Review: HYPE Make Up

Wat vind ik het toch steeds spannend om nieuwe makeupmerken te ontdekken, en de producten die ik onlangs aanschafte hebben mijn verwachtingen hoog doen oplopen. Bij Blokker kan je sinds oktober dit jaar de producten van het Belgische makeupmerk HYPE kopen, ontworpen door Lesley-Ann Poppe. Ik probeerde een lipstick en een oogschaduw. Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vond.

Review: HYPE Makeup

Review: HYPE Makeup

HYPE is al het tweede makeupmerk dat Lesley-Ann ontwierp. In mei ontstond al het merk LA Secrets, dat enkel online te verkrijgen is en waarvan de prijzen tussen de €10 en €20 per product liggen. Lesley-Ann zei dat er veel vraag bleek te zijn naar ‘professionele producten voor een voordelige prijs’ en daarom kwam ze in oktober met een tweede lijn: HYPE. De producten van HYPE zijn te verkrijgen bij Blokker, en de prijzen gaan van €3 tot €20. De collectie bestaat uit zo’n 150 producten, van lipstick tot gezichtsverzorging, en ze zijn erg gebruiksvriendelijk: op de verpakking van elk product staat kort uitgelegd hoe je het product gebruikt.

Review: HYPE Makeup

Review: HYPE Makeup

De producten zien er allemaal prima uit, vooral de lipsticks spraken me aan. Ze zijn te verkrijgen in wel 20 verschillende kleuren, erg indrukwekkend, vind ik. Natuurlijk zijn er ook 30 kleuren oogschaduw, waarvan de helft mat en de andere helft glanzend is. Verder bevat de collectie ook foundation, lipgloss, lippotloden, oogpotloden, gezichtsverzorging, poeder, nagellak, borstels, en het topstuk is een touche éclat concealer. Ik ging voor een lipstick, in kleur 13, en een matte oogschaduw in kleur 4.

De verpakkingen zijn erg tweezijdig: de producthulsjes zijn strak en simpel, sommige producten zien er erg goedkoop uit, sommige iets minder, maar de doosjes waar de producten inzitten, zijn prachtig. Ze zien er erg kunstzinnig en creatief uit, heel speciaal.

Review: HYPE Makeup Matte Eye Shadow in kleur 4 - Nude

Review: HYPE Makeup
Matte Eye Shadow in kleur 4 – Nude

Ik koos in een oogschaduw in een niet erg opvallende kleur. Nude is een matte oogschaduw met een lichtgele kleur. Ik was eigenlijk op zoek naar een poeder met een gele ondertoon, om mijn gezicht te highlighten, en deze kleur sprak me daarom meteen aan.

Ik ben om eerlijk te zijn niet helemaal onder de indruk van de verpakking. Hoewel ik hou van minimalistische verpakkingen, vind ik dat dit doosje oogschaduw er iets té minimalistisch uitziet. Daarbij is het scharniertje erg onstevig en kan je het dekseltje er gewoon aftrekken. Dit is dus niet echt een product dat je gemakkelijk kan meenemen in je tas.

Review: HYPE Makeup Matte Eye Shadow in kleur 4 - Nude

Review: HYPE Makeup
Matte Eye Shadow in kleur 4 – Nude

Toen ik thuiskwam en de oogschaduw in daglicht bekeek, merkte ik dat hij een stuk geler was dan ik dacht in de winkel, en dus ongeschikt om als highlighter op mijn gezicht te gebruiken. Voor mijn ogen ziet hij er echter wél erg goed uit.

