MAC Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze

Wat heeft het lang geduurd voordat ik mijn tweede MAC product ooit kocht! Ik gebruik al langer de Mineralize Skinfinish in Soft & Gentle, maar toen ik laatst opgemaakt werd bij MAC kreeg ik de kleur Cheeky Bronze aangeraden. Ik zag de prachtige koraalachtige kleur en was op slag verliefd. Mijn Mineralize-Skinfinish-collectie breidt uit! Lees snel verder als je wil weten wat ik van de highlighter vond.

Mac Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze

Ik werd opgemaakt door een heel lieve en spontane Make Up Artist, die heel vriendelijk en spontaan was. Ik vind het altijd moeilijk om mijn makeup over te laten aan iemand anders, maar ze stelde veel vragen, waardoor ik goed duidelijk kon maken wat ik mooi vind, wat ik graag gebruik, wat voor dingen ik nog niet heb, enzoverder.

Mac Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze

Het doosje waar het product in zit is zwart met witte letters. De helft van het kartonnen doosje is mat, de andere helft is glanzend. Ik vind de verpakkingen van MAC er altijd heel professioneel uitzien, daar hou ik van!

Mac Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze

De Make Up Artist gebruikte de Mineralize Skinfinish op mijn wangen niet als highlighter, maar als blush. Cheeky Bronze is namelijk heel warm en vrij donker, en is bedoeld als highlighter voor mensen met een wat donkerdere huid. Als highlighter is hij voor mij nét iets te donker, maar als blush geeft hij een hele mooie bronze glow. En dat is exact wat ik wou!

Mac Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze

De verpakking van de Mineralize Skinfinish is een beetje speciaal. In het deksel zit een ‘raampje’, dat vind ik wel handig. Het doosje sluit gemakkelijk, met een magnetische sluiting. Zo gaat hij niet vanzelf open in je tas, maar hoef je je nagels niet te breken om hem open te krijgen!

Mac Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze Zonder flits

MAC Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze
Zonder flits

Mac Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze Mét flits

MAC Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze
Mét flits

De kleur zit tussen koraal en brons, hij is dus vrij warm en dat is hoe ik mijn blush graag heb in de zomer. Oké, het is nog geen zomer, maar het is ondertussen wél al lente, dus ik begin alvast aan de overgangsfase!

Op de foto met flits kan je goed zien hoe mooi en natuurlijk de glans is. Je ziet de shimmers niet eens zitten, zo fijn zijn ze! Ik hou van highlighters met ultrakleine shimmers, want die geven me die mooie ‘natte’ glans.

Mac Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze

Cheeky Bronze is vrij gepigmenteerd, op de swatchfoto’s zou je hem zelfs bijna een bronzer kunnen noemen. De kleur is vrij warm, maar niet té warm zodat hij niet rood uitslaat op de foto’s. Over de glans ben ik nog steeds te spreken: niet té hard, maar eerder natuurlijk glowy.

Geen blush of highlighter

Geen blush of highlighter

Op de foto hierboven draag ik geen blush of highlighter.

Mac Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze op mijn wangen en de zijkanten van mijn voorhoofd

MAC Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze op mijn wangen en de zijkanten van mijn voorhoofd

Op de foto hierboven heb ik de MAC Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze aangebracht op de appeltjes van mijn wangen, mijn jukbeenderen en uitgeblend over de zijkanten van mijn voorhoofd.

Cheeky Bronze maakt mijn teint in enkele seconden een stuk warmer, en omdat hij aan de bruine kant is, kan ik hem ook aanbrengen op de zijkanten van mijn voorhoofd voor een zongekuste look.

Mac Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze

Cheeky Bronze op mijn wang. Hij geeft een natuurlijke kleur en glans.

Dit soort blushes vind ik heerlijk om te dragen op warme dagen, zeker in de zomer gebruik ik graag bronzy blushes voor een natuurlijk effect. Door de glans die in de blush zit hoef ik geen aparte highlighter te gebruiken, met als gevolg dat ik sneller klaar ben én dat het geheel er natuurlijker uitziet.

Zonder - Mét Mac Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze

Zonder – Mét MAC Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze

Hierboven zie je het verschil dat de MAC Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze geeft. Omdat mijn huid aan de lichte kant is, past de subtiele kleur van Cheeky Bronze goed bij mijn huidskleur.

In de zomer gebruik ik kleuren als dit graag apart als blush, maar als de dagen nog koud zijn, en mijn huid wat bleker is dan in de zomer, combineer ik hem wel eens met een roze blush. Ik breng dan eerst een heel klein beetje lichtroze blush aan op mijn wangen en gebruik dan Cheeky Bronze eroverheen.

Conclusie
Ik ben nog steeds blij met de MAC Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze. Hij geeft mijn wangen een warme gloed, en maakt extra highlighter overbodig. Hoewel hij op de swatches erg gepigmenteerd leek, is de kleur op mijn wangen eerder subtiel en vind ik hem erg natuurlijk ogen. Ik heb Cheeky Bronze de laatste weken bijna dagelijks gebruikt, en in het doosje lijkt het alsof ik hem nog niet heb aangeraakt. Hij is dus erg zuinig in gebruik, en omdat de Mineralize Skinfinish 10 gram bevat, terwijl de Mineralize Blush slechts 3,5 gram bevat, kan ik dus concluderen dat ik deze blush nooit kan opmaken! Score!

De MAC Mineralize Skinfinish Cheeky Bronze is te koop bij MAC counters en in de webshop van MAC. Je betaalt €29,50 voor 10 gram.

Gebruik jij wel eens een bronze blush? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.