Catrice Fixing Brow Wax & Eyebrow Filler

Mijn wenkbrauwen. Ik ben er niet echt de beste vrienden mee. Ik ben geen held in het epileren van wenkbrauwen, en ook het bijtekenen van wenkbrauwen kost me altijd enige moeite. Het grootste probleem met mijn wenkbrauwen is volgens mij het feit dat de haartjes zo lang zijn en moeilijk ‘in model’ te brengen zijn. Ze staan vaak alle kanten op, en laten we eerlijk zijn: dat ziet er niet erg verzorgd uit. Gelukkig bestaan er producten die mijn weerbarstige haartjes in toom kunnen houden. Vandaag probeer ik de Catrice Fixing Brow Wax en de Catrice Eyebrow Filler. Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vond.

Ik begin met de Fixing Brow Wax, een wax die je wenkbrauwhaartjes onder controle zou houden. Je kan de wax eigenlijk best goed vergelijken met snorrenwax (als je daar al ooit van hebt gehoord). De Fixing Brow Wax zit in een lange, zwarte huls, waar witte letters op staan. Ik vind dat de huls er best professioneel uitziet, met zijn strak design. De huls voelt erg licht aan, maar ligt wel goed in de hand.

Als je het dopje van de huls haalt, kan je aan het bovenste deel van de huls draaien, waardoor de wax-staaf tevoorschijn komt. Ik vind het heel handig dat de wax in een dergelijke verpakking zit, want op die manier is het gemakkelijk om de wax rechtstreeks op je wenkbrauwen aan te brengen. Als je wax in een potje koopt, moet je de wax er eerst al uit zien te krijgen, om hem vervolgens met je vingers op je wenkbrauwen te duwen. Met deze huls kan je ook veel preciezer te werk gaan.

Het staafje wax is ongeveer een halve centimeter dik en is schuin afgesneden. Je kan de wax gemakkelijk uit de tube draaien, en er zit ook wel een aanzienlijke hoeveelheid product in de huls. Het enige dat ik erg jammer vond, was dat de wax na een paar keer op en neer gedraaid te worden niet meer naar beneden gedraaid kon worden. Als ik de huls wou sluiten, moest ik dus steeds zelf de wax naar beneden duwen. Dat is op zich niet heel problematisch, maar wel gewoon jammer.

Op de foto hierboven zie je hoe mijn wenkbrauw eruit ziet zonder enige make-up, noch wax. Ik heb hier en daar wat haartjes die aan de lange kant zijn, en hoewel ze nu ongeveer de juiste kant op staan, durven ze wel eens doorheen de dag naar ergens anders beginnen wijzen. Doordat ze zo lang zijn, merk ik dat ze snel naar beneden gaan hangen, waardoor mijn wenkbrauw er ‘lager’ uit gaat zien. Dat is niet wat ik wil! Ik wil mijn wenkbauwhaartjes naar boven wijzend, voor een liftend effect.

De wax aanbrengen is erg eenvoudig: ik wrijf met het staafje lichtjes over mijn wenkbrauw, en dit doe ik in de richting waarin ik wil dat de haartjes liggen.

Nadat ik de wax heb aangebracht, worden mijn wenkbrauwhaartjes wat ‘plakkerig’ en blijven ze goed op hun plaats. Nu kan ik gemakkelijk met een klein wenkbrauwborsteltje de haartjes nog eens doorkammen en ze goed op hun plaats leggen. Ik kam het begindeel van mijn wenkbrauw naar boven, en de ‘staart’ kam ik naar buiten. Ik merk dat de haartjes niet hard worden, maar enkel wat ‘vet’. Ze blijven daardoor wel goed liggen, maar na een tijdje willen ze nog wel eens verschuiven. Dan wrijf ik simpelweg nog eens over de haartjes om ze weer juist te leggen.

Vervolgens is er nog de Eyebrow Filler, een perfectionerende en vormgevende gel. Deze Eyebrow Filler kan je vergelijken met een mascara, maar dan met minder kleur.

De huls van de Eyebrow Filler is net iets kleiner dan die van een mascara, en het borsteltje is iets dunner. De textuur van de gel is ook wat speciaal: waar een mascara eerder nat aanvoelt, voelt de Eyebrow Filler erg droog, en is het net of er gekleurde vezeltjes op het borsteltje zitten. Doordat de textuur zo droog is, zal de gel er voor zorgen dat de haartjes van de wenkbrauwen wat voller lijken.

Op de foto hierboven zie je goed de kleur van de gel. Zoals je kan zien is hij niet heel donker, maar eerder blond. Het borsteltje is erg dun, en vrij lang, wat het misschien een beetje moeilijk maakt om precies te werken.

De gel op mijn hand, zonder flits

De gel op mijn hand, met flits.

De kleur bevalt me erg goed. Hij is erg licht, en erg koel. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de kleur te opvallend is, en doordat hij zulk een koele ondertoon heeft, past hij goed bij de meeste kleuren van wenkbrauwen.

Mijn wenkbrauw met enkel wax.

Hierboven zie je hoe mijn wenkbrauw eruit ziet, nadat ik hem een laagje van de Eyebrow Filler heb gegeven. Qua kleur zie ik helemaal niet veel verschil. Wel vind ik dat mijn wenkbrauw er iets voller uitziet. De gel maakt bovendien mijn wenkbrauwhaar ook vrij hard, waardoor ze zonder moeite op hun plaats blijven zitten. Wat me ook opvalt, is dat de Eyebrow Filler mijn wenkbrauwen een glanzend effect geeft. Op de foto zie je dat wel, maar in het echt is die glans nauwelijks zichtbaar. Ik vind daarom dat mijn wenkbrauwen er met de Eyebrow Filler best natuurlijk en vol uitzien.

Conclusie: de Fixing Brow Wax en de Eyebrow Filler van Catrice zijn allebei producten die je wenkbrauwhaartjes vastzetten. De Fixing Brow Wax bevat geen kleur, maar zorgt ervoor dat je wenbrauwhaartjes gemakkelijk in model te brengen zijn. Als je een laagje wax op je wenkbrauwen hebt geveegd, kan je ze perfect leggen hoe jij ze wil hebben. De Eyebrow Filler bevat een zeer licht tintje, maar zorgt vooral voor vollere wenkbrauwen. De gel maakt de wenkbrauwhaartjes hard, waardoor ze goed op hun plaats blijven liggen. Ik gebruik de Fixing Brow Wax eerder als ik andere wenkbrauwproducten gebruik, en als ik snel wat wil toevoegen aan mijn wenkbrauwen, gebruik ik de Eyebrow Filler als enige product.

De Fixing Brow Wax kost €2,99 en de Eyebrow Filler kan je krijgen voor €3,59. Beide producten vind je bij Kruidvat.

Hoe hou jij je wenkbrauwen in model?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.