Benefit They’re Real Mascara vs. W7 Absolute Lashes Mascara

Wat is het toch steeds heerlijk om een dupe te vinden van een van je favoriete producten, en tegenwoordig zijn er heel wat merken die zich specialiseren in het maken van dupes van bekende producten. W7 is een van die merken, en toen ik door de producten aan het scrollen was, zag ik een dupe van mijn favoriete mascara staan: de They’re Real mascara van Benefit, en wat was ik benieuwd of hij even goed is. De variant van W7 heet de Absolute Lashes mascara, en ik voelde me zowat verplicht om voor eens en voor altijd de twee te vergelijken. Is de Absolute Lashes mascara van W7 even goed als de They’re Real mascara van Benefit?

W7 Absolute Lashes Mascara vs. Benefit They're Real Mascara

W7 Absolute Lashes Mascara vs. Benefit They’re Real Mascara

Zoals je op de foto hierboven erg duidelijk kan zien, is de huls van de Absolute Lashes mascara geïnspireerd op de huls van de They’re Real mascara. De vorm van de flesjes is helemaal hetzelfde, met dezelfde metallic finish. De kleur verschilt een heel klein beetje, maar ik denk dat ik de hulsjes zonder opdruk zou zien, ik niet zou weten welke masara in welk hulsje zit. De opdrukken van de mascara’s lijken ook sterk op elkaar. W7 gebruikte ongeveer dezelfde kleuren en dezelfde lettertypes, om de dupe nog meer te doen lijken op de Benefit mascara.

W7 Absolute Lashes Mascara vs. Benefit They're Real Mascara

W7 Absolute Lashes Mascara vs. Benefit They’re Real Mascara

Ook de borsteltjes van de mascara’s zijn vrijwel niet uit elkaar te houden. Ik ben al lang fan van het borsteltje van de Benefit mascara, de siliconen haartjes ervan, waarmee je je wimpers perfect gesepareerd kan houden en het puntje waarmee je gemakkelijk alle wimpers een laag mascara kan geven. Tot hiertoe denk ik dat de dupe wel een kans maakt om het effect van de They’re Real  mascara te benaderen, want het borsteltje kan een mascara heel goed maken.

Benefit They’re Real

Benefit They're Real Mascara

Benefit They’re Real Mascara

Benefit They're Real Mascara

Benefit They’re Real Mascara

Benefit They're Real Mascara

Benefit They’re Real Mascara

Benefit They're Real Mascara

Benefit They’re Real Mascara

Op de foto’s hierboven draag ik twee laagjes van de Benefit They’re Real mascara. Ik heb hem al even, maar ik gebruik hem niet elke dag. Ik wil hem graag sparen voor speciale gelegenheden, omdat hij mijn wimpers veel volume geeft, en ze ook heel erg lang maakt. De krul blijft heel de dag stevig zitten, en mijn wimpers zijn mooi gescheiden.

W7 Absolute Lashes Mascara

W7 Absolute Lashes Mascara

W7 Absolute Lashes Mascara

W7 Absolute Lashes Mascara

W7 Absolute Lashes Mascara

W7 Absolute Lashes Mascara

W7 Absolute Lashes Mascara

W7 Absolute Lashes Mascara

W7 Absolute Lashes Mascara

Hierboven draag ik de W7 Absolute Lashes mascara, waarvan ik twee laagjes heb aangebracht. Het eerste dat ik opmerkte, was dat hij nogal waterig is. Niet opvallend waterig, maar de They’re Real mascara is een stuk minder vloeibaar. Het voordeel van zo’n vloeibare mascara, is dat hij gemakkelijk aanbrengt, omdat de mascara over je wimpers glijdt. Het nadeel ervan is dat een vloeibare mascara een minder dikke laag op je wimpers legt, waardoor je minder volume krijgt. Op dat vlak verkies ik de They’re Real toch boven de Absolute Lashes. Met de Absolute Lashes hebben mijn wimpers iets minder volume, en zijn ze wat minder lang dan met de They’re Real mascara. Bovendien heb ik het gevoel dat de krul niet goed in mijn wimpers blijft zitten. Tegen het einde van de dag zijn mijn wimpers wat rechter dan met de They’re Real mascara.

Toch vind ik de Absolute Lashes mascara een degelijke mascara. Als ik hem alleen zou testen, en dus niet zou vergelijken met de topmascara They’re Real, denk ik dat hij goede scores zou behalen. Als ik hem vergelijk met de gemiddelde budgetmascara, is het zeker een topper. Vooral het siliconen borsteltje zorgt voor mooi gesepareerde wimpers en een prachtig resultaat. Ook het puntje van het borsteltje werkt heel goed: ik krijg elk wimperhaartje gemakkelijk gekleurd.

Links: Benefit They're Real mascara    -       Rechts: W7 Absolute Lashes mascara

Links: Benefit They’re Real mascara – Rechts: W7 Absolute Lashes mascara

Verschillen tussen They’re Real en Absolute Lashes 

  • Consistentie: W7 is wat vloeibaarder dan Benefit
  • Absolute Lashes geeft mijn wimpers nét iets minder volume en lengte
  • Absolute Lashes houdt de krul niet heel goed, draag er dus een andere mascara over die de krul wél goed vasthoudt

Overeenkomsten

  • De huls van de beide mascara’s zijn even mooi
  • De borsteltjes zijn hetzelfde en werken even goed

Conclusie: Als ik een van de mascara’s moet kiezen, zou ik nog steeds voor de They’re Real mascara gaan. De Absolute Lashes mascara van W7 geeft me dan wel vrij veel volume en lengte, maar de krul blijft er voor mij niet lang genoeg inzitten, en de They’re Real maakt mijn wimpers toch nog net iets dikker en langer. Ik ga de Absolute Lashes mascara wel nog gebruiken, maar dan om over een andere mascara aan te brengen om mijn wimpers te separeren. De Benefit They’re Real mascara kan je onder andere kopen bij FeelUnique, voor €24,95. De Absolute Lashes van W7 kan je kopen bij MakeUpMusthaves voor €5,99.

Ken jij nog goede dupes van bekende producten?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.