Tips: Klaarmaken voor een groot event!

Er zijn jaarlijks een aantal events waarvoor ik er extra goed wil uitzien. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met mijn uiterlijk, en ik begin vaak al weken op voorhand met de voorbereiding. Ik maak steeds een lijstje met dingen die ik nog moet doen, en vandaag deel ik mijn tips voor het ultieme klaarmaakproces! Dit artikel is voor hen die compleet voorbereid willen zijn! Lees snel verder als je mijn tips wilt kennen!

  1. Start nu!

De eerste tip die ik je kan geven als je binnenkort een groot event hebt en je wilt er beter uitzien dan ooit tevoren, is het volgende: begin vandaag! Verzorg je lichaam tot het uiterste, en je zal stralen. Er zijn een paar dingen die je kan toevoegen aan je normale dagroutine, om jezelf nét dat beetje extra te geven. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je huid in topconditie is door jezelf langs buiten, maar vooral langs binnen te hydrateren. Begin dus met elke dag genoeg water te drinken. Stel een doel dat je wilt halen.
Om voor je huid te zorgen, moet je proberen om je gezichtsverzorgingsroutine te perfectioneren. Reinig je huid élke ochtend en élke avond, en gebruik je favoriete dagcrème.
Een extra stap die je kan toevoegen is om elke avond nadat je je tanden gepoetst hebt, een serum aan te brengen dat voor je tanden en tandvlees zorgt.

  1. Lichaam

Om je lichaam te verzorgen, doe je er goed aan om je huid niet enkel langs buiten te hydrateren door veel water te drinken. Ook langs buiten kan je extra stappen nemen om je huid zacht en glanzend te maken. Smeer je hele lichaam in met een olie, een bodylotion of een bodybutter (of waarom niet ineens alledrie?) elke keer je uit de douche stapt.
Als je graag een mooie, gebruinde huid wilt, kan je aan de slag gaan met zelfbruiner. Zorg ervoor dat je geen vlekken krijgt door je huid goed te preppen en op tijd de zelfbruiner uit te proberen.

  1. Haar

Om mijn haar gezond te houden, knip ik maandelijks mijn puntjes bij. Als ik een speciaal event heb, probeer ik dat zo snel mogelijk te doen. Ik heb ooit een artikel geschreven over hoe ik mijn puntjes knip, en dat doe ik nog steeds op dezelfde manier.
Ik wil niet alleen dat mijn haar gezond is, maar ik wil ook dat het glanst, en dat het glad en handelbaar is. Daarom ga ik de komende dagen mijn geliefde lokken zo vaak mogelijk een oliebehandeling geven. Normaal gezien gebruik ik eens per maand een oliebehandeling, maar voor deze speciale gelegenheid zal ik elke avond voordat ik mijn haar ga wassen olie gebruiken.

  1. Nagels

De dagen voor het speciale event hou ik mijn nagels graag ongelakt. Zo heb ik het idee dat ze kunnen ademen, en dat ze extra sterk zullen zijn wanneer ik ze ga lakken.
De dag voor het event zorg ik er steeds voor dat mijn nagels de perfecte vorm heb. Ik ga ze dan dus knippen en vijlen.

  1. Gezicht

De huid van mijn gezicht wil ik ook in topconditie krijgen, zodat mijn makeup er flawless uitziet wanneer ik het nodig heb. Daarom gebruik ik één keer per week een reinigend masker, en ook één keer per week een hydraterend masker. Mijn favoriete maskers zijn Glamglow Supermud Clearing Treatment en het Vitamine E masker van The Body Shop. Ik gebruik beide maskers minstens één keer in de week voor het event, en één keer op de dag van het event zelf.
Ik gebruik ook een gezichtsscrub, dat doe ik ook één keer per week. Ik gebruik de Microdelivery Peel van Philosophy, maar een gewone gezichtsscrub is natuurlijk ook erg goed. Zeker in combinatie met een voedend masker!

  1. Keuzes maken

Er zijn een heel aantal keuzes die gemaakt moeten worden voor het grote event. Je outfit, je nagellak, hoe ga je je haar doen? Welke makeup ga je dragen? Er is geen reden tot stress, je hebt nog genoeg tijd!
Kies zo vroeg mogelijk twee outfits uit, zodat je genoeg tijd hebt om na te denken over de bijpassende nagellak, haarstijl en makeup. Probeer eventueel een paar dingen uit om te zien waar je het beste mee staat.

  1. Laatste stappen

Er zijn vast nog een paar dingen die je moet doen voordat je naar je event kan. Voor mij bijvoorbeeld is dat de clipjes aan mijn haarextensions naaien, en mijn extensions wassen en steilen.

Schema opstellen

Nu je weet welke dingen er nog op je to-dolist staan, kan je beginnen plannen. Zorg ervoor dat je de dag op voorhand niet hoeft te panikeren, en dat je de dag zelf kan ontspannen. Maak eventueel een lijstje voor elke dag, waar de dingen opstaan die je op die dag moet doen.
Ik help je alvast op weg met mijn lijstje. Ik maak me vanaf vandaag klaar voor Oudjaar, dus ik heb nog tien dagen. Tijdens het opstellen van mijn planning, hou ik er rekening mee dat ik moet studeren, en dus niet overdreven veel tijd over heb.

Dag 1: Oliebehandeling op haar
Dag 2: Bodylotion, Glamglow masker, vitamine E masker
Dag 3: ’s Avonds: zelfbruiner, oliebehandeling op haar
Dag 4: Bodylotion, Microdelivery Peel
Dag 5: ’s Avonds: zelfbruiner oliebehandeling op haar
Dag 6: Glamglow masker, lichaam scrubben, bodylotion
Dag 7: ’s Avonds: zelfbruiner, oliebehandeling op haar, clips naaien
Dag 8: Lichaam scrubben, bodylotion, extensions wassen
Dag 9: ’s Avonds: zelfbruiner, outfits klaar hebben, extensions steilen
Dag 10: Nagels knippen en vijlen, tanden poetsen met baksoda

Doordat ik een planning heb opgesteld, hoef ik me geen zorgen meer te maken over de dingen die ik nog moet doen. Ik check gewoon elke dag mijn lijstje en ik ben zeker dat alles goed komt! Ik heb ervoor gezorgd dat ik niet té veel te doen heb, zodat ik nog genoeg tijd heb om te studeren.

Een van de komende dagen zal ik een artikel schrijven over wat ik allemaal doe op de dag van het event zelf (en dat wordt ook een lang artikel). Maar voorlopig heb ik nog genoeg tijd.

Hoe maak jij je (lang) op voorhand klaar?

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.