Bourjois 1 Seconde Nagellak

Waar ik tegenwoordig veel mensen over hoor klagen, is het feit dat je nagels lakken altijd zo veel tijd in beslag neemt. Eerst moet je met veel precisie drie keer met het borsteltje over al je nagels gaan, die eerste laag moet je laten drogen en daarna moet er vaak nog eens een laag over. Tenzij je 1 Seconde nagellak hebt, natuurlijk, een nagellak van drogisterijmerk Bourjois waarmee je slechts één seconde nodig hebt per nagel. Lees snel verder of ik wel degelijk maar tien seconden bezig was aan mijn manicure.

IMG_3406

De Bourjois 1 Seconde lakjes zijn te verkrijgen in een heel aantal verschillende kleuren en finishes. Ik heb twee crème lakjes gekocht (d.w.z. zonder shimmers, zonder metallic of matte finish) in de kleur 07 – Fuchsia Bucolique en 25 – Méli Melon. De flesjes van de nagellakjes zien er erg leuk uit, met hun lange steeltjes. Ze zien er heel gestroomlijnd uit, en staan dan ook prachtig op mijn nagellakrekje.

Wat de nagellak zo speciaal maakt, is dat je er veel sneller mee zou kunnen lakken dan met ‘gewone’ nagellak. De nagellak heeft een speciale geltextuur, en een panoramisch borsteltje, waardoor je met slechts één veeg je volledige nagel met lak kan bedekken. De droogtijd van de nagellak zou bovendien slechts 50 seconden bedragen. Indrukwekkend.

IMG_3408

25 – Méli Melon

IMG_3409

25 – Méli Melon

IMG_3445

25 – Méli Melon

IMG_3450

25 – Méli Melon

Ik testte eerst Méli Melon, een perzikkleurige nagellak. Ik vind het altijd leuk als nagellak van kleur lijkt te veranderen in verschillend licht. Deze Méli Melon lijkt soms eerder oranje, en soms eerder nude te zijn. Soms lijkt het dus of ik een fel kleurtje op mijn nagels draag, en soms lijkt het eerder of ik een nude nagellak draag.

Het lakken ging goed, maar 1 seconde per nagel is wat overdreven. Het borsteltje ligt door het lange steeltje goed in de hand, en het kwastje is heel breed, waardoor je gemakkelijk een groot deel van je nagels kan lakken. Toch is het vaak nodig om nog eens over je nagel te gaan, en het is zeker nodig om een tweede laag aan te brengen. Qua droogtijd vind ik hem bovendien ook niet zo spectaculair, ik vond dat hij zelfs trager droogde dan andere nagellak die ik al heb geprobeerd.

IMG_3407

07 – Fuchsia Bucolique

IMG_3410

07 – Fuchsia Bucolique

IMG_3455

07 – Fuchsia Bucolique

IMG_345507 – Fuchsia Bucolique

De tweede kleur die ik testte, Fuchsia Bucolique, is een frambozenkleurtje. Ik vind deze kleur echt fantastisch! Hij doet me meteen denken aan de zomer, en doordat hij toch niet te licht is, kan je hem het hele jaar door dragen.

Fuchsia Bucolique lakt een stuk beter. Al mijn nagels zijn op een paar seconden gelakt én een tweede laag is niet eens nodig. Bovendien droogt hij een stuk sneller op dan Méli Melon. Deze Fuchsia Bucolique maakt dus zijn naam van 1 Seconde nagellak zeker waar.

Conclusie: lakken de 1 Seconde lakjes van Bourjois echt zo veel beter dan ‘gewone’ nagellakjes? Niet echt. Als ik ze vergelijk met de Colour & Go lakjes van essence, vind ik ze niet heel veel van elkaar verschillen. Het enige pluspunt is dat ze door hun lange steeltje goed in de hand liggen. Fuchsia Bucolique had nog een pluspunt: hij is heel dekkend, en heeft ook geen tweede laag nodig. Ik denk dus dat de dekking en het ‘lakgemak’ er nogal van afhangt welke kleur je lakt. Ik geef de geteste 1 Seconde nagellakjes van Bourjois een 7/10. Het zijn prima lakjes, maar veel meer dan dat zijn ze ook niet. Je kan de 1 Seconde nagellak van Bourjois kopen bij de drogist en bij de parfumerie voor zo’n €11,95.

Welke nagellak vind jij het gemakkelijkst lakken?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.