Catrice Longlasting Brow Definer

Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik het aandurfde om te experimenteren met mijn wenkbrauwen. Ik heb van mezelf erg donkere en volle wenkbrauwen, dus ik was er altijd mee bezig om ze wat dunner en lichter te krijgen. Wenkbrauwproducten gebruikte ik niet omdat ik vreesde dat ze daardoor nog prominenter zouden worden. De laatste tijd vind ik het heel leuk om naar de scherpe wenkbrauwen van beautybloggers te kijken, en daarom besloot ik: laat ik eens een wenkbrauwproduct proberen. Vandaag review ik de Catrice Longlasting Brow Definer in twee kleuren. Lees snel verder als je wil weten wat ik ervan vind.

Catrice Longlasting Brow Definer

Catrice Longlasting Brow Definer

Ik en mijn wenkbrauwen zijn niet de beste vrienden. Ze zijn moeilijk in vorm te krijgen, erg donker en vol, en de haartjes zijn heel weerbarstig. Ik was dus niet echt op zoek naar een product dat mijn wenkbrauwen voller zou maken, maar door het vele epileren en experimenteren met vormen zijn er hier en daar ‘gaatjes’ in mijn wenkbrauwen gekomen. Ik moest dus iets vinden om de lijnen wat scherper te maken en de gaatjes op te vullen.

Ik gebruikte een hele tijd een wenkbrauwpotlood, maar ik merkte dat ik daarmee niet de scherpe lijn kreeg die ik wou. Ik sleep de punt van het potlood elke keer ik hem gebruikte, omdat ik met dat fijne puntje een scherpere lijn kreeg, maar na het potlood vijf keer gebruikt te hebben was hij praktisch op.

Catrice Longlasting Brow Definer

Catrice Longlasting Brow Definer

Maar toen zag ik deze wenkbrauwpennetjes liggen. Ze zagen er op het eerste zicht uit als eyeliners in wenkbrauwkleuren, dus ik moest ze testen: met een eyeliner krijg je altijd die gewenste scherpe lijn. Ik kocht de Longlasting Brow Definer eerst in de kleur 020 – flASHy brows en daarmee verlengde ik het buitenste uiteinde van mijn wenkbrauw. Later ging ik weer terug naar het Catrice-schap en nam ook de kleur 010 – James Blond mee.

Catrice Longlasting Brow Definer

Catrice Longlasting Brow Definer

Op de foto hierboven zie je vanboven flASHy brows en onderaan de kleur James Blond. De kleuren zijn allebei niet heel erg donker, en dat was precies waar ik naar op zoek was. Ik wou mijn wenkbrauwen namelijk niet te donker.

Catrice Longlasting Brow Definer

Catrice Longlasting Brow Definer

Hoewel ik in eerste instantie dacht dat ze een vilten tipje hadden, zoals een eyelinerstiftje, kwam ik al snel tot de conclusie dat dat niet zo was. Het tipje bestaat uit allemaal kleine haartjes, zoals een superfijn penseeltje. Ik wist niet direct wat ik ervan moest denken, maar ik heb gemerkt dat het best fijn werkt.

Catrice Longlasting Brow Definer Swatches op mijn arm zonder flits

Catrice Longlasting Brow Definer
Swatches op mijn arm zonder flits

Catrice Longlasting Brow Definer Swatches op mijn arm mét flits

Catrice Longlasting Brow Definer
Swatches op mijn arm mét flits

Op de foto’s hierboven zie je links James Blond, de lichtste kleur, en rechts flASHy brows, de donkerblonde kleur. De kleuren zijn zoals je ziet niet erg opvallend, maar dat is ook niet wat ik wou. Omdat ze zo licht zijn, vind ik dat ze best een natuurlijke kleur hebben. Ik ben ook vaak bang dat een wenkbrauwproduct een wat te warme ondertoon heeft, maar dat is bij deze kleuren niet het geval. Vooral de assige flASHy brows is erg koel van ondertoon – precies wat ik nodig heb.

Met het stiftje kan ik heel fijne en precieze lijntjes tekenen. Ze liggen erg goed in de hand, waardoor ik de natuurlijke vorm van mijn wenkbrauw gemakkelijk kan volgen. Ik vind deze stiftjes veel aangenamer werken dan een potlood.

Catrice Longlasting Brow Definer Boven: zonder Brow Definer Onder: Met Brow Definer

Catrice Longlasting Brow Definer
Boven: zonder Brow Definer
Onder: Met Brow Definer

Op de foto’s hierboven zie je hoe mijn wenkbrauwen eruitzien als ik ze heb bijgetekend. Het verschil is niet overdreven opvallend (op het eerste zicht misschien zelfs onbestaande), maar omdat ik heel goed weet hoe mijn wenkbrauwen eruitzien, kan ik zelf wél goed het verschil zien. Mijn wenkbrauw-bijteken-proces met de Catrice Longlasting Brow Definers gaat als volgt: ik neem eerst de lichtste kleur, James Blond, en verscherp daarmee de onderkant van mijn wenkbrauw lichtjes. Ik gebruik James Blond ook om de binnenste helft van mijn linkerwenkbrauw (rechts op de foto) iets hoger te maken, zodat mijn twee wenkbrauwen iets identieker worden. Vervolgens gebruik ik flASHy brows om de ‘staart’ van mijn wenkbrauw iets scherper en langer te maken. Zoals ik zei: het verschil is niet enorm, maar voor mijzelf maakt het een groot verschil. Ik vind het leuk dat mijn wenkbrauwen iets scherper zijn en wat identieker aan elkaar.

Conclusie: de Catrice Longlasting Brow Definers zijn voor mij echt een ontdekking geweest. Ik ben niet iemand die z’n wenkbrauwen opvallend bijtekent, maar met de Longlasting Brow Definers kan ik mijn wenkbrauwen toch iets sleeker krijgen. Ik teken mijn wenkbrauwen niet elke dag bij, maar als ik écht mijn best wil doen, neem ik toch steeds de Catrice Longlasting Brow Definers erbij. De Longlasting Brow Definers kan je kopen bij Kruidvat, voor €3,39 per stuk. Ik vind dat ze het echt waard zijn!

Hoe teken jij je wenkbrauwen bij?

Heb je deze al gelezen?

10 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.