Review: HYPE Makeup Lip Stick in kleur 13

Review: HYPE Makeup
Lip Stick in kleur 13

De huls van de lipstick vind ik er al wat beter uitzien dan de verpakking van de oogschaduw. Door de matte look ziet hij er erg professioneel uit, en de witte simpele tekst versterkt dat gevoel alleen. Toen ik de lipstickhuls zag, dacht ik dus dat hij me niet meer zou teleurstellen. Er is echter een groot probleem met de huls. Ik ga het zo duidelijk mogelijk proberen uitleggen: in het midden van de huls zie je een glanzende ring zitten. Die ring scheidt de dop van de huls. Dat is op zich geen probleem, dacht ik, maar toen ik aan de dop draaide – de tekst op de dop moet mooi boven de tekst onderaan op de huls staan – sloeg het noodlot toe. Als je de dop draait, draait de glanzende ring in het midden mee, en die glanzende ring zit vast aan het draaistuk waar je aan moet draaien zodat de lipstick naar boven komt. Kan je nog volgen? Als je dus aan de dop draait, komt de lipstick naar boven en duwt de bullet tegen de bovenkant van de dop en gaat hij kapot.

Review: HYPE Makeup Lip Stick in kleur 13

Review: HYPE Makeup
Lip Stick in kleur 13

Hierboven zie je hoe erg mijn lipstick toegetakeld is. Ik vind het erg jammer dat dit is gebeurd, en ik hoop dat de kwaliteit van de lipstick het een beetje goed kan maken. De kleur die ik koos is nummer 13, een rood-bruine kleur. Ik was op zoek naar een Kylie Jenner tint, maar echt een exacte kopie was er niet. Deze dakpan-kleurige lipstick vond ik er wel wat op lijken. Laten we ze even swatchen!

Review: HYPE Makeup Swatches op mijn arm Links: Lipstick 13 - Rechts: Matte Eye Shadow 4

Review: HYPE Makeup
Swatches op mijn arm zonder flits
Links: Lipstick 13 – Rechts: Matte Eye Shadow 4

Review: HYPE Makeup Swatches op mijn arm met flits Links: Lipstick 13 - Rechts: Matte Eye Shadow 4

Review: HYPE Makeup
Swatches op mijn arm met flits
Links: Lipstick 13 – Rechts: Matte Eye Shadow 4

Op de swatches wordt duidelijk dat beide producten erg goed gepigmenteerd zijn. De lipstick heeft echt een baksteenkleur, en dekt erg mooi. De finish van de lipstick is niet mat, maar hij is ook niet overdreven glanzend. De oogschaduw is – zoals de naam ervan doet vermoeden – perfect mat, maar is toch heel zacht, heeft veel pigment en brengt gemakkelijk aan.

Review: HYPE Makeup Mijn oog zonder enige oogschaduw

Review: HYPE Makeup
Mijn oog zonder enige oogschaduw

Review: HYPE Makeup Mijn oog met Nude in mijn binnenste ooghoek, onder mijn wenkbrauw en op het midden van mijn bewegend ooglid

Review: HYPE Makeup
Mijn oog met Nude in mijn binnenste ooghoek, onder mijn wenkbrauw en op het midden van mijn bewegend ooglid

Review: HYPE Makeup Mijn oog zonder enige oogschaduw

Review: HYPE Makeup
Mijn oog zonder enige oogschaduw

Review: HYPE Makeup Mijn oog met Nude in mijn binnenste ooghoek, onder mijn wenkbrauw en op het midden van mijn bewegend ooglid

Review: HYPE Makeup
Mijn oog met Nude in mijn binnenste ooghoek, onder mijn wenkbrauw en op het midden van mijn bewegend ooglid

Hierboven zie je hoe mijn oog eruit ziet zonder en met Nude, de prachtige lichtgele oogschaduw. Ik vind het een perfecte highlightkleur: hij is niet heel felgekleurd, maar licht toch een beetje op. Door de gele tint doet hij mijn ogen er een stuk frisser uitzien. Deze oogschaduw zou ik zeker alleen op mijn oog dragen, om een beetje diepte te creëren, maar ik denk dat hij ook erg mooi is in combinatie met een uitgebreide ooglook.

