. Als ik Is That You, Santa? open, zie ik dat deze crèmeblush er anders uitziet dan de andere crèmeblushes van essence. Het product zit veel boller in het doosje, en ziet er eerder uit als een soufflé. Ook als je de blush met je vingertoppen aanraakt, voel je dat de blush een beetje induwt, net of je duwt op een cake. I like, hij oogt en voelt erg zacht aan. De kleur vind ik ook top. In de zomer draag ik meestal perzikkleurige blushes, zodat mijn teint er warmer uitziet. In de winter draag ik graag rode blushes, want ik wil er altijd uitzien alsof ik net uit de sneeuw kom, met een natuurlijke blos op mijn wangen. En ik bloos blijkbaar vrij rood.

Essence Come To Town Cremeblush in 01 - Is That You, Santa?

Essence Come To Town
Cremeblush in 01 – Is That You, Santa?

Als ik de blush op mijn arm swatch, zie ik dat hij niet superveel pigment heeft, maar hij geeft wel een mooie, natuurlijke kleur. Hij voelt erg zacht aan, en past echt mooi bij mijn huidskleur.

Essence Come To Town Cremeblush in 01 - Is That You, Santa? Zonder blush - met blush

Essence Come To Town
Cremeblush in 01 – Is That You, Santa?
Zonder blush – met blush

Als ik de blush aanbreng, merk ik dat hij minder gemakkelijk aanbrengt dan verwacht. Hoewel de consistentie van de blush erg zacht is, vind ik het toch een beetje moeilijk om hem mooi te blenden. Het aanbrengen vergt dus een beetje meer moeite, maar het effect dat Is That You, Santa? aan mijn wangen geeft, is de moeite zonder twijfel waard. Het verschil is niet enorm, maar wel zichtbaar.

Essence Come To Town Cremeblush in 01 - Is That You, Santa? Zonder blush

Essence Come To Town
Cremeblush in 01 – Is That You, Santa?
Zonder blush

Essence Come To Town Cremeblush in 01 - Is That You, Santa? Met blush

Essence Come To Town
Cremeblush in 01 – Is That You, Santa?
Met blush

De rode kleur van de blush past goed bij mijn lichte huidskleur. Als ik Is That You, Santa? op mijn wangen draag, ziet mijn gezicht er helder en licht uit, precies wat ik wil in de wintermaanden. Hij blijft mooi zitten op mijn wangen, en geeft een mooie finish. Ik hou van blushes die er heel natuurlijk uitzien.

Essence Come To Town Eye Pencil 01 - Make A Wish Eye Pencil 02 - Naughty Or Nice?

Essence Come To Town
Eye Pencil 01 – Make A Wish
Eye Pencil 02 – Naughty Or Nice?

Essence Come To Town Eye Pencil 01 - Make A Wish Eye Pencil 02 - Naughty Or Nice?

Essence Come To Town
Eye Pencil 01 – Make A Wish
Eye Pencil 02 – Naughty Or Nice?

Het eerste waar ik me enorm tot aangetrokken voelde, was het gouden oogpotlood Make A Wish. Een gouden oogpotlood kan je op zoveel manieren gebruiken, en goud is nu eenmaal een van mijn lievelingskleuren. Maar toen ik Naughty Or Nice? zag, zag ik ook meteen een heel aantal mogelijkheden. De Eye Pencils zien er erg potlood-achtig uit, maar ze zijn heel crèmerig en zacht.

Essence Come To Town Eye Pencil 01 - Make A Wish Eye Pencil 02 - Naughty Or Nice?

Essence Come To Town
Eye Pencil 01 – Make A Wish
Eye Pencil 02 – Naughty Or Nice?

De Eye Pencils hebben veel pigment en brengen erg zacht aan. Je moet dus niet bang zijn om je oogleden te beschadigen, wat wel al eens gebeurt met oogpotloden die erg hard zijn. Toen ik de swatch op mijn arm aanbracht, duwde ik zelfs al te hard, waardoor er veel product op mijn arm zat. Het is dus voldoende om zacht met de oogpotloden langs je ogen te glijden. De Eye Pencils hebben allebei een glanzende finish, wat ze er erg kerst-achtig doet uitzien. Langs de binnenste ooghoek bracht ik Make A Wish aan, wat zorgde voor een highlightend effect mét een glamoureuze touch.

Essence Come To Town Eye Pencil 01 - Make A Wish Eye Pencil 02 - Naughty Or Nice?

