Kwastenset Bilderberg

Essentieel voor een geslaagde makeuplook is een goede set kwasten. Ik vind het heel jammer dat goede kwasten zo moeilijk te vinden zijn, en vaak zijn ze daarbij nog eens erg prijzig. Als ik een mooie kwastenset zie, ben ik daarom altijd geïnteresseerd. Vandaag toon ik je de kwastenset van Bilderberg, een prachtige set van 24 kwasten, in een leren hoes. Lees snel verder!

Kwastenset Bilderberg

De kwastenset sprak me op het eerste zicht aan omdat hij in een mooie hoes zat. Ik vind het altijd heel handig als er een hoes bij een kwastenset zit, want op die manier kan je de kwasten erg gemakkelijk meenemen.

Kwastenset Bilderberg

De hoes is erg handig, het is een lange, leren strook, die je kan oprollen en vastmaken met een touwtje. Als je eenmaal op locatie bent, maak je de strik los, rol je de hoes open, en zo liggen je kwasten netjes voor je klaar. In de hoes is de kwastenset erg compact, en past hij gemakkelijk in een tas.

Kwastenset Bilderberg

Als je de hoes openrolt, zit er bovenaan nog een flap over de kwasten, die je moet omslaan om de bovenkant van de kwasten te zien. De kwasten zitten dus erg stevig in de hoes, en zijn goed beschermd.

Kwastenset Bilderberg

Ik vind het heel handig dat de kwasten als de hoes eenmaal opengerold is, netjes naast elkaar liggen. Zo kan je gemakkelijk de kwast terugvinden die je nodig hebt, en hoef je niet te gaan rommelen in een zakje.

Kwastenset Bilderberg

Bovendien ogen de kwasten – zeker in combinatie met de hoes – erg professioneel. Ze hebben een houten handvat, een zware ring en de haartjes zijn donkerbruin. In de set zitten enkele fluffy kwasten, en een heel aantal oogschaduwkwasten. Om ze uitgebreid aan je te tonen, groepeer ik ze volgens soort kwast.

Fluffy fanbrush

Fluffy fanbrush

Fluffy fanbrush

Fluffy fanbrush

Fluffy fanbrush

Fluffy fanbrush

Helemaal links in de hoes zit alvast mijn favoriete kwast van de set. Het is een super fluffy, dikke waaierkwast. Hij is erg groot en ongelooflijk handig om highlighter mee aan te brengen. Hij past perfect op de plaatsen waar ik mijn glanspoeder wil aanbrengen: op de hoogste punten van mijn jukbeenderen, op mijn neusbrug en op mijn cupidoboog.

Poederborstels

Poederkwasten

Poederkwasten

Poederkwasten

In de set zitten ook vier poederkwasten. De kwasten zijn ongeveer even groot, en zijn geschikt om poeder, bronzer of blush mee aan te brengen. Eén van de poederkwasten is schuin afgesneden. Dat vind ik wel handig, want zo kan ik hem gemakkelijk onderscheiden van de andere poederkwasten. Ik gebruik de schuine kwast als blushkwast, en de andere drie voor poeder en bronzer.

Platte oogschaduwkwasten

Platte oogschaduwkwasten

Platte oogschaduwkwasten

Platte oogschaduwkwasten

De set heeft ook een aanzienlijk aantal platte oogschaduwkwasten. Het zijn er wel zeven, in uiteenlopende formaten. Hiermee kan je probleemloos een mooie ooglook maken! De haartjes van de kwasten zijn stevig, en nemen gemakkelijk oogschaduw op.

Schuin afgesneden oogschaduwkwasten

Schuin afgesneden oogschaduwkwasten

Schuin afgesneden oogschaduwkwasten

Schuin afgesneden oogschaduwkwasten

Er zitten ook twee schuin afgesneden oogschaduwkwasten in de set, die iets minder plat zijn dan de andere oogschaduwkwasten. Met deze schuine kwastjes kan je heel precies werken. De haartjes van deze kwasten zijn ook erg stevig, en staan dicht op elkaar, waardoor ze oogschaduw heel gepigmenteerd aanbrengen.

Ronde oogschaduwkwastjes

Ronde oogschaduwkwastjes

Ronde oogschaduwkwastjes

Ronde oogschaduwkwastjes

De drie ronde oogschaduwkwastjes die in de set zitten vind ik erg handig. Vooral het dikste van de drie gebruik ik vaak. Met de pencilbrushes breng ik graag een donkere kleur aan in mijn arcadeboog, of onder mijn onderste wimperrand. Daarvoor zijn de kwastjes fijn genoeg, maar toch zijn de haartjes erg stevig, waardoor je precies kan werken.

Schuin afgesneden, platte oogschaduwkwasten

Schuin afgesneden, platte oogschaduwkwasten

Schuin afgesneden, platte oogschaduwkwasten

Schuin afgesneden, platte oogschaduwkwasten

Misschien ben je ondertussen al op de hoogte van mijn liefde voor schuin afgesneden, platte oogschaduwkwastjes, en indien je dat nog niet was: ik hou van schuin afgesneden, platte oogschaduwkwastjes! Ik gebruik ze heel vaak om een strakke, scherpe winged eyeliner te zetten, en ook om mijn oogschaduw op te schonen in mijn buitenste ooghoek. In de set zitten er drie, één grote en twee iets kleiner, en de grootste gebruik ik het vaakst. De twee kleinere kwastjes zijn ook wel fijn, maar de haartjes zijn iets buigzamer, wat het wingen iets moeilijker maakt.

Andere kwastjes

Andere kwastjes

Andere kwastjes

Andere kwastjes

Er zijn nog vier kwastjes over die ik moet bespreken. Van boven naar onder: een spooly, een wenkbrauwkammetje, een sponsapplicator en een platte waaierkwast. De spooly is perfect. Ik gebruik dagelijks een spooly om mijn wenkbrauwen snel door te kammen, en deze spooly heeft een lang handvat, wat hem enkel nog handiger maakt. Het wenkbrauwkammetje is voor mij wat overbodig, want dat is echt een tool die ik niet vaak gebruik. De sponsapplicator hoefde er al helemaal niet bij te zijn, want wie gebruikt er nu een sponsapplicator? Het platte waaierkwastje is dan weer wél geschikt, want dat kan je onder andere gebruiken voor highlighter, en om een leuke nail-art te maken.

Conclusie: de kwastenset van Bilderberg bevat 24 kwasten van uitstekende kwaliteit. De combinatie van kwasten is op zich wel oké, maar ik had er een paar blending brushes bij gestopt. Nu is het namelijk nogal moeilijk om je oogschaduw uit te blenden, maar met een extra fluffy oogschaduwkwast in plaats van de sponsapplicator of het wenkbrauwkammetje was deze set echt perfect geweest. Verder is er nog een minpuntje aan deze kwastenset: de verkrijgbaarheid. Ik bestelde mijn set even geleden op iBood, een site die elke dag een nieuwe aanbieding aanbiedt. Ik kocht de set toen voor zo’n 20 à 30 euro (wat echt heel voordelig is voor een set van deze kwaliteit), maar op de webiste van Bilderberg zelf staat dat hij ongeveer €129,95 kost. Klik hier om naar de website van Bilderberg te gaan.

Wat zou voor jou de perfecte kwastenset zijn?

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.