Makeup Revolution Atomic Lipsticks

Onlangs kwam ik opeens tot de conclusie dat ik eigenlijk veel lipsticks heb. Dat is op zich wel iets leuks, maar het brengt een groot probleem met zich mee: wanneer ik op zoek ben naar een nieuwe lipkleur, kom ik zelden een kleur tegen die ik nog niet in mijn bezit heb. Toch kwam ik een lipsticklijn tegen die wat minder traditionele lipstickkleuren bevatte. De Atomic Lipsticks van Makeup Revolution zijn er in vijf opvallende kleuren, dus ik besloot ze uit te proberen. Lees snel verder als je wil weten wat ik ervan vond!

1De laatste tijd is Makeup Revolution mijn favoriete makeupmerk. Ze verkopen blush- en bronzerpaletten (ik reviewde er al twee: hier en hier), lipsticks, wenkbrauwgels (mijn favoriete wenkbrauwproduct is de Ultra Aqua Brow Tint) en ook prachtige oogschaduwpaletten! Bovendien zijn alle producten erg laag geprijsd, waardoor je al snel een groot kleurenpalet kan samenstellen.

2

Ik had dus al het een en het ander getest van Makeup Revolution, en omdat ik er telkens zo enthousiast over was, vond ik dat ik de Atomic Lipsticks ook eens moest uitproberen. De Atomic Lipsticks zijn de opvallend gekleurde lipsticks, maar er zijn ook lipsticks in nude kleuren, en wat meer traditionele kleuren als rood of roze.

3

De lipstickhulzen zien er prima uit. Ik vind ze persoonlijk niet overdreven mooi, omdat ze er toch nog wat rommelig uitzien. Dat had naar mijn mening simpeler gekund. Ik ben wel blij dat bovenop de huls de kleur van de lipstick zelf zichtbaar is, zo weet je goed welke lipstick je uit je collectie neemt.

4De vijf tinten waaruit de Atomic Lipsticks bestaat zijn erg uiteenlopend, en gaan van groen naar paars tot knalrood. Serpent is een donkergroene lipstick, en wellicht de meest speciale lipstick die ertussen zit. Vervolgens is er Make Me Tonight, een donkerbruine lipstick en Make It Right, een donkerpaarse lipstick. Magnificent is lichtpaars en ten slotte is er nog Ruby, een knalrode lipstick. De lipsticks zijn dus voornamelijk donker getint, wat hen wat minder draagbaar maakt. Toch vind ik de kleuren erg origineel. Swatchen maar!

IMG_3604

De swatches zonder flits.

Serpent – Make Me Tonight – Make It Right – Magnificent – Ruby

IMG_3606

De swatches met flits.

Serpent – Make Me Tonight – Make It Right – Magnificent – Ruby

Wat me meteen opvalt tijdens het maken van de swatches, is dat de lipsticks niet heel dekkend zijn. Ze hebben wel veel pigment, maar ze zijn heel licht van structuur waardoor ze een beetje vlekkerig aanbrengen. Enkel Ruby is anders en dekt perfect. Verder vind ik de kleuren er erg graaf uitzien. De finishes zijn bij bijna elke lipstick glanzend, maar Magnificent heeft een lichte shimmer, waardoor hij er wat feeëriek uitziet.

IMG_3628

Mijn lippen zonder lipstick.

IMG_3629

Serpent op mijn lippen.

S1500036

Serpent op mijn lippen.

Hoewel de groene lipstick Serpent heel veel pigment heeft en mijn lippen moeiteloos groen kleurt, dekt hij niet heel goed waardoor m’n mond er wat vlekkerig uitziet. Op de foto’s hierboven heb ik zelfs een paar laagjes aangebracht. Ik vind het wat jammer dat hij wat vlekkerig is, maar dat komt natuurlijk omdat hij zo licht van textuur is. Daardoor voelt hij wel enorm comfortabel aan op mijn lippen, het lijkt zelfs of ik een lippenbalsem draag.

