Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set

In principe zou je al je makeup zonder kwasten kunnen aanbrengen, je hebt genoeg aan je vingers, maar toch is het vaak fijner om wel kwasten te gebruiken. Bovendien kan je met een kwast vaak een veel preciezer resultaat bereiken. Persoonlijk gebruik ik bijna voor alles een kwast, enkel mijn concealer blend ik uit met mijn vingers. Goede kwasten zijn dan ook de basis voor een goede makeuplook. Vandaag review ik daarom de Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set, een set van vijf kwasten voor je gezicht. Lees snel verder om ze te ontdekken!

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set

Er zijn een aantal kwasten die naar mijn mening noodzakelijk zijn: een kwast om foundation en concealer te blenden, een poederkwast, een blush- en bronzerkwast en een oogschaduwkwast. Met die basic kwastencollectie kan je al heel veel dingen doen. In de Fresh & Flawless kwastenset van Ecotools zitten al een aantal van die essentials, dus je kan er al een heel eind mee verder. De kwastenset zit in een leuk klein doosje, dat je kan openslaan als een boekje. De verpakking vind ik er alvast heel leuk uitzien.

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set

Wanneer je het boekje openslaat, zie je de vijf kwastjes zitten. Ik zeg kwastjes, want ze zijn niet heel erg groot. Ze zien er heel schattig uit met hun houten handvat en kleurrijk versierde ring (dat is het metalen deel dat de haartjes verbindt met het handvat). Langs de linkerkant van het ‘boek’ zie je een beschrijving van de verschillende kwasten.

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set

Van links naar rechts zijn de namen van de kwasten de flat concealer brush, de buffing concealer brush, de precision foundation brush, de complexion blending brush, en de full powder brush. Je krijgt dus twee concealerkwasten, twee foundationkwasten en een poederkwast. Dat zijn genoeg kwasten om de basis van je makeup perfect te krijgen.

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set Flat Concealer Brush

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set
Flat Concealer Brush

De flat concealer brush is een platte kwast met synthetische haren, die eruit ziet als een kleine foundationkwast. De flat concealer brush is bedoeld om onzuiverheden of verschillen in kleur te bedekken waarvoor je foundation net niet dekkend genoeg is. Hij werkt erg goed om concealer mee aan te brengen, en doordat hij zo klein is werkt hij heel precies. Ik gebruik hem voor imperfecties en voor de plekjes waar ik net een beetje meer dekking nodig heb, zoals rond mijn neus en op mijn kin.

Het leuke aan deze concealerkwast is dat je hem ook kunt gebruiken om oogschaduw me aan te brengen. Ik gebruik hem regelmatig om oogschaduw op mijn bewegend ooglid mee aan te brengen. Doordat de haartjes zo stevig zijn, nemen ze gemakkelijk product op en brengen ze de oogschaduw mooi gelijk op mijn oogleden aan.

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set Buffing Concealer Brush

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set
Buffing Concealer Brush

De buffing concealer brush is vooral bedoeld om concealer aan te brengen onder de ogen. Doordat de haartjes dicht op elkaar staan, en de haartjes even lang zijn, kan je er gemakkelijk voor zorgen dat het product naadloos samensmelt met je huid. Ik gebruik de buffing concealer brush graag om de concealer onder mijn ogen uit te blenden. Hij werkt heel prettig en de huid onder mijn ogen ziet er steeds flawless uit.

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set Precision Foundation Brush

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set
Precision Foundation Brush

De precision foundation brush is de eerst foundationkwast van de set. Het is een platte foundationkwast die in een punt uitloopt. Met het platte gedeelte van de kwast kan je je foundation aanbrengen over je gehele gezicht, en met het puntige uiteinde wordt het gemakkelijk om moeilijk bereikbare plekjes te bedekken.

Ik vind het idee van de kwastvorm wel goed gevonden, maar ik vind de kwast net wat te klein om echte handig te zijn. Het duurt erg lang voordat ik mijn foundation overal op mijn huid heb verdeeld, doordat de kwast maar een kleine oppervlakte bedekt.

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set Complexion Blending Brush

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set
Complexion Blending Brush

Deze foundationkwast is heel anders. De complexion blending brush is een fluffy kwast waarmee je je foundation met cirkelvormige bewegingen over je gezicht kan aanbrengen. Ik heb deze kwast al heel vaak gebruikt. Ik breng eerst een paar stipjes foundation aan op mijn wangen, voorhoofd, neus en kin, en vervolgens buff ik met de complexion blending brush de foundation uit. Ik vind deze kwast heel erg handig om mijn foundation mee aan te brengen. De strepen die je wel eens hebt in je foundation als je je foundation aanbrengt met een platte kwast, heb je met deze kwast helemaal niet, en de foundation smelt erg mooi samen met mijn eigen huid .

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set Full Powder Brush

Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set
Full Powder Brush

De full powder brush is de laatste kwast in de set, en dient om poeder aan te brengen. Je kan hem gebruiken om met poeder je foundation te setten, maar ook voor bronzer en blush. Persoonlijk vind ik de full powder brush iets te klein om transparant poeder mee aan te brengen, maar voor bronzer of blush is hij dan weer ideaal. Door de ietwat langere haren neemt hij net genoeg product op – en niet te veel, wat wel eens lastig kan zijn bij blush of bronzer – en kan ik gemakkelijk de dosering van kleur bepalen die ik op mijn wangen wil. Doordat hij zo klein is, kan ik de kleur ook precies aanbrengen waar ik hem wil.

Conclusie: de laatste tijd is mijn kwastencollectie enorm uitgebreid, en hoewel ik een heel aantal heerlijke kwasten heb, gebruik ik nog regelmatig kwasten van de Ecotools: Fresh & Flawless Five Piece Complexion Set. Vooral de complexion blending brush gebruik ik graag om mijn foundation aan te brengen. Ook de buffing concealer brush is een favoriet wanneer ik mijn basis perfect wil krijgen, en de flat concealer brush heeft een vaste plaats bij mijn oogschaduwkwasten. De full powder brush gebruik ik wel eens als ik een andere kleur blush wil aandoen dan normaal. De precision foundation brush vind ik wat minder, omdat hij zo klein is en het erg lang duurt voordat ik mijn gehele gezicht heb bedekt met foundation. Die blijft dus wat vaker in mijn kast liggen. Over het algemeen krijgt de kwastenset van mij toch nog een 8/10, vooral ook omdat hij zo voordelig is. Voor €15,35 krijg je vijf kwaliteitsvolle kwasten in een leuk doosje. Ik kocht mijn set bij FeelUnique.

Wat vind jij van Ecotools?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.