Boek: Make Up door Sabine Peeters

Ik hou van beauty, dat weten jullie al, maar wisten jullie dat ik ook enorm graag lees? Toen ik hoorde over het boek Make Up van Sabine Peeters, hoefde ik dus niet lang na te denken: ik zag het boek, ik kocht het, ik nam het mee naar huis en ik las het in één keer uit. Maar wat vond ik ervan? Lees snel verder!

IMG_3616

Het eerste dat me opviel, was natuurlijk de prachtige kaft. Het patroon, de kleurencombinatie, de simpelheid. En natuurlijk ook de legendarische woorden Make en Up, die mijn interesse wekken in elke situatie. Het boek is erg dik, en het is een hardcover, waardoor het echt een pronkstuk is voor in je boekenkast.

IMG_3619

Make Up is geschreven door Sabine Peeters, en uitgegeven door Lannoo. De ondertitel luidt: Persoonlijke schoonheid en iconische tutorials. Sabine Peeters is een succesvol makeupartist, én beautyblogger. Check zeker ook haar blog: LifeIsLikeABoxOfMakeup. Bovendien heeft ze ook een opleiding journalistiek gevolgd, en dat merk je meteen aan haar schrijfstijl: het boek leest ontzettend vlot.

IMG_3623

Ik vind het altijd enorm interessant om te lezen over schoonheidsidealen, en hoe die veranderen in de tijd. En dat vind ik ook meteen het meest interessante deel van het boek. Toen ik begon met lezen, kon ik gewoon niet meer stoppen. De periodes worden op een entertainende manier beschreven, en er staan voldoende duidelijke foto’s bij, zodat je je steeds goed kan voorstellen hoe de schoonheidsidealen er uit zagen in welke tijd.

IMG_3624

Verder wordt er ook een deel gewijd aan beauty in de media. Ik heb zelf een heel uitgebreid artikel geschreven over waarom je make up zou dragen, waarin ik mijn mening over makeup dragen en schoonheid verkondig. Ik heb een erg uitgesproken mening over beauty in onze maatschappij, en ik vind het ook fantastisch om er met anderen over te praten. Ik was dan ook heel blij toen ik zag dat een hoofdstuk in het boek over beauty in de media gaat, want daarin worden statements gemaakt. De quote die op de beginbladzijde van het hoofdstuk staat vind ik echt fantastisch: ‘They tell us we’re ugly to sell us stuff. Dat is echt iets om over na te denken: zoals ik al vaak heb gezegd ben ik van mening dat iedereen mooi is, en dat niemand makeup nodig heeft. Wat ik wel vind, is dat makeup zelfvertrouwen kan geven, maar het is belangrijk dat je zelf goed beseft dat er helemaal niets is dat je nodig hebt om mooi te zijn, wat de media je ook vertelt.

IMG_3625

Daarna begint de praktijk: met duidelijke foto’s en voorbeelden worden de benodigdheden voor een geslaagde makeuplook beschreven. Al weet ik het grootste deel van dit hoofdstuk al, vond ik het toch leuk om te lezen. Het kan soms goed zijn als je even helemaal back to basics gaat. Dit boek is dus zeker ook geschikt voor makeup-beginners.

IMG_3626

Het laatste deel van het boek is het grootste: de tutorials. Er worden wel twintig iconische looks getoond, en met duidelijke foto’s wordt uitgelegd hoe je de makeuplook kan namaken. Er is iets bij voor iedereen, zowel een natuurlijke look, als bold brows en smokey eyes. Bovendien staat dit deel ook bomvol kleine tips, waarvan er een heel deel waren waar ik nog niets van wist. In dit deel heb ik dus ook heel wat bijgeleerd.

IMG_3621Make Up is zonder twijfel het beste boek over beauty dat ik ooit las. Er zit van alles wat in: geschiedenis, praktijk, maatschappij. Bovendien is het boek geschikt voor de beginners onder ons, maar ook voor mensen die al wat meer met makeup bezig zijn. En wat ook belangrijk is: het boek is heerlijk geschreven. Het was een genot om het boek te lezen, en dat is zeldzaam bij boeken over beauty. Ik vind het ook heel leuk dat het boek vol staat met quotes en statements, ik hou van mensen die voor hun mening durven uitkomen, en dat doet Sabine Peeters heel goed. Make Up onderscheidt zich op al die vlakken van andere beautyboeken. Erg vernieuwend. Ik ben blij dat ik het boek in mijn bezit heb!

Make Up door Sabine Peeters is te koop bij Standaard Boekhandel voor €29,95. Het boek telt 216 pagina’s en heeft een harde kaft. 

Ken jij nog goede boeken over beauty?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.