Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage

Ik kreeg onlangs een testertje van een merk waarvan ik nog nooit had gehoord. Het was een klein bronze tubetje van het merk Académie. Na het tubetje grondig te inspecteren, kwam ik tot de conclusie dat het om een getinte dagcrème ging. De Bronzécran-lijn van Académie bevat enkele zonneproducten, en deze Super Bronzécran Mat Visage is een getinte dagcrème met SPF. Dit lijkt me ideaal voor de zomer! Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vond.

Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage

De Tinted Day Cream van Académie in de tint Super Bronzécran Mat Visage (zo denk ik toch dat ik het moet zeggen) zit in een bronzen tubetje en ziet er heel schattig uit. Académie is een merk waarvan ik nooit eerder had gehoord, en normaal ben ik niet zo geneigd om staaltjes die ik krijg te testen, maar dit tubetje trok mijn aandacht.

Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage

Toen ik de tube voor het eerst in mijn handen nam, wist ik niet wat voor product het was. Er staan namelijk heel veel woorden op het kleine tubetje gedrukt, en het was een hele uitdaging welke woorden het product omschreven. Na het merk even opgezocht te hebben, ontdekte ik dat het om een getinte dagcrème ging. En toen besloot ik dat ik het zou uittesten.

Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage

De Tinted Day Cream is een crème die beschermt tegen de zon, je huid hydrateert en je teint tegelijkertijd een licht zongekuste gloed geeft. De crème staat op de website van Académie onder de categorie makeup, dus ik denk dat ik er nog wel een andere dagcrème onder zou dragen.

Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage

De Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage op mijn arm.

Ik had de crème wat meer brons en minder roze verwacht. Op het eerste zicht schrikt me dat wat af, maar wanneer ik er goed over nadenk, begrijp ik het wel: wanneer je een lichte huid hebt, en door de zon bruin wordt, krijgt je huid een wat rozere bruine gloed.

Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage

De Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage uitgesmeerd op mijn arm, zonder flits.

Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage

De Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage uitgesmeerd op mijn arm, met flits.

Nadat ik de rozige crème heb uitgesmeerd, ziet de kleur er al een stuk minder roze uit. Ik vind dat de kleur er zelfs heel natuurlijk bruin uitziet. Ik merk wel dat de crème niet erg licht is van structuur, maar eerder wat stroef wanneer ik hem probeer uit te smeren. Daardoor voelt de crème erg voedend aan, en dat is ideaal voor de zomer: door de zon droogt je huid uit, en dan heb je wat extra’s nodig om je huid weer te hydrateren. Persoonlijk hou ik meer van lichte crèmes, die wat vloeibaarder aanvoelen. Die trekken wat sneller in, en voelen ook minder lang vet op de huid.

Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage

Op de foto’s hierboven kan je het effect van de Tinted Day Cream zien. Op de foto links draag ik geen makeup, op de middelste foto heb ik de crème op mijn gezicht aangebracht, en rechts zie je hoe de crème eruit ziet wanneer ik hem helemaal heb uitgesmeerd.

Ik was aanvankelijk bang dat de crème mijn teint wat te roze zou maken, maar wanneer hij helemaal is uitgesmeerd, valt dat gelukkig goed mee. De Tinted Day Cream dekt een héél klein beetje, maar geeft eerder een bruine gloed. Mijn teint ziet er echt uit of ik een uurtje in de zon heb gelegen, zonder er onnatuurlijk uit te zien. In de zomer denk ik dat dit een ideaal product is: het beschermt tegen de zon, ziet er heel natuurlijk uit én geeft mijn huid een bruine gloed.

Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage

Op de vergelijkingsfoto hierboven zie je hoe subtiel en natuurlijk het verschil is. Ik vind dat het echt lijkt of ik in de zon heb gelegen. Bovendien geeft de crème ook een subtiele glans aan mijn gezicht, waardoor m’n teint er stralend gaat uitzien.

Conclusie: wat vind ik het leuk dat ik dit product heb ontdekt. Als ik de Académie Tinted Day Cream Super Bronzécran Mat Visage ooit tegenkom, hoef ik geen twee keer na te denken om hem in mijn winkelwagentje te gooien! Het enige dat jammer is aan het merk Académie is dat ik niet direct een winkel kan vinden waar ze de producten verkopen. Ik vond hem enkel op een Duitse webshop, waar de verzendkosten zo’n €10 bedragen. Ik wacht dus nog even totdat ik hem in een fysieke winkel kan vinden. De crème kost ongeveer €23 euro. Dat is niet heel budget, maar ook niet overdreven duur. De Tinted Day Cream geeft mijn gezicht zo’n natuurlijke, bruine gloed. Ik hoop dat ik hem snel ergens vindt, dan ben ik helemaal klaar voor de zomer!

Heb jij onlangs nog iets ontdekt waar je nooit eerder van hoorde?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.