Makeup Revolution Ultra Professional Bronze Palette All About Bronze

Wanneer je je foundation hebt aangebracht, ziet je teint er al snel erg vlak en bleek uit. Om weer diepte in je gezicht te brengen, gebruik je best wat bronzer aan de zijkanten van je gezicht. Omdat je makeup er een stuk natuurlijker gaat uitzien als je bronzer aanbrengt op de juiste plaatsen op je gezicht, vind ik bronzer een belangrijke stap in mijn makeuproutine. Het Ultra Professional Bronze Palette van Makeup Revolution was dan ook een ontdekking voor mij: acht bronzers met verschillende kleuren én verschillende finishes, daar kan je al heel wat mee! Lees snel verder om te ontdekken wat ik ervan vond.

Het doosje waarin het palette verpakt zit, ziet er erg professioneel en strak uit. In grote, gouden letters valt het woord BRONZE meteen op. Verder staat er op de doos te lezen: 8 high pay off blusher powders. Het doosje sprak me meteen aan: de combinatie van de glanzende gouden letters, en het matte zwart van het doosje ziet er erg luxueus uit.

Op de achterkant van het doosje zie je een afbeelding van de verschillende poeders die zich in het palette bevinden. Het zijn allemaal bruine tinten, ze gaan van vrij licht naar wat donkerder, en ze zijn allemaal aan de warme kant. Op de achterkant van het doosje staat ook de naam van het palette: All About Bronze.

IMG_3308

Als je het palette uit het doosje haalt, zie je dat het palette zelf uitgevoerd is in kunststof, en een glanzend zwart oppervlak heeft. Het palette is heel stevig, en gaat moeiteloos open door middel van een kliksysteem. Zoals de meeste Makeup Revolution paletten, ziet dit palette er heel strak en professioneel uit. Op de voorkant staat enkel de naam van het merk en Ultra Blush Palette. Ik vind het wat jammer dat de naam van de kleuren er niet op staat, want zodra je meerdere blush paletten in je collectie hebt, wordt het moeilijk om ze van elkaar te onderscheiden.

IMG_3313

Het palette gaat dus open met een kliksysteem, en toen ik het opensloeg vielen me alvast twee dingen op: wat een grote poeders en wat een grote spiegel! De bronzers bevatten elk een aanzienlijke hoeveelheid product, en doordat er zo’n grote spiegel in het palette zit, kan je het ook gemakkelijk meenemen! De vormgeving van het palette vind ik fantastisch, er is weinig plaatsverlies, want bijna het gehele palette wordt ingenomen door product en spiegel. Zo hoort het!

IMG_3314

De bronzers zonder flits.

IMG_3315

De bronzers met flits.

In het palette vind je niet enkel verschillende kleuren, maar ook verschillende finishes. De bovenste drie van links hebben alledrie een glanzende finish, de onderste drie van links hebben een matte finish en de twee rechtse bronzers hebben een gemengde baked finish (die zijn dus ook glanzend).

De kleuren zijn allemaal wat aan de warme kant, vooral de onderste twee van links, maar oranje kan ik ze ook niet noemen. Ik ben ervan overtuigd dat er voor elke huidskleur wel een geschikte tint in het palette zit.

IMG_3148

Swatches zonder flits. Bovenste rij – onderste rij.

IMG_3150

Swatches met flits. Bovenste rij – onderste rij.

Op de swatchfoto mét flits zie je goed het verschil in finish. Vooral de gouden kleur (de derde kleur van links) is erg glanzend. De poeders brengen heel zacht aan en blenden gemakkelijk met mijn huid. Ze zijn niet ‘poederig’ maar voelen bijna aan als een crème.

Omdat de kleuren en finishes erg uiteenlopend zijn, zal ik ze één voor één kort beschrijven.

