Olivia Garden The Kidney Brush

Om je haar gezond te houden, begin je best met het goed te behandelen. Knip regelmatig de gespleten puntjes bij, gebruik conditioner en geef je haar nu en dan een oliebehandeling. Maar wat ook aan de basis ligt van gezond haar, is een goede borstel. Persoonlijk kam ik mijn haar iedere dag, en daarom is het belangrijk een goede borstel te hebben. Ik was daarom heel blij toen ik voor Kerstmis deze Kidney Brush van Olivia Garden te krijgen. Lees snel verder om erachter te komen wat ik ervan vind!

Olivia Garden The Kidney Brush

Olivia Garden The Kidney Brush

Een goede borstel is dus belangrijk, maar wat maakt van een haarborstel een goede haarborstel? Er zijn een aantal dingen die je moet weten over haarborstels. Het is belangrijk om te weten welke haarborstel geschikt is voor jouw haartype. Heb je snel klitten in je haar? Dan is een borstel met synthetische haren de oplossing voor jou. Als je haar eerder fijn is, kies je beter voor een borstel met natuurlijke haren. The Kidney Brush die ik heb gekregen is de Care & Style variant, een borstel met een combinatie van synthetische en natuurlijke haren.

Olivia Garden The Kidney Brush

Olivia Garden The Kidney Brush

Ik had nooit eerder van Olivia Garden gehoord, maar na een beetje research kwam ik erachter dat het een merk was van kappersbenodigdheden dat zowat alles verkoopt wat een kapper nodig heeft: borstels, kammen, scharen, maar ook scheermessen, kledij en boeken. Olivia Garden heeft een heel aantal verschillende borstels in haar assortiment, maar ik was op zoek naar een borstel om mijn haar te ontklitten en te verzorgen. De Kidney Brush was dus de juiste keuze.

Olivia Garden The Kidney Brush

Olivia Garden The Kidney Brush

The Kidney Brush is de borstel die perfect in de hand ligt en de spanning op de pols vermindert. Er zijn vier varianten van The Kidney Brush:

  • De 100% Boar variant, met 100% natuurlijke haren. Ideaal voor fijn haar, dus
  • De Dry Detangler met 326 synthetische pinnetjes, om je haar snel en effectief te ontklitten
  • De Wet Detangler heeft 182 synthetische pinnetjes, die het haar zacht ontklitten
  • De Care & Style variant, dat is die van mij, met een combinatie van synthetische en natuurlijke haren
Olivia Garden The Kidney Brush

Olivia Garden The Kidney Brush

Ik had mijn mama – van haar kreeg ik de borstel – verteld over de befaamde Mason Pearson, de Rolls Royce onder de haarborstel. Mijn mama ging op onderzoek uit en iemand die wat thuis was in de ‘haarwereld’ vertelde haar over Olivia Garden. Ik heb al een paar keer een Mason Pearson gezien, gevoeld en gebruikt, dus ik was erg benieuwd of er een verschil was met de Kidney Brush.

Olivia Garden The Kidney Brush

Olivia Garden The Kidney Brush

The Kidney Brush heeft een speciale vorm, zijn handvat is een beetje gebogen. Toen ik hem voor het eerst zag, vond ik dat hij er wat raar uitzag, maar mijn twijfel verdween direct toen ik hem in mijn hand nam. Hij past écht perfect. Het voelt heel natuurlijk om met de borstel mijn haar te borstelen. En na enkele momenten kon ik zijn schoonheid geheel appreciëren.

Olivia Garden The Kidney Brush

Olivia Garden The Kidney Brush

Excuses voor de haren op de borstel, ik heb hem al verscheidene malen met liefde gebruikt. Op de foto hierboven kan je de combinatie van natuurlijke en synthetische haren goed zien. De natuurlijke haren helpen mijn haar erg snel te ontklitten, en de natuurlijke haren maken mijn haar uitzonderlijk glad.

Olivia Garden The Kidney Brush

Olivia Garden The Kidney Brush

De Kidney Brush glijdt met gemak door mijn haar, en nadat ik mijn haar heb geborsteld, voelt het zachter dan ooit. Ik gebruik de haarborstel nu al ongeveer een week, en ik merk dat mijn haar een stuk handelbaarder is geworden. Ik gebruik hem net voordat ik mijn haar was, ’s morgens wanneer ik opsta en tijdens het droogblazen van mijn haar. Eén keer vond ik hem niet direct, en nam ik er mijn oude borstel nog eens bij. Het verschil is enorm!

Olivia Garden The Kidney Brush

Olivia Garden The Kidney Brush

En dan nu de grote vraag: is de Kidney Brush even goed als de Mason Pearson? Ik heb de Mason Pearson nog maar een keer gebruikt om mijn haar mee te borstelen, dus ik vind het moeilijk om daarover te oordelen. Maar voor de paar keer dat ik de borstels heb gebruikt, kan ik het volgende zeggen: ik vind The Kidney Brush even goed als de Mason Pearson. Ik weet dat het een enorm statement is, maar zo heb ik het ervaren. Ik kan dus concluderen dat de Kidney Brush een goed alternatief is voor de Mason Pearson.

Conclusie: zou ik The Kidney Brush van Olivia Garden opnieuw kopen? Ja, dat weet ik wel zeker! Als ik hem ooit kwijtraak, moet ik zo snel mogelijk naar de kapper voor een nieuw exemplaar. Hij maakt mijn haar helemaal klitvrij en bijzonder glad, en ik heb ook sterk het gevoel dat mijn haar verzorgd wordt door de borstel te gebruiken. Mijn haar is momenteel in topconditie, en dat komt zeker mede door The Kidney Brush. Daarom geef ik deze borstel een 9/10. De borstels van Olivia Garden kan je vinden bij de kapper en in speciale kapperswinkels, en de prijs ligt meestal tussen de €25 en de €30.

Had jij al gehoord van The Kidney Brush?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.