De kleur vind ik erg apart, dit is natuurlijk niet iets dat ik zomaar elke dag zou dragen, maar ik vind het zeker wel iets hebben. Ik kan nog niet goed op een gelegenheid komen waarop ik hem zou dragen, maar ik hou je op de hoogte!

IMG_3631

Make Me Tonight op mijn lippen.

S1500051

Make Me Tonight op mijn lippen.

Ook Make Me Tonight is een donkere lipstick met een lage dekkingsgraad. Hij is net als Serpent wat vlekkerig, en geeft mijn lippen een smokey effect. Dat is niet per se iets negatiefs, want ik denk dat je een goede dekking kan bereiken door onder de lipstick een donker lippotlood te dragen.

Make Me Tonight ziet er in de huls donkerbruin uit, maar op mijn lippen ziet hij er een stuk koeler uit en in bepaald licht zien mijn lippen er zelfs grijs uit. Dat vind ik fantastisch! Ik hou van grijs.

IMG_3632

Make It Right op mijn lippen.

S1500056

Make It Right op mijn lippen.

De donkerpaarse Make It Right is een stuk minder vlekkerig dan de twee voorgaande lipsticks. Hij is niet volledig dekkend, maar geeft mijn lippen toch een vrij egale kleur.

De kleur is opnieuw erg speciaal. Hij is wat berry-achtig, donker én heeft een heel koele ondertoon. Ik vind donkerpaarse lipstick heel leuk om te dragen op momenten waarop ik eens iets anders wil, maar toch niet all the way wil gaan. Make It Right is een vampy lipstick, voor zij die voor donker durven gaan! Door zijn koele ondertoon denk ik wel dat hij bij veel verschillende huidtypen staat.

IMG_3633

Magnificent op mijn lippen.

S1500060

Magnificent op mijn lippen.

Magnificent is de lipstick met het minste pigment, en is ook de lichtste lipstick die ertussen zit. Hij geeft mijn lippen wel wat kleur, maar vooral ook veel glans doordat er shimmers in zitten.

Magnificent geeft mijn lippen een fris kleurtje, en een opvallende glans. De kleur van Magnificent is dan wel niet heel opvallend, toch is hij speciaal door de shimmers. Bovendien voelt hij ook heel zacht op mijn lippen, en de shimmers die in de lipstick zitten, scrubben mijn lippen lichtjes wanneer ik ze over elkaar wrijf. Dat vind ik heerlijk!

IMG_3634

Ruby op mijn lippen.

S1500064

Ruby op mijn lippen.

Toen ik Ruby bestelde, was ik ervan overtuigd dat het een dupe zou zijn voor Ruby Woo van Mac. Hoewel de kleur niet heel veel van Ruby Woo verschilt – Ruby Woo is wat donkerder – zit het verschil net in de finish van de lipstick. Ruby Woo van Mac is uitgesproken mat, terwijl Ruby van de Atomic Lipsticks glanzend is.

Ruby dekt perfect, en dat vind ik heerlijk. Vooral omdat hij ook hemels zacht aanvoelt op mijn lippen. De rode kleur van de lipstick is erg stijlvol, en kan je zowel overdag dragen als ’s avonds. Ruby heeft een koele ondertoon, en dat is exact waar ik van hou! Ruby kan ik alvast toevoegen aan mijn perfecte-rode-lipstick-collectie.

Conclusie: hoewel niet alle lipsticks van de Atomic Lipstick even goed dekken, scoren ze vrij hoog door hun opvallende kleuren. Ik vind het erg jammer dat Serpent en Make Me Tonight wat vlekkerig zijn, maar met een donker lippotlood eronder denk ik dat dat probleem opgelost is. Mijn favoriet is Ruby, omdat die heel draagbaar is en perfect dekt. Ook Make It Right zal ik zeker vaker dragen. Over het algemeen geef ik de Atomic Lipsticks een 8/10, en het feit dat ze maar €1,49 per stuk kosten heeft daar zeker iets mee te maken!

Draag jij wel eens een niet-traditionele lipkleur?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.