Essence Come To Town
Eye Pencil 01 – Make A Wish
Eye Pencil 02 – Naughty Or Nice?

Naughty Or Nice gebruikte ik om een wing te zetten aan de buitenkant van mijn bovenste wimperrand. Ik gebruikte hiervoor een stukje plakband, zodat ik een mooie, scherpe rand kreeg. Het is geen opvallende ooglook, maar ik heb er toch complimentjes over gekregen!

Essence Come To Town  Lipstick in 02 - Wrapped In Pink

Essence Come To Town
Lipstick in 02 – Wrapped In Pink

Als laatste testte ik de lipstick, in een prachtige, donkerpaarse kleur. Ik ben trots op mezelf dat ik niet opnieuw een rode lipstick kocht, en deze Wrapped In Pink is echt een kleur lipstick die ik nog niet in mijn bezit heb. Ik ben erg benieuwd naar het effect van de lipstick op mijn lippen, ik heb nog nooit een dergelijke kleur gedragen.

Essence Come To Town  Lipstick in 02 - Wrapped In Pink

Essence Come To Town
Lipstick in 02 – Wrapped In Pink

Essence Come To Town  Lipstick in 02 - Wrapped In Pink

Essence Come To Town
Lipstick in 02 – Wrapped In Pink

Als ik de bullet bekijk, zie ik dat de kleur aan de donkere kant is. Donkere kleuren – zeker lipsticks – zijn voor mijn lichte huid en haar niet altijd even gemakkelijk te dragen. Toch probeer ik de laatste tijd regelmatig een donkerdere lipstick uit, want ik vind het er altijd zo prachtig uitzien, zeker in de herfst. De kleur van Wrapped In Pink ziet er heel speciaal uit en ik kan dan ook niet wachten om hem te swatchen!

Essence Come To Town  Lipstick in 02 - Wrapped In Pink Swatch zonder flits

Essence Come To Town
Lipstick in 02 – Wrapped In Pink
Swatch zonder flits

Essence Come To Town  Lipstick in 02 - Wrapped In Pink Swatch met flits

Essence Come To Town
Lipstick in 02 – Wrapped In Pink
Swatch met flits

De kleur spreekt me op het eerste zicht erg aan. Hij ziet er stijlvol, maar toch een beetje speels uit. De finish is niet heel glanzend, maar ook niet overdreven mat. Het pigment is prima en de lipstick heeft een erg crèmige textuur en voelt heel zacht aan.

Essence Come To Town  Lipstick in 02 - Wrapped In Pink Mijn lippen zonder lipstick

Essence Come To Town
Lipstick in 02 – Wrapped In Pink
Mijn lippen zonder lipstick

Essence Come To Town  Lipstick in 02 - Wrapped In Pink

Essence Come To Town
Lipstick in 02 – Wrapped In Pink

Essence Come To Town  Lipstick in 02 - Wrapped In Pink

Essence Come To Town
Lipstick in 02 – Wrapped In Pink

Wrapped In Pink is een lipstick die ik zonder twijfel meer ga dragen. De kleur is niet overdreven fel of overdreven donker, maar geven mijn lippen wel wat kleur en doen ze een beetje opvallen. De lipstick blijft zonder lippotlood ongeveer drie uur zitten, maar als je iets eet of drinkt, moet je hem waarschijnlijk wel wat bijwerken. Dat is prima voor een lipstick! Ik had verwacht dat hij er sneller af zou zijn, omdat hij zo zacht aanvoelt op mijn lippen. Ik ben erg te spreken over Wrapped In Pink.

Conclusie: Ben je op zoek naar een heel natuurlijke, winterse blush? Dan kan ik de crèmeblush Is That You, Santa? zeker aanbevelen. Je bent misschien iets langer bezig met het aanbrengen, maar het resultaat mag er zijn. De crèmeblush krijgt van mij daarom een 7/10. De oogpotloden zijn geen must-have, maar als je houdt van een gemakkelijke ooglook die er toch feestelijk uitziet, kan je deze zeker uitproberen. Ik geef de oogpotloden een 6/10, omdat ze niet heel speciaal zijn, maar wel leuk om mee te experimenteren. Als je graag een donkere lipstick zou willen dragen, maar je twijfelt of je ermee zou staan, dan moet je Wrapped In Pink een kans geven. Hij zal je niet teleurstellen, en daarom krijgt hij van mij een 9/10.

Heb jij al iets gekocht uit een kerstcollectie dit jaar?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.