Review: HYPE Makeup Mijn lippen zonder lipstick

Review: HYPE Makeup
Mijn lippen zonder lipstick

Review: HYPE Makeup Mijn lippen zonder lipstick

Review: HYPE Makeup
Mijn lippen zonder lipstick

Review: HYPE Makeup Mijn lippen met de Lip Stick in kleur 13

Review: HYPE Makeup
Mijn lippen met de Lip Stick in kleur 13

Review: HYPE Makeup Lip Stick in kleur 13

Review: HYPE Makeup
Lip Stick in kleur 13

De Lip Stick in kleur 13 is een mooi dekkende lipstick met natuurlijke finish. De kleur is niet erg fel, maar geeft toch een beetje fruitige frisheid aan mijn mond. De lipstick brengt erg gemakkelijk aan: hij glijdt met gemak langs mijn lippen. Ik vind het jammer dat het puntje was afgebroken, maar toen ik er een lippenseeltje bijnam was die bezorgdheid snel voorbij. De lipstick voelt erg glad en licht op mijn lippen, en houdt mijn lippen licht gehydrateerd. Qua draagcomfort vind ik hem dus top. Dit is een lipstick die ik mezelf wel zie dragen als ‘natuurlijke’ kleur.

Conclusie: de producten van HYPE verrasten me op de ene manier, maar op de andere manier stelden ze me lichtelijk teleur. Bij de beide producten ben ik erg ontevreden over de verpakking. Het dekseltje van het oogschaduwdoosje valt er erg snel af, en de lipstick is naar mijn gevoel gewoon verkeerd gebouwd. De pigmentering is dan weer wel erg goed bij beide producten. Als ik een score moet geven, zou ik de oogschaduw een 8/10 geven: hoewel hij mat is én licht van kleur, heeft hij toch een sterk pigment, en dat zie ik niet veel budgetmakeup hem nadoen. De lipstick krijgt van mij een 7/10, hij is wel mooi, maar ik was zo teleurgesteld in de verpakking, dat zelfs de zachtheid het niet helemaal goed kon maken.

De producten van HYPE zijn te koop bij Blokker. De Matte Eye Shadow kost er €4,99 en voor de Lip Sticks betaal je €8,99.

Heb jij de producten van HYPE al gezien? Of heb je ze misschien zelfs al getest?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

 • mamaisonnordique schreef:

  Toch nog verrast nu ik je review lees. Ik heb ze al een aantal keer staan bekijken maar nog nooit gekocht, misschien ook een beetje omdat ik niet echt ‘fan’ ben van de figuur Lesley-Ann Poppe. 😉 De lipstick zou ik zelf nooit uitgekozen hebben maar nu ik hem zo zie.. heel mooi!

  x,
  Liz

 • TypischKim schreef:

  Hm, ik kende het merk nog niet! De lipstick zou ik zo in de winkel niet gelijk gekozen hebben, maar ziet er op de huid goed uit!

 • leentje schreef:

  sinds gisteren heb ik foundation nr 5 gekocht en ben er zeer zeer tevreden over.egaal en blijvend.
  Ik vindt dat er voor ieders huid een gepaste kleur te vinden is.
  Wat ik wel spijtig vindt dat er geen spiegel aanwezig is (testers flacons) dicht bij het venster om de kleur te kunnen zien met daglicht.
  Naar het schijnt komt er promotie bus bij sommige blokker winkels.Graag wordt ik daarvan verwittigd waar die bus zou staan .Dit omdat ik graag eens zou worden onderhanden genomen door een professioneel iemand om zodoende bepaalde kneepjes van het opmaken te leren. alvast van mij een dikke 9/10
  groetjes
  leentje

 • LOPEZ schreef:

  ik vind super van Lesley ANN , super toffe trendy merk make up haalbaar voor iedereen alle voor mij toch, make up zeer mooi heel goede afwerking ,veellllllllllllllll beter dan al die produkten make up op Tv ; veel reclame en minimale resultaat ,wel fan N1 van het merk zeer mooi kleur palet,spijtig dat ik niet alles kan kopen ,10 op 10

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.