Maybelline Superstay 10H Staingloss

Waarschijnlijk ben je ondertussen al bekend met mijn grote liefde voor lipstains. Ze geven kleur aan mijn lippen, blijven lang zitten en voelen erg comfortabel. Daarom ben ik steeds op zoek naar nieuwe lipstains die bij mijn favorietencollectie kunnen staan. Vandaag bespreek ik dan ook de Maybelline Superstay 10H Staingloss. Tien uur? Ja, dat wil ik wel! Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vond.

Maybelline Superstay 10H Staingloss

Maybelline Superstay 10H Staingloss

Zonder schroom kan ik zeggen dat ik in mijn jaar als blogger een ware stain-expert ben geworden. Waar is de tijd dat ik nog lipgloss droeg zonder enige verwachtingen te hebben? Ik draag tegenwoordig zowat elke dag een stain, meestal breng ik tijdens mijn makeuproutine een laagje NYC Smooch Proof lipstain aan, zodat ik er wat kleurrijker uitzie. Wanneer ik klaar ben met mijn basis en mijn gezicht, check ik even of ik een lip wil opdoen, en ga ik even door mijn lade om een geschikte kleur te vinden. Meestal ga ik dan voor een glossstain, zoals bijvoorbeeld de Rimmel Apocalips Lacquers (<3) of de NYC Expert Last Lip Lacquers. Ik testte al eerder een lipstain van Maybelline die wel 24 uur bleef zitten, maar die was me iets te heftig: mijn lippen voelden na een tijdje erg droog en ruw aan. Maar vandaag heb ik ook de stainglosses van Maybelline. Zou het iets goeds zijn?

Maybelline Superstay 10H Staingloss

Maybelline Superstay 10H Staingloss

De Maybelline Superstay 10H Staingloss is er in zes verschillende tinten. Ik heb er momenteel twee van in mijn bezit. Op de foto hierboven zie je links 380 – Timeless Plum, een donkere pruimkleurige gloss, en rechts ligt de kleur 180 – Lasting Pink, een roze kleur die een beetje aan de donkere kant is.

Ik vind de hulsjes er best leuk uitzien. Door de vorm zien de flesjes er lekker vol uit en de applicators hebben dezelfde kleur als het product. Ik leg de Stainglosses altijd naast mijn 24H Lipstick van Maybelline, want je ziet duidelijk dat ze van dezelfde familie komen.

Maybelline Superstay 10H Staingloss De applicator

Maybelline Superstay 10H Staingloss
De applicator

De applicator is een beetje anders dan ik had verwacht. Bij de meeste stainglosses is de applicator eerder een tubetje, maar bij de Maybelline Superstay Stainglosses heeft de applicator werkelijk de vorm van een lepeltje. In de holte van het lepeltje zit steeds een vrij grote hoeveelheid product, waardoor je gemakkelijk met één dip je lippen volledig kan bedekken met gloss. Ik heb gemerkt dat deze applicator iets minder gemakkelijk werkt dan de tube-vormige applicators, maar dat komt misschien enkel doordat ik de tube-applicators eerder gewoon ben.

Maybelline Superstay 10H Staingloss Mijn lippen zonder iets op

Maybelline Superstay 10H Staingloss
Mijn lippen zonder iets op

Maybelline Superstay 10H Staingloss Mijn lippen zonder iets op

Maybelline Superstay 10H Staingloss
Mijn lippen zonder iets op

Hierboven zie je hoe mijn lippen eruitzien zonder enig lipproduct. Ze zijn niet heel licht, maar ik vind wel vaak dat ze wat kleur kunnen gebruiken.

Maybelline Superstay 10H Staingloss 380 - Timeless Plum

Maybelline Superstay 10H Staingloss
380 – Timeless Plum

Maybelline Superstay 10H Staingloss 380 - Timeless Plum

Maybelline Superstay 10H Staingloss
380 – Timeless Plum

Timeless Plum is een erg donkere lipkleur. De laatste tijd ben ik niet meer zo bang voor donkere lippen, maar ik moet wel toegeven dat het er altijd gewaagd uitziet. De donkere paarse kleur doet me er onmiddellijk erg vampy uitzien, dat is iets waarvan ik wel hou, maar ik weet niet of ik het al aandurf om hem te dragen. Misschien wel voor een avondje uit, wie weet.

