3x nieuw essence: Effect Nail Polish, Lash Princess False Lash Effect Mascara & Longlasting Lipstick Nude

Toen ik de nieuwe producten van essence in de schappen zag liggen, werd ik enthousiast! Een heel deel van de nieuwigheden waren al uitverkocht, maar ik kon toch deze drie veelbelovende producten meenemen. Ik koos voor de Effect Nail Polish in de kleur 30 – Lady Mermaid, de Lash Princess False Lash Effect Mascara en de Longlasting Lipstick Nude in de kleur 02 – Porcelain Doll. Lees snel verder om te ontdekken wat ik ervan vond! 

3x nieuw essence: Effect Nail Polish, Lash Princess False Lash Effect Mascara & Longlasting Lipstick Nude

Voilà; mijn drie nieuwe essence producten. Van links naar rechts:

  • Effect Nail Polish in de kleur 30 – Lady Mermaid
  • Lash Princess False Lash Effect Mascara
  • Longlasting Lipstick Nude in de kleur 02 – Porcelain Doll

Effect Nail Polish in de kleur 30 - Lady Mermaid

De Effect Nail Polish in de kleur 30 – Lady Mermaid is een prachtige helderblauwe nagellak, met erg fijne shimmers. Het effect van de nagellak is dat hij een liquid foil zou nabootsen. Daarnaar was ik dus erg nieuwsgierig!

Essence Effect Nail Polish – €1,99

Effect Nail Polish in de kleur 30 - Lady MermaidOp het kwastje ziet de nagellak er niet heel dekkend uit. Wel zie je duidelijk de prachtige shimmers

Effect Nail Polish in de kleur 30 - Lady Mermaid

Effect Nail Polish in de kleur 30 - Lady Mermaid

Effect Nail Polish in de kleur 30 - Lady Mermaid

Zoals ik al had verwacht, is de nagellak niet heel dekkend. Op de foto’s hierboven heb ik wel drie laagjes aangebracht, en je kan er nog enigszins door kijken. De nagellak brengt wel – tegen alle verwachtingen in – heel gemakkelijk aan. Hij glijdt moeiteloos over mijn nagels, en voelt heel glad aan. Hoewel ik een beetje teleurgesteld ben in de dekking, vind ik de kleur wel erg mooi. De finish maakt hem bovendien erg uniek.

Lash Princess False Lash Effect Masca

Ziehier het product waarvoor ik in eerste instantie naar Kruidvat trok: de Lash Princess False Lash Effect Mascara. Ik testte eerder de Lash Princess Volume Mascara, en daar was ik erg tevreden mee! Deze mascara die een valse-wimperseffect belooft, wekt daarom ook hoge verwachtingen op.

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara – €3,39

Lash Princess False Lash Effect Masca

Het borsteltje van deze False Lash Effect Mascara verschilt enigszins van de Volume variant. Het borsteltje van de Volume Mascara was gebogen, in een S-vorm, en greep elke wimper vast waardoor ik gemakkelijk al mijn wimpers een flinke laag mascara kan geven. Het borsteltje van de False Lash Effect Mascara is recht, en is aan de basis wat breder dan aan het uiteinde.

Lash Princess False Lash Effect Masca

Op zich werk ik het liefst met rechte borsteltjes, dus ik heb zo’n vermoeden dat ik met deze Lash Princess False Lash Effect Mascara even tevreden zal zijn als met de Lash Princess Volume Mascara.

Mijn wimpers zonder mascara

Op de foto hierboven zie je hoe mijn wimpers eruitzien zonder mascara. Mijn wimpers zijn van nature vrij lang en vol. Ik ben op het vlak van mascara daarom ook niet heel moeilijk. Wat ik verwacht van een goede mascara is dat hij mijn wimpers volume geeft en lengte, maar ook dat hij mijn wimpers mooi naar boven krult én die krul vasthoudt.

