Essence Long Lasting Eye Pencils

De laatste tijd had ik het erg druk, vooral door m’n examens, en nam ik nooit de tijd om iets speciaals uit te proberen met makeup. Ik hou van nieuwe dingen uitproberen, maar vaak mis ik de inspiratie om iets nieuws te vinden. Laatst kon je al een artikel lezen over de gekleurde mascara’s van essence, waarmee ik gemakkelijk kleur kon toevoegen aan mijn look. Niet alleen mascara kan je in een kleur gebruiken, ook voor je oogpotlood kan je een leuke kleur kiezen. Vandaag dus een ander gemakkelijk idee om kleur een kans te geven! De essence Long Lasting Eye Pencils

Essence Long Lasting Eye Pencils

Essence Long Lasting Eye Pencils

Ik heb deze potloodjes al zo lang, ik kan me zelfs niet meer de dag herinneren dat ik ze kocht. Ze liggen al lang in mijn kast, en ik meen me te herinneren dat ik het bruine oogpotlood ooit zelfs kocht om een baard mee aan te zetten. Toen ik ze onlangs weer zag liggen, moest ik toch toegeven dat ze er best leuk uitzien. Ik heb de kleur 02 – Hot Chocolate, een neutrale bruine kleur, en 12 – I Have A Green.

Essence Long Lasting Eye Pencils

Essence Long Lasting Eye Pencils

De potloodjes zitten in een draaimechanisme, waardoor je het puntje nooit hoeft te slijpen. Ergens is dat heel handig, je hebt altijd een puntje, maar ergens vind ik dat ook wel jammer: het puntje is nooit heel scherp. Ik weet dus nog niet of ik het draaimechanisme leuk vind of juist niet! Ik denk dat het er gewoon vanaf hangt wat voor eyeliner ik wil, en de laatste tijd draag ik bijna altijd een wing, en dat is niet gemakkelijk met deze potloodjes.

Essence Long Lasting Eye Pencils Zonder flits - Met flits

Essence Long Lasting Eye Pencils
Zonder flits – Met flits

Hot Chocolate heeft een erg crèmige en zachte structuur. Hij heeft erg veel pigment en glijdt met gemak over mijn huid. I Have A Green is iets minder zacht, maar dat komt vooral omdat er een paar shimmers inzitten. Het pigment van I Have A Green is iets minder goed dan dat van Hot Chocolate, maar het is zeker niet slecht. Hot Chocolate heeft een overwegend matte finish, en I Have A Green is eerder metallic.

Hot Chocolate is een niet erg speciaal oogpotlood, maar kan je dus goed gebruiken voor een natuurlijk effect op je ogen, en I Have A Green is een eerder opvallend oogpotlood, dat je kan gebruiken als kleuraccent. Ik maakte met elk oogpotlood een look.

Essence Long Lasting Eye Pencils 02 - Hot Chocolate

Essence Long Lasting Eye Pencils
02 – Hot Chocolate

Essence Long Lasting Eye Pencils 02 - Hot Chocolate

Essence Long Lasting Eye Pencils
02 – Hot Chocolate

Essence Long Lasting Eye Pencils 02 - Hot Chocolate

Essence Long Lasting Eye Pencils
02 – Hot Chocolate

Hot Chocolate is heel gemakkelijk te gebruiken. Ik gebruik vaak bruine tinten voor mijn ogen, en een bruin oogpotlood past daar natuurlijk perfect bij. Ik bracht een paar bruine oogschaduws aan op mijn oogleden, en gebruikte Hot Chocolate om de buitenste helft van mijn bovenste wimperlijn aan te zetten. Niet heel speciaal, maar het is eens iets anders dan de eindeloze zwarte eyeliner. De bruine kleur doet mijn ogen er gedefinieerd uitzien, geeft mijn wimpers wat dikte en ziet er tegelijkertijd heel natuurlijk uit en blendt perfect met de oogschaduws.

Over de Longlasting-factor: eens de eyeliner ‘droog’ is, krijg ik er geen beweging meer in totdat ik hem weghaal met makeupremover. Hij blijft heel goed zitten, vlekt helemaal niet op mijn ooglid en brokkelt niet.

Essence Long Lasting Eye Pencils  12 - I Have A Green

Essence Long Lasting Eye Pencils
12 – I Have A Green

Essence Long Lasting Eye Pencils  12 - I Have A Green

Essence Long Lasting Eye Pencils
12 – I Have A Green

Essence Long Lasting Eye Pencils  12 - I Have A Green

Essence Long Lasting Eye Pencils
12 – I Have A Green

Je kan de eye pencils natuurlijk ook alleen gebruiken, zonder oogschaduw erbij. Op de foto’s hierboven heb ik met een schuin afgesneden oogschaduwkwastje I Have A Green aangebracht op de buitenste helft van mijn bovenste wimperrand en net erbuiten, waar ik een wing zette. Ik bracht ook een heel klein beetje groen aan op de binnenste helft van mijn bovenste wimperrand, zodat de kleur ook een beetje kleur gaf aan mijn ogen. Ik veegde de binnenste helft wat uit, voor een zachter effect. Ik moet je waarschuwen: als je hem wilt smudgen, doe het snel! Eens I Have A Green vastzit op je ogen, zit hij ook vast. Ik wilde na een paar minuten nog een klein beetje smudgen, maar daar dacht het oogpotlood anders over!

Conclusie: de essence Long Lasting Eye Pencils blijven enorm goed zitten! Als je dus op zoek bent naar een oogpotlood waar je op kan vertrouwen, kan ik je deze zeker aanraden. Als je eerder een oogpotlood wilt om smokey eyes mee te maken, zijn deze oogpotloden niet jouw vriend. De essence Long Lasting Eye Pencils zijn er in wel 12 verschillende kleuren – ja, er is ook zwart bij! – en voor de prijs van €1,49 kan je ze ineens allemaal mee naar huis nemen! Ik geef de Long Lasting Eye Pencils een 8/10, het zijn prima oogpotloden, ze zijn erg voordelig, blijven goed zitten en ze zijn beschikbaar in enorm veel kleuren. Een uitstekende basic!

Wat is jouw favoriete oogpotlood?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.