Timeless Plum brengt jammer genoeg niet gemakkelijk aan. Door de vorm van de applicator is het moeilijk om mijn liplijn mooi scherp te krijgen, en het product zelf is wat stroef waardoor het even duurt voordat ik mijn lippen volledig bedekt krijg. Bovendien zit hij wat vlekkerig, en dat is iets dat ik niet wil, zeker niet bij zo’n donkere kleur. Qua dekking ben ik niet noodzakelijk teleurgesteld. Ik had hem wel wat meer dekkend verwacht, maar zo’n doorschijnend lipproduct heeft ook wel wat. Wat wel belangrijk is bij niet-dekkende lipproducten, is dat je je liplijn goedkrijgt. Daar moet ik dus nog even op oefenen. Het pigment vind ik wel erg goed, hij geeft veel kleur af.

Blijft hij tien uur zitten? Dat durf ik niet te zeggen. Ik heb hem een paar uur gedragen, en ik merkte al dat ik hem moest bijwerken. Als je ergens heen gaat, vertrouw dan niet op de claim dat hij tien uur blijft zitten, maar neem hem mee in je tasje en werk hem bij na een paar uur. Doordat hij ook staint, trekt de kleur wel een beetje in mijn lippen, maar doordat hij net zo vlekkerig aanbrengt, ziet dat er niet erg mooi uit. Mijn lippen hebben hier en daar een vlekje donkere kleur. Nee, dat is niet echt waar ik naartoe wou.

Maybelline Superstay 10H Staingloss 180 - Lasting Pink

Maybelline Superstay 10H Staingloss
180 – Lasting Pink

Maybelline Superstay 10H Staingloss 180 - Lasting Pink

Maybelline Superstay 10H Staingloss
180 – Lasting Pink

Lasting Pink is op mijn lippen wat minder roze dan ik had verwacht. Ik vind hem er eerder rood met een roze ondertoon uitzien. De kleur is erg mooi en voor zo’n felle kleur vind ik hem toch vrij draagbaar. Lasting Pink is een kleur die ik zonder angst kan dragen, zelfs overdag.

Ik was even bang dat hij ook zo stroef en vlekkerig zou zijn als Timeless Plum, maar dat is gelukkig niet zo. Lasting Pink brengt nét iets stroever aan dan de Apocalips Lacquers, maar ik krijg hem wel egaal. Ik vind het aanbrengen met de applicator best nog moeilijk, maar doordat de consistentie van Lasting Pink iets gladder was, denk ik wel dat het na even proberen moet lukken. De dekking van Lasting Pink is een stuk hoger dan Timeless Plum, maar niet even hoog als een lipstick. Het pigment van Lasting Pink is wel fantastisch.

Ik heb ondervonden dat Lasting Pink iets langer blijft zitten dan Timeless Plum. De gloss gaat na een paar uur wel van mijn lippen, maar de kleur trekt lichtjes in mijn lippen en blijft lang zitten. Doordat ik hem egaal kon aanbrengen, blijven mijn lippen ook lang egaal voorzien van een vleugje kleur.

Conclusie: de Maybelline Superstay 10H Stainglosses zijn net wat anders dan ik had verwacht. De consistentie van de stains/glosses zijn wat anders dan die van de Apocalips Lacquers, en ik kan nog niet wennen aan de lepelvormige applicator. Ik had verwacht dat de tien uur-claim realistisch zou zijn, omdat de vorige stain van Maybelline écht lang bleef zitten, maar dat blijkt jammer genoeg niet zo te zijn. Ik geef Timeless Plum een 3/10, omdat hij niet gemakkelijk aanbrengt, niet goed blijft zitten en er vlekkerig uitziet, maar ik geef hem toch nog wat credit voor de kleur. Lasting Pink vond ik net iets beter, en die krijgt daarom een 6/10. De Maybelline Superstay 10H Staingloss kan je kopen bij Kruidvat, en ze kosten daar €10,99. Persoonlijk zou ik ze niet opnieuw kopen.

Wat is jouw favoriete lipstain?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.