L’Oréal Paris Nude Magique BB-Cream

De BB-crèmegekte is al enkele jaren geleden op gang gekomen, en sindsdien vind je ze overal. BB-crèmes – alleszins die uit de Westerse wereld – kan je vergelijken met een getinte dagcrème: ze geven een lage dekking, en hebben veel voedende en hydraterende eigenschappen. Om eerlijk te zijn ben ik nooit enorme fan geweest van BB-crèmes, maar ik zie er zeker het nut van in. Vandaag review ik daarom de Nude Magique BB-Cream van L’Oréal Paris. Lees snel verder om te weten te komen of hij me kon bekoren. 

L'Oréal Paris Nude Magique BB-Cream

L’Oréal Paris Nude Magique BB-Cream

BB-crème staat eigenlijk voor Blemish Balm. Ze zijn overgewaaid uit Azië, waar de BB-crème erg populair is. De Westerse BB-crèmes zijn echter vrij anders dan die uit Azië. Een BB-crème in de Westerse wereld is een lichte crème met lage dekkingsgraad, die een lage zonnebeschermingsfactor bevat (5 of 10 spf). De Aziatische BB-crèmes zijn veel dikker van textuur, en hebben een hoge zonnebeschermingsfactor (vaak meer dan 20 spf) waardoor ze een grijzige schijn kunnen hebben. Bovendien bevatten Aziatische BB-crèmes vaak huidoplichtende ingrediënten.

L'Oréal Paris Nude Magique BB-Cream

L’Oréal Paris Nude Magique BB-Cream

De L’Oréal Paris Nude Magique BB-Cream kan je dus best vergelijken met een getinte dagcrème. Hij bevat een zonnebeschermingsfactor van 12 SPF. Dat is vrij laag, maar zeker een goed begin. Zijn dekking is laag, en geeft een natuurlijk effect. De Nude Magique BB-Cream bestaat in twee kleuren: Light en Medium. Ik koos voor de lichtste kleur.

L'Oréal Paris Nude Magique BB-Cream

L’Oréal Paris Nude Magique BB-Cream

Als je de dop van de tube draait, zie je dat hij een verlengd uiteinde heeft. De consistentie van de BB-crème is erg vloeibaar, en doordat de tube een ’tuit’ heeft, loopt de crème er niet zo gemakkelijk uit. Pas wanneer je effectief op de tube duwt, loopt er wat crème uit de tube.

L'Oréal Paris Nude Magique BB-Cream

L’Oréal Paris Nude Magique BB-Cream

Als je de crème uit de tube duwt, zie je in eerste instantie een witte crème. Doordat de crème eerst wit is, lijkt hij wel erg op dagcrème. Als je goed kijkt, zie je kleine donkere bolletjes in de crème zitten. Dat zijn mini-capsules waarin de kleur zit.

L'Oréal Paris Nude Magique BB-Cream

L’Oréal Paris Nude Magique BB-Cream

Wanneer je de crème uitsmeert, barsten die capsules open en krijg je de kleur te zien. De consistentie is erg vloeibaar en gemakkelijk uit te smeren.

L'Oréal Paris Nude Magique BB-Cream Zonder flits

L’Oréal Paris Nude Magique BB-Cream
Zonder flits

L'Oréal Paris Nude Magique BB-Cream Met flits

L’Oréal Paris Nude Magique BB-Cream
Met flits

Zodra alle crème is uitgesmeerd, kan je het effect van de BB-crème goed zien. Hij dekt minimaal, en heeft een dewy finish. Wat ik er heel aangenaam aan vind, is het feit dat hij zo licht en vloeibaar is. Hij voelt aan als een serum, dat heel snel intrekt.

L'Oréal Paris Nude Magique BB-Cream Geen Make-up - BB-crème - Uitgesmeerd

L’Oréal Paris Nude Magique BB-Cream
Geen Make-up – BB-crème – Uitgesmeerd

Op de foto’s hierboven zie je hoe ik de BB-crème heb aangebracht. Op de linkse foto draag ik geen make-up, op de middelste heb ik een paar ‘vlekjes’ van de BB-crème aangebracht, en op de rechtse foto heb ik de BB-crème uitgesmeerd.

Ik was bang dat de kleur niet goed ging zijn – je hebt namelijk maar keuze uit twee verschillende kleuren – maar hij smelt wel goed samen met mijn eigen huidskleur. De BB-crème is een tikje aan de donkere kant, maar als ik hem goed uitsmeer geeft hij wel een natuurlijk effect. De dekking is dan wel minimaal, maar hij geeft me wel een prachtige, bronze glow. Ik vind het effect erg mooi, het lijkt helemaal niet of ik make-up op heb. De Nude Magique BB-Cream is het ideale product om in de zomer alleen te dragen, voor een mooie glow, en een natuurlijk effect.

Conclusie: hoewel ik niet veel van de Nude Magique BB-Cream had verwacht, ben ik toch blij dat ik me heb opengesteld voor deze BB-crème. Meestal grijp ik nog wel naar mijn Nude Magique Eau De Teint, die me net iets meer dekking geeft, maar op dagen waarop ik een wat natuurlijker effect wil, gebruik ik graag de BB-crème. Ik kijk al uit naar de zomer, wanneer ik voor een no makeup makeup look kan gaan en deze BB-crème me een zomerse glow kan geven. Als je dus op zoek bent naar een licht-dekkende foundation die je vrijwel niet ziet zitten op de huid, dan is de Nude Magique BB-Cream zeker iets voor jou. De Nude Magique BB-Cream is verkrijgbaar in twee kleuren en kost €13,99.

Draag jij wel eens BB-crème?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.