Lash Princess False Lash Effect Mascara

Lash Princess False Lash Effect MascaWauw, de Lash Princess False Lash Effect Mascara geeft mijn wimpers wel degelijk het valse-wimperseffect. Mijn wimpers zijn erg vol en lang, en de mascara krult ze ook mooi. Doorheen de dag vermindert de krul nauwelijks, maar wat ik wel merk is dat hij nogal vlekt. Na een paar uur heb ik vlekjes op mijn onderste én bovenste ooglid. En dat terwijl ik boven en onder heb afgepoederd. Ik vind het heel jammer dat hij zo vlekt, want daardoor grijp ik veel minder naar deze Lash Princess False Lash Effect Mascara. Ik heb echt geen tijd om elke zoveel uur de vlekjes weg te halen.

Longlasting Lipstick Nude in de kleur 02 - Porcelain Doll

Ik was ook heel erg benieuwd naar de Longlasting Nude Lipsticks, maar ik weet dat nude lipsticks voor mij wel eens een probleem kunnen vormen. Omdat mijn lippen erg veel pigment hebben, zijn nude lipsticks erg vaak té licht voor mijn lippen. Ik zocht dus naar de donkerste kleuren in de lijn, maar jammer genoeg waren die net uitverkocht.

Essence Longlasting Lipstick Nude – €2,39Longlasting Lipstick Nude in de kleur 02 - Porcelain Doll

De donkerste kleur die er nog was, was 02 – Porcelain Doll. Op zich vond ik dat die er nog wel aan de donkere kant uitzag, dus die kwam met me mee naar huis.

Longlasting Lipstick Nude in de kleur 02 - Porcelain Doll

De bullet van de lipstick ziet er erg mooi uit. Ik vind het er altijd erg luxueus uitzien dat de ‘e’ van essence in de lipstick gedrukt staat. De lipstick ziet er heerlijk romig uit, en de kleur bevalt me op het eerste zicht wel. Hij ziet er best aan de bruin-roze kant uit, en ik denk dat dit voor veel mensen de perfecte nude lipstick kan zijn.

Longlasting Lipstick Nude in de kleur 02 - Porcelain Doll

Hierboven zie je hoe mijn lippen eruitzien zonder lipstick. Ik zei het al: ze hebben vrij veel pigment, dus het is voor mij wat moeilijk om een mooie nude lipstick te vinden die niet te licht is.

Longlasting Lipstick Nude in de kleur 02 - Porcelain Doll

Je ziet het zo: Porcelain Doll is een stuk lichter dan mijn echte lipkleur. Dat is vaak wat problematisch: zulke kleuren kunnen je er erg ongezond uitzien, en alle kleur uit je gezicht halen. De lipstick is verder wel erg romig en voelt heerlijk glad aan op mijn lippen. Omdat mijn lippen zo donker zijn, zie je hier en daar wel mijn eigenlijke kleur door de lipstick heen.

Longlasting Lipstick Nude in de kleur 02 - Porcelain Doll

Op zich heeft het nog wel wat, die lichte lippen. Ik ben niet de grootste fan, maar ik kan me wel voorstellen dat deze lipstick mooi kan zijn bij een intensere ooglook. Bij deze Porcelain Doll zou ik dus mijn ogen wat sterker aanzetten, en een fellere kleur van blush dragen, om wat meer kleur in mijn gelaat te krijgen.

Conclusie: de nieuwe producten van essence hebben hun sterke en hun zwakke punten. Zo heeft de Effect Nail Polish wel een prachtige kleur en finish, maar dekt hij minder goed dan ik had gehoopt. De Effect Nail Polish krijgt van mij een 5/10. De Lash Princess False Lash Effect Mascara geeft wel een prachtig resultaat op mijn wimpers, maar vlekt als een gek. Daarom krijgt de Lash Princess False Lash Effect Mascara van mij een 7/10, want misschien is hij wel perfect voor een fotoshoot, of iets dergelijks, waar je hem niet te lang moet dragen, en gemakkelijk kan bijwerken. De Longlasting Lipstick Nude is een romige, zachte lipstick, maar de kleur Porcelain Doll is een stuk te donker om de geschikte nude lipstick te zijn. De lipstick krijgt van mij een 8/10, ik kan niet wachten om de donkerdere kleuren te testen!

Heb jij al iets van de nieuwe producten van essence geprobeerd?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.