Review: Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish

Kerst is nog maar een paar dagen geleden, maar de tijd van felle, feestelijke lipkleurtjes is nog lang niet voorbij. Als het aan mij lag, zou ik elke dag een felle lip dragen, en liefst een die lang blijft zitten. Jullie kennen ondertussen mijn liefde voor budget lipproducten al, en vandaag combineer ik het beste van twee werelden: een langhoudende lipstick, die nog eens goedkoop is, ook! Lees snel verder om te weten te komen wat ik vind van de Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish.

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish

Dit zijn ze, de Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polishes waarvan wordt gezegd dat ze wel acht uur lang blijven zitten. Ik koos voor de twee felste kleuren: links op de foto zie je 060 – Mission PINKpossible en rechts staat 050 – Megan Fuchsia. Hoe moet ik ze eigenlijk noemen? De Smoothing Lip Polishes bieden de voordelen van drie producten: de kleurintensiteit van een lipstick, de lange houdbaarheid van een stain, en de glans van een lipgloss. Klinkt dat niet veelbelovend?

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish

De hulsjes zien er best leuk uit, met een soort print die me aan slangenhuid doet denken. Ze hebben een moderne look. De lippolishes brengen hetzelfde aan als een lipgloss. Als je de dop van de huls schroeft, zie je een lange gloss-applicator. Het sponsje van de applicator heeft een beetje de vorm van een lepeltje. In het kommetje van de applicator zit veel product, zodat je maar één keer product moet nemen om je lippen volledig in te kleuren. De Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polishes doen me erg denken aan de Rimmel Apocalips Lacquers, een ware favoriet van me. Maar is de vergelijking realistisch? Let’s (s)watch!

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish Swatches op mijn arm

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish
Swatches op mijn arm

Wanneer ik de polishes swatchte, zag ik het meteen: de kleurintensiteit is inderdaad even goed als die van een lipstick. Hierboven zie je slechts één veeg per kleur. En dan heb ik het nog niet over de glans gehad. Ze glanzen waarachtig als een spiegel, zo glossy. Maar oordeel vooral zelf! Op de foto hierboven zie je duidelijk het lipgloss-gehalte dat de polishes hebben.

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish Swatches op mijn arm & uitgeveegd

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish
Swatches op mijn arm & uitgeveegd

Om het stain-gehalte te testen liet ik de swatches enkele minuten op mijn arm zitten, en veegde ik vervolgens de bovenste helft weg met een doekje. Zoals je kan zien is de kleur goed in mijn huid getrokken, ik heb zelfs m’n best moeten doen om hem minder opvallend te maken. Zelfs nu ik dit artikel aan het schrijven ben, zitten er nog twee rode vlekken op mijn arm. Qua stain-effect zitten ze dus ook goed, je moet niet bang zijn dat de kleur snel vervagen zal.

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish 060 - Mission PINKpossible

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish
060 – Mission PINKpossible

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish 060 - Mission PINKpossible weggeveegd

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish
060 – Mission PINKpossible weggeveegd

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish 060 - Mission PINKpossible

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish
060 – Mission PINKpossible

Op de lip-foto’s hierboven draag ik Mission PINKpossible eerst als gloss, en daaronder als stain. Beide manieren vind ik er erg mooi uitzien, al is de lipgloss misschien iets té opvallend voor overdag door z’n spiegelglans en indrukwekkend pigment. Mijn lippen worden echt de blikvanger op mijn gezicht. De kleur is niet erg pink, maar eerder rood met een koele ondertoon.

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish 050 - Megan Fuchsia

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish
050 – Megan Fuchsia

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish 050 - Megan Fuchsia

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish
050 – Megan Fuchsia

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish 050 - Megan Fuchsia

Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish
050 – Megan Fuchsia

Ook Megan Fuchsia dekt perfect en glanst als een discobol. De kleur is erg intens, zelfs wanneer ik hem afveegde. Fuchsia zou ik hem echter niet echt noemen, ik vind hem eerder naar de rode kant. Gelukkig hou ik van rode lippen!

De Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polishes brengen niet heel erg moeilijk aan, maar de textuur is een beetje anders dan die van de Rimmel Apocalips Lacquers. De Smoothing Lip Polishes zijn een beetje meer aan de crèmige kant, waardoor ze iets stroever aanbrengen dan de Apocalips. Ook qua draagcomfort doen ze wat onder voor de Apocalips, ze zijn namelijk wat plakkerig en mijn lippen over elkaar laten glijden is niet zo gemakkelijk als met andere lipproducten. Ik vind draagcomfort erg belangrijk, en daarvoor zullen de polishes jammer genoeg wat punten moeten inleveren.

Conclusie: De Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polishes hebben een indrukwekkende hoeveelheid pigment en dekken prachtig, ze glanzen als goud en stainen mjn lippen intens. Toch brengen ze een beetje moeilijk aan en voelen ze wat stroef en plakkerig aan op mijn lippen. Zou ik de Smoothing Lip Polishes opnieuw kopen? Waarschijnlijk niet, want voor de prijs van twee polishes kan ik al een Apocalips Lacquer kopen. De Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish krijgt van mij een 5/10, omdat draagcomfort voor mij erg belangrijk is, en dat is eigenlijk de reden waarom ik graag stains draag. Hou jij wél van plakkerigere lipproducten als lipgloss? Dan is dit misschien wel een product voor jou. Maar ik laat ze voorlopig liggen.

Wat voor lipproducten draag jij het liefst? 

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.