Favoriete donkere lipsticks

Voor mij kan het niet snel genoeg lente worden. Ik ben geen herfst- of winterpersoon, geef mij maar warmte en zon! Toch is er één ding waardoor ik zou willen dat het altijd herfst of winter was: donkere lippen. De voorbije herfst waren donkere lippen een trend waar je niet naast kon kijken, en hoewel ik ervoor nooit een donkere lip durfde dragen, ben ik dit jaar bezweken voor de trend. Ondertussen ben ik een grote fan van donkere lippen, en daarom laat ik je vandaag mijn vier favoriete donkere lipsticks zien! Lees snel verder!

Donkere lippen. Ik vond ze aanvankelijk erg moeilijk om te dragen, ik vond dat ze niet stonden bij mijn lichte huid en licht haar. Maar toen ik geleidelijk aan meer donkere lipsticks aan mijn collectie begon toe te voegen, ben ik aan de look beginnen wennen. Vandaag draag ik niets liever dan donkere lipsticks, vooral voor feestjes en wanneer ik er stijlvol wil uitzien. Want dat vind ik van donkere lippen: ze kunnen je een erg stijlvolle uitstraling geven.

Ik heb vier lipsticks uitgekozen die ik het allermooist vind. Eigenlijk moet ik zeggen: twee glossstains en twee lipsticks, maar de glossstains houden minstens even lang als de lipsticks. De vier kleuren zijn erg verschillend, ze hebben elk een eigen tint: van links naar rechts zie je bruin, rood, berry en paars. De écht donkere kleuren gaan voor mij nog iets te ver, maar deze vier kleuren zijn voor mijn doen al sterk aan de donkere kant. Mijn vier favoriete donkere lipsticks zijn:

  1. NYC Expert Last Lip Lacquer in de kleur 600 – Turtle Bay Toffee. Een review van deze lacquer vind je hier.
  2. Essence Longlasting Lipstick in de kleur 03 – Dare To Wear.
  3. Catrice Ultimate Colour Lipstick in de kleur 340 – Berry Bradshaw. Een review van deze lipstick (en een heel aantal andere lipsticks van Catrice) vind je hier.
  4. Rimmel Apocalips Lip Lacquer in de kleur Eclipse.

De swatches van de lipsticks doen al vermoeden waarom ik zulk een grote fan ben. Ze zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd, heel dekkend en hebben levendige kleuren. Zoals ik al zei is Turtle Bay Toffee een donkerbruine lipstick, Dare To Wear is een rode lipstick die aan de donkere kant is, Berry Bradshaw is een bessenkleurige lipstick en Eclipse is een donkerpaarse kleur.

Hierboven zie je hoe mijn lippen eruitzien zonder lipstick.

NYC Expert Last Lip Lacquer in de kleur 600 – Turtle Bay Toffee op mijn lippen.

NYC Expert Last Lip Lacquer in de kleur 600 – Turtle Bay Toffee op mijn lippen.

Turtle Bay Toffee is een erg bruine, en daardoor ook warme kleur. Door de Kylie Jenner liptrend ben ik bruine lipstick heel wat meer gaan appreciëren, en deze Turtle Bay Toffee is de ideale donker(ish) bruine lipstick. Ik hou van glossstains, want ze combineren de dekking van een lipstick met de langhoudendheid van een lipstain. Ik hou dus van deze kleur én van het comfort op de lippen.

Essence Longlasting Lipstick in de kleur 03 – Dare To Wear op mijn lippen.

Essence Longlasting Lipstick in de kleur 03 – Dare To Wear op mijn lippen.

Hoewel deze kleur niet door iedereen omschreven zal worden als een ‘donkere lipstick’, vind ik Dare To Wear de ideale donkerrode lipstick voor mij. Ik draag hem heel vaak, en vaak maak ik hem ook nog mat (lees hier hoe ik dat doe) waardoor hij extra lang blijf zitten. Dare To Wear op je lippen = gegarandeerd complimentjes!

Catrice Ultimate Colour Lipstick in de kleur 340 – Berry Bradshaw op mijn lippen.

Catrice Ultimate Colour Lipstick in de kleur 340 – Berry Bradshaw op mijn lippen.

Toen ik hem net had, vond ik hem helemaal niet bij mij passen. Maar nu ik een donkere-lipfanaat ben geworden, vind ik hem net perfect. Hij heeft een erg mooie kleur die tussen roze en paars ligt, voelt enorm zacht aan op de lippen en is donker! Als je mijn stapelreview over een aantal Catrice lipsticks hebt gelezen, zal je wel duidelijk zijn hoeveel ik van de lipsticks van Catrice hou. Wat vind ik het trouwens jammer dat ze zo weinig donkere tinten in hun assortiment hebben. De enige lipstick die ik vorige keer vond die ook donker was, was Chestnut Tree, die donkerbruin is.

Rimmel Apocalips Lip Lacquer in de kleur Eclipse op mijn lippen.

Rimmel Apocalips Lip Lacquer in de kleur Eclipse op mijn lippen.

Eclipse is de donkerste kleur die zich momenteel in mijn lipstick-collectie bevindt. Hoef ik het nog te zeggen? Ik hou van de Rimmel Apocalips Lip Lacquers, en deze Eclipse stond al lang op mijn verlanglijstje. Ik vreesde dat hij te donker zou zijn voor mij, en hoewel ik hem wel erg gewaagd vind en niet snel overdag zou dragen, draag ik hem enorm graag voor feestjes en events. Hij is donkerpaars en ziet er altijd heel stijlvol uit!

Zo, dat waren mijn vier favoriete donkere lipsticks. De herfst en de winter zijn dé seizoenen bij uitstek om donkere lippen te dragen, maar natuurlijk zal je mij in de lente en in de zomer ook met donkere lippen zien lopen! Donkere lippen is een trend waarvan ik hoop dat hij niet snel zal voorbij waaien.

Draag jij soms donkere lipstick?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.