Cameleo Haarverzorging

Het is al even geleden dat ik mijn artikel schreef over de Cameleo Kleurshampoowaarin ik mijn haren tijdelijk rood verfde. We weten allemaal dat je wanneer je je haar kleurt je haren ook extra goed moet verzorgen. Het gemakkelijkst kan je dat doen door regelmatig een haarmasker te gebruiken. Wat ik ook heel fijn vind, is een leave-in conditioner. Vandaag laat ik je twee producten van de Cameleo haarverzorgingslijn zien: het Keratin Mask for Damaged Hair en de Liquid Keratin for Damaged Hair, twee ultraverzorgende haarproducten. Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vond. 

Cameleo Haarverzorging Mijn haar

Cameleo Haarverzorging
Mijn haar

Als het op haarverzorging aankomt, zijn er een aantal dingen die ik kan aanraden. Ten eerste is het belangrijk om de puntjes van je haar regelmatig bij te knippen. Ik schreef al een artikel over hoe je dat precies doet, klik hier om dat artikel te lezen. Verder raad ik ook altijd iedereen om zo nu en dan eens een oliebehandeling aan je haar te geven. Vaak heb ik het te druk of heb ik zelfs even helemaal geen zin om die twee dingen te doen, want met mijn dikke haar ben ik daar wel een tijdje mee bezig.

Maar wat ik wél altijd doe is na het wassen een haarmasker aan te brengen. Dat neemt nauwelijks tijd in beslag, en tijdens het intrekken kan ik mijn lichaam wassen, mijn tanden poetsen en mijn gezicht scrubben. Na het haarmasker gebruikt te hebben, voelt mijn haar zacht en gezond. Zo wil ik het!

Een stap die ik ook nooit oversla, is een leave-in conditioner in mijn haar spuiten na het wassen. Gebeurd op vijf seconden, mijn haar is net dat beetje extra verzorgd én het ruikt nog eens lekker ook.

Cameleo Haarverzorging

Cameleo Haarverzorging

De producten van Cameleo trekken altijd mijn aandacht sinds ik de kleurshampoos uittestte. Het artikel waarin ik mijn haar rood verfde vind je hier. In de Big Bazar kocht ik een tijd geleden het keratine-haarmasker, met de naam Keratin Hair Mask for Damaged Hair, en de leave-in conditioner Liquid Keratin for Damaged Hair. Er zijn van beide producten nog drie andere varianten: voor dun haar, voor gekleurd haar en voor krullend haar. Jammer genoeg zijn enkel de producten voor beschadigd haar te verkrijgen bij Big Bazar, anders had ik graag de andere varianten ook geprobeerd.

Cameleo Haarverzorging Keratin Hair Mask for Damaged Hair

Cameleo Haarverzorging
Keratin Hair Mask for Damaged Hair

Cameleo Haarverzorging Keratin Hair Mask for Damaged Hair

Cameleo Haarverzorging
Keratin Hair Mask for Damaged Hair

Op het haarmasker valt direct op dat een beauty balm voor het haar is. Wat ze daar juist mee bedoelen weet ik niet, maar ik veronderstel dat elk haarmasker wel een beauty balm is voor je haar. Meer dan een verkoopstruc is het dus niet.

De actieve ingrediënten in het haarmasker zijn Keranimic 2.0 en Softil. Keranimic is een ingrediënt waar ik letterlijk niets over kan vinden, dus ik veronderstel dat het een verzonnen ingrediënt is, om alles wat indrukwekkender te doen lijken. Het ingrediënt zou ervoor zorgen dat het haar hersteld en gevoed wordt. Ook het zogenaamde Softil is een verzonnen ingrediënt, dat een prachtige glans zou garanderen. Wat hebben ze een fantasie, bij Cameleo!

Als ik het haarmasker op mijn haarpunten en -lengtes smeer, is het eerste dat me opvalt de geur. Het masker ruikt heerlijk naar snoepjes, maar dan op een frisse manier. Ik hou echt van de geur! Het masker voelt ook heerlijk zacht aan en laat zich gemakkelijk verdelen over mijn haar.

Wanneer ik het masker heb afgespoeld, en mijn haar afgedept heb met de handdoek, voelt mijn haar zacht aan. Ik kan eerlijk zeggen dat dit tegenwoordig mijn favoriete masker is. Elke keer ik het gebruikt heb, voelt mijn haar dagenlang zacht en gevoed. Ik laat het liefst zo lang mogelijk intrekken, zodat mijn puntjes heerlijk zacht aanvoelen. Hm!

Cameleo Haarverzorging Liquid Keratin for Damaged Hair

Cameleo Haarverzorging
Liquid Keratin for Damaged Hair

Ook dit haarproduct claimt een beauty balm te zijn, maar ondertussen geloof ik al niets meer van wat er op de producten staat. De eigenschappen en ingrediënten van de Liquid Keratin zijn hetzelfde als die van het Keratin Hair Mask, niet zo indrukwekkend dus, maar zolang ze mijn haar zacht en glad maken, ben ik tevreden.

Leave-in conditioners zijn heerlijk. Ik gebruik ze al jaren en ik zou niet meer zonder kunnen. Na het wassen, spuit ik een rijkelijke hoeveelheid leave-in conditioner op mijn haar, en ik focus op de lengtes en de punten. en mijn haar ruikt lekker en ik heb een extra voedend laagje toegevoegd. Ook op de dagen dat ik mijn haar niet was, vind ik het fijn om leave-in conditioner op de lengten en punten van mijn haar te spuiten. Dan wordt mijn haar opnieuw wat voller én is het weer wat gehydrateerd.

De Liquid Keratin leave-in conditioner van Cameleo is een degelijke sprayconditioner. Het grootste pluspunt van de conditioner is de geur. Hij ruikt precies hetzelfde als het masker en – hm – wat kan ik er telkens van genieten! Ik vind het niet erg als mijn haar elke dag zo heerlijk zou ruiken. Als ik de Liquid Keratin op mijn haar verstuif voordat ik mijn haar droogblaas, heb ik het gevoel dat het gemakkelijker glad te krijgen is.

Conclusie: hoewel de producten me niet echt overtuigen met hun verkooptrucs – die zijn me iets te doorzichtig – kunnen ze me wel overtuigen met hun eigenschappen. Als eerste: de geur! Bovendien maken ze beide, zeker als ik ze combineer, mijn haar heerlijk glad en zacht. Van mij krijgt het Keratin Hair Mask een 7/10, en de Liquid Keratin een 8/10. Voorlopig is de Liquid Keratin al mijn favoriete leave-in conditioner! De producten van Cameleo kan je kopen in de Big Bazar.

Heb jij al producten van de Cameleo haarverzorgingslijn gebruikt?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.