Essence Stay All Day Long Lasting Concealer

Ik gebruik de laatste tijd als concealer onder mijn ogen de Maybelline Concealer Instant Anti Age The Eraser. Ik vind hem heel handig in gebruik en hij geeft ook een prachtig resultaat. Jammer genoeg is die concealer niet meer zo gemakkelijk te verkrijgen. Ik ging dus