How to: Perfect Winged Liner

Een ooglook die past bij iedereen, bij elke outfit, en bij elke gelegenheid? De winged liner! Ik ben al langer de grootste fan van een mooie wing, en in de loop der jaren heb ik het een en het ander geleerd over hoe je het perfecte resultaat kan bereiken. Als je op zoek bent naar dé manier om je winged liner op een simpele manier te zetten, lees dan zeker dit artikel. Een perfecte wing voor iedereen!

IMG_3412

Natuurlijk zijn er enkele dingen die je nodig hebt.

 1. Een liquid liner, om je wing mooi zwart mee in te kleuren.
 2. De liquid liner kan je ook vervangen door de gelliner, als je dat gemakkelijker werken vindt.
 3. Een schuin afgesneden, platte oogschaduwkwast voor oogschaduw.
 4. Een zwarte oogschaduw.
 5. Een schuin afgesneden, platte oogschaduwkwast voor gelliner.

Het belangrijkste is een schuin afgesneden oogschaduwkwastje, waarmee je gemakkelijk een scherpe lijn kan zetten. Er is een verschil tussen een kwastje voor oogschaduw, en een kwastje voor gelliner. Hieronder even het verschil tussen de twee kwastjes:

IMG_3416Het kwastje op de foto hierboven is wel plat, maar de haartjes staan niet volledig op één lijn. De haartjes zijn wat zachter, waardoor het kwastje ideaal is om oogschaduw mee aan te brengen. Voor oogschaduw is het aangeraden om een kwast met natuurlijke haren te gebruiken, en dus geen synthetische haartjes.

IMG_3413

De haartjes van het kwastje hierboven staan veel dichter op elkaar. De haartjes staan op één rechte lijn, en zijn een stuk minder flexibel dan die van het eerste kwastje. Voor gelliner gebruik je best een kwast met synthetische haartjes.

0

Hierboven zie je een foto van mijn oog zonder eyeliner. Ik heb wel een beetje oogschaduwbasis aangebracht, en dat raad ik ook jou aan als je een wing wil zetten. Door de oogschaduwbasis zal de liner beter blijven zitten en niet smudgen.

De key to success bij een perfecte winged liner is om eerst de vorm van de wing te tekenen, en hem vervolgens in te kleuren, wanneer je tevreden bent met de vorm. Bij het uittekenen van de vorm van je wing heb je de keuze: ga je aan het werk met een oogschaduw of met een gelliner? Als je een beginner bent, raad ik aan om te kiezen voor een zwarte oogschaduw, die kan je gemakkelijker wegvegen als de vorm toch niet juist zit. Als je maar één product wil gebruiken, ga dan voor een gelliner.

0.2 kopie

De eerste stap is om een lijntje te trekken dat van het uiteinde van je onderste wimperrand gaat, en naar het uiteinde van je wenkbrauw gaat. Om mijn wing te tekenen kies ik meestal eerst voor een zwarte oogschaduw, en kleur ik hem later in met een liquid liner of met een gelliner voor een intenser effect. Ik gebruik natuurlijk een schuin oogschaduwkwastje om een perfect recht lijntje te kunnen zetten.

1

De lijn zou er ongeveer zo moeten uitzien. Naargelang je eigen voorkeur kan je hem natuurlijk altijd wat hoger zetten, wat langer maken, of juist korter. Het hangt er maar van af waar je goed mee staat, en wat je zelf mooi vindt, natuurlijk!

1.3 kopie copy

We zijn nog steeds de wing aan het tekenen, en in de tweede stap is het de bedoeling dat je het uiteinde van je eerste lijntje verbindt met je bovenste wimperlijn. Opnieuw gebruik ik een schuin oogschaduwkwastje voor die rechte lijn.

2

Nu zou je eyeliner ongeveer moeten uitzien als hierboven. Na deze twee simpele stappen heb je de basic wing al getekend. Kijk nu recht in de spiegel en check of er nog iets is dat je anders wilt. Als je een foutje hebt gemaakt, veeg het dan gewoon weg met een wattenstaafje en wat makeupremover.

3.1Nu onze wing getekend is, is het maar een kwestie van inkleuren. Op de foto hierboven kleur ik hem in met gelliner.

4.1

Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een liquid liner. Of je kan de wing in oogschaduw laten staan voor een zachter effect.

Vervolgens raad ik aan om je eyeliner heel lichtjes door te trekken tot de binnenkant van je ogen. Met wat mascara erbij zou je wing er ongeveer zo moeten uitzien:

Klaar.1

klaar.2

Klaar.3

Ik gebruik, om mijn eyeliner door te trekken naar de binnenste ooghoek, meestal slechts oogschaduw, want ik wil het binnenste deel van mijn ogen liefst vrij licht houden. Op de foto’s hierboven draag ik mijn wing nogal curvy, maar met het juiste oogschaduwkwastje kan je ook een rechtere wing zetten. Nu je een perfecte basic wing kan zetten, kan je beginnen experimenteren!

herhaling

Om even te herhalen nog een korte samenvatting:

 1. Een lijntje trekken van het uiteinde van de onderste wimperrand naar het uiteinde van de wenkbrauw
 2. Het uiteinde van dat lijntje verbinden met je bovenste wimperlijn
 3. De wing inkleuren (en eventueel doortrekken naar de binnenkant)
 4. Klaar!

Nog een paar tips bij het tekenen van een winged liner:

 • Heb je geen vaste hand (zoals ik), zet je ellebogen tijdens het tekenen dan op een vaste ondergrond. Zo zal je hand wat minder los bewegen.
 • Kantel je hoofd tijdens het tekenen naar boven en kijk zo in de spiegel. Doordat je je ogen een beetje meer sluit, heb je meer ooglid om op te tekenen, en gaat het meestal wat makkelijker.
 • Probeer de verschillende liner-producten uit: oogschaduw, liquid linergelliner of een eyeliner met vilten tipje, en ontdek wat jij het gemakkelijkst vindt.

Ga jij vaak voor de winged liner

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.