NOTD: Gameboy Nailart

Vorig weekend was er een feestje. Niet zomaar een feestje, het was een heel event waar niets anders werd gedraaid dan chiptune. Misschien heb je nog nooit van dat woord gehoord: chiptune is muziek die gemaakt wordt met een gameboy. Omdat ik toch een klein beetje naar het thema gekleed wou zijn maar niet wou overdrijven – zoals sommige mensen daar wel eens doen – vond ik het wel een leuk idee om mijn nagels een touch te geven. Ik maakte een Gameboy Nailart. Lees verder als je wilt weten hoe ik dat deed!

NOTD: Gameboy Nailart

Ik begon met wat inspiratie te doen op het internet. Ik zag veel nail arts die er leuk uitzagen, maar me nét wat te ingewikkeld leken. Ik zocht naar iets dat er niet té opvallend uitzag, en iets dat vooral niet te moeilijk was om te maken. Ik zag tetrisnagels, nagels met chippatronen, nagels met Supermario, maar ik besloot uiteindelijk om het dichter bij huis te zoeken: ik maakte een simpele Gameboy nail art.

NOTD: Gameboy Nailart

Dit waren de drie lakjes die ik gebruikte voor m’n nailart. Ik koos de grijze nagellak Metropolitan van L’Oréal Paris. Eigenlijk is de kleur van een Gameboy Classic nog iets lichter grijs, maar Metropolitan kwam er het dichtste bij. Voor de knopjes koos ik Do You Speak Love? van essence, een bordeaux kleur. Voor het schermpje wou ik eigenlijk een zwarte nagellak kiezen, maar de enige zwarte nagellak die ik had was een Colour & Go lakje van essence. En zoals je misschien weet, hebben die lakjes heel brede kwastjes. Ik had een smaller kwastje nodig om het shermpje te maken, dus ik koos voor een lakje van NYC. Ik weet de naam van de nagellak niet meer, maar alles wat zwart of donkergrijs is, is geschikt.

NOTD: Gameboy Nailart

Ik gebruikte eerst Metropolitan om al mijn nagels te lakken. Op mijn ringvinger koos ik voor een accent: ik maakte van mijn nagel een mini-gameboy. Eerst maakte ik met Do You Speak Love? de knopjes. Hiervoor gebruikte ik een speldenkop (gebruik een dotting tool als je dat hebt) en een cuticle pusher (ik heb geen nail-art-benodigdheden, dus ik moest improviseren). Dan nam ik de NYC lak en trok een streepje op de bovenkant van mijn nagel.

NOTD: Gameboy Nailart

Ik vind dat de Gameboy Nail Art er best leuk uitziet, zonder erover te gaan. Ik vind het echt heel leuk om nieuwe dingen uit te proberen, maar ik ben niet goed in nail-arts. Daarom zijn nail-arts als deze ideaal voor mij!

Draag jij wel eens nail-art?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.