  1. De eerste kleur is een beige, lichte en glanzende poeder. Deze kleur is ideaal om je highlight mee te setten. Dan breng je de kleur aan op het gebied onder je ogen, op het midden van je voorhoofd, je neusbrug en op je kin. Doordat er heel subtiele glans in het poeder zit, zorgt het ook voor een subtiel lichtreflecterend effect.
  2. Kleur twee is niet direct een kleur die ik vaak zou gebruiken. Deze kleur zou ik wel eens gebruiken op mijn wangen, als blush. Doordat het poeder niet helemaal mat is, zorgt het voor een mooi zomers effect.
  3. Kleur drie is erg goud en erg glanzend. Ik dacht even hem te kunnen gebruiken als luminizer – hij deed me namelijk wat denken aan de Mary-Lou Manizer – maar daarvoor bleek hij te donker. Ik denk dat dit een kleur is die ik in de zomer – wanneer mijn huid een zomers tintje krijgt – wel eens op de zijkanten van mijn voorhoofd en op mijn wangen kan aanbrengen. De glans is vrij sterk, maar in de zomer, en dan vooral ’s avonds, vind ik dat wel kunnen.
  4. De vierde kleur is een gebakken poeder. Ik had verwacht dat hij niet erg veel kleur zou afgeven, maar niet is minder waar: het is het meest gepigmenteerde poeder dat in het palette zit. Door zijn warme ondertoon zou hij wel eens ideaal kunnen zijn als blush, maar dan natuurlijk in de zomer, want met mijn bleke winterhuid zou hij te donker zijn.
  5. De vijfde kleur is de eerste kleur in de onderste rij. Ik vind dat hij een beetje lijkt op Hoola van Benefit, een prachtige bronzer waarmee contouren perfect gaat. Hij is helemaal mat, niet te donker en zorgt voor een heel natuurlijk shape-effect voor overdag.
  6. De kleur daarnaast is ook mat, maar een stuk donkerder en ook wat warmer. Deze kleur gebruik ik het liefst op de zijkanten van mijn voorhoofd, maar liever niet onder mijn jukbeenderen. Onder mijn jukbeenderen zou hij iets te warm zijn.
  7. Kleur zeven is ongeveer even donker als kleur zes, maar hij is wat koeler. Dit is de kleur die ik gebruik wanneer ik stevig wil shapen onder mijn jukbeenderen.
  8. De achtste kleur is opnieuw een gebakken bronzer, maar deze is veel lichter dan de andere gebakken bronzer (dat was kleur vier). Hij heeft ook wat minder pigment, maar geeft wel dat mooie ‘natte’ luminizer effect. De achtste kleur in het palet is heel geschikt als luminizer voor overdag.

S1490005

Op de foto draag ik geen bronzer of blush. Wel draag ik foundation, concealer en mascara. Door de foundation mist mijn gelaat wat diepte. Tijd om aan de slag te aan met bronzer, dus!

S1490008

Ik gebruik eerst de eerste kleur op de onderste rij (dat is kleur 5) als bronzer op de zijkanten van mijn wangen, en op de zijkanten van mijn voorhoofd. Door deze stap ziet mijn teint er al een stuk warmer uit, én heeft mijn gelaat wat meer diepte gekregen.

S1490012

Als ik dan ook wat van kleur 7 toevoeg – de derde kleur op de onderste rij – op de plekken waar ik wil shapen, is het effect exact hoe ik het wil. Ik bracht de bronzer aan onder mijn jukbeenderen, op mijn kaakbenen en een heel klein beetje op de zijkanten van mijn voorhoofd.

S1490022

De look is compleet als ik een klein beetje lichtroze blusher aan mijn wangen toevoeg, en vervolgens het geheel afwerk met de lichte luminizer (kleur 8). Wat ik ook wel eens doe is de eerste kleur op de bovenste rij aanbrengen onder mijn ogen.

S14900222

Op de foto’s hierboven kan je nog eens duidelijk het verschil vergelijken. Door een klein beetje bronzer toe te voegen kan je al een heel groot verschil maken. Ik gebruikte de bronzers uit het palette om een overdag-look te maken, maar ook ’s avonds gebruik ik regelmatig het palette, alleen zet ik de bronzers dan wat sterker aan.

Conclusie: het Ultra Professional Bronze Palette in de kleur All About Bronze van Makeup Revolution is een handig palette voor mensen die graag wat spelen met bronzer en contouren. Met de koelere kleuren zet je een mooie contour, en met de warme kleuren warm je je teint gemakkelijk op. Ik gebruik het palette altijd als ik wat meer tijd wil nemen voor mijn bronzer en contour. Ook de luminizer vind ik erg mooi, hij is niet te warm, maar ook niet te koel. De poeders zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd, en laten zich gemakkelijk blenden. Toch had ik misschien liever de kleuren nog wat meer uit elkaar gehad: de lichte poeders nog lichter, en de donkerste nog donkerder. Dit palette krijgt van mij een 8/10, en dat komt mede ook door de lage prijs. Voor €7,99 krijg je acht bronzer, en dat is erg voordelig, als je het mij vraagt. Ik kocht het All About Bronze palette bij Makeupmusthaves.nl.

Wat is jouw favoriete bronzer?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.