NYC City Proof Twistable Intense Lip Color

Vorige week ontstond er paniek. Ik had het niet zien aankomen, en ik was er dus ook niet op voorbereid. Het einde was in zicht: mijn Chubby Stick was op! Ik gebruik al zo lang mijn Chubby Stick van Clinique, om mijn lippen te hydrateren en kleur te geven, dat ik toen ik de stick niet meer verder kon uitdraaien onmiddellijk op zoek ging naar een vervanger. Toeval wou dat ik deze NYC City Proof Twistable Intense Lip Colors zag liggen, en ze leken zo erg op de Chubby Sticks van Clinique, dat ik niet eens moest nadenken: ik nam twee kleuren mee naar huis. Vandaag het verdict. Kan de Twistable van NYC vergeleken worden met de Chubby Stick van Clinique? Lees snel verder!

IMG_3322

Ik nam twee kleuren mee naar huis. 020 – Riverside Rose is een oudroze tint, die een wat bruinere ondertoon heeft, en 040 – South Ferry Berry is een paars-rode kleur. Riverside Rose leek me erg leuk om overdag te dragen. Door de subtiele, draagbare kleur is hij ideaal om mee te nemen en onderweg aan te brengen. South Ferry Berry lijkt dan weer meer op mijn Chubby Stick, een wat donkerdere rode kleur.

IMG_3324

De uiteindes van de Twistables zijn in een puntvorm geslepen. Wat ik altijd wel jammer vind aan dit soort producten, is dat ze na een paar keer gebruiken een plat uiteinde krijgen. Door de punt vind ik ze net zo gemakkelijk werken, maar wanneer ze plat worden, zijn ze niet meer heel verschillend van een gewone lipstick.

Ik gebruikte mijn Chubby Stick bijna elke dag. Tijdens mijn makeuproutine bracht ik dan eerst wat NYC Smooch Proof lipstain aan, en vervolgens wat Chubby Stick om mijn lippen wat zachter te maken. Ik hoop natuurlijk in de NYC City Proof Twistable Intense Lip Colors een waardige vervanger te vinden. Qua vormgeving is de Twistable net iets minder chubby, maar wat slanker en langer dan de Chubby Stick. Verder heeft hij er heel wat van weg.

IMG_3329De swatches! Links zie je Riverside Rose, en de rechtse swatch is South Ferry Berry.

Op de swatches wordt al snel duidelijk dat de Twistables erg veel pigment hebben, heel wat meer dan de Chubby Sticks van Clinique. Riverside Rose is net iets minder sterk gepigmenteerd dan South Ferry Berry, en glanst ook wat meer dan de rode variant. South Ferry Berry is iets matter dan Riverside Rose, en heeft erg veel pigment. Ik zou South Ferry Berry op de swatches wel fuchsia kunnen noemen, want hij heeft een erg koele ondertoon. Ik vind de beide swatches er erg degelijk uitzien, ik kon natuurlijk niet wachten om ze op mijn lippen uit te proberen.

Op de foto hierboven zie je hoe mijn lippen eruitzien zonder enig lipproduct.

IMG_3352

S1490042

020 – Riverside Rose

De kleur waarvan ik dacht dat hij er wat bruiner zou uitzien op de lippen, verbaasde me. Riverside Rose heeft ongeveer dezelfde kleur als mijn eigen lippen, maar maakt ze enkel wat rozer. Bovendien voegt Riverside Rose een prachtige glans toe aan mijn lippen, zonder er overdreven of onnatuurlijk uit te zien. Riverside Rose voelt heerlijk zacht en glad aan op mijn lippen, het voelt zelfs of ik een lippenbalsem draag. Deze kleur is perfect voor mij, om te dragen als everyday lip.

IMG_3353

S1490047

040 – South Ferry Berry

De tweede kleur is een heel ander verhaal. South Ferry Berry is een erg gepigmenteerde en felle kleur. Hij glanst iets minder sterk, en voelt ook iets droger aan op mijn lippen, maar toch zit hij comfortabel. Ik hou van de koele ondertoon van de lipstick, en hoewel hij erg sterk gekleurd is, vind ik dat hij er toch niet té uitziet. South Ferry Berry is de kleur die ik vaak op mijn lippen aanbreng als ik ’s avonds de deur uitga.

De City Proof Twistable Intense Lip Colors blijven verrassend goed zitten. Ik had verwacht dat ik ze zou kunnen vergelijken met de Baby Lips van Maybelline, maar de Twistables van NYC zijn wat minder zacht, en door die structuur blijven ze een paar uur zitten. Zonder te eten of te drinken, blijven ze zo’n 3 uur op de lippen zitten. Als ik een Twistable draag, neem ik hem wel graag mee in mijn tas, zodat ik er regelmatig wat van kan toevoegen.

Conclusie: de NYC City Proof Twistable Intense Lip Colors (wat een lange naam, trouwens!) zijn een prima vervanger voor de Chubby Stick van Clinique. Overdag kies ik graag voor de zachte, subtiele Riverside Rose, en ’s avonds schakel ik over op de stijlvolle South Ferry Berry. De sticks laten zich gemakkelijk aanbrengen, voelen erg zacht op de lippen en blijven verbazend lang zitten. Het enige dat ik wat jammer vind, is dat de punt op de duur plat zal worden, waardoor je hem niet meer zo precies kan aanbrengen. Al bij al krijgt de NYC City Proof Twistable Intense Lip Color van mij een 8/10. De NYC City Proof Twistable Intense Lip Color is te koop bij Kruidvat voor €3,99.

Wat voor lipproduct draag jij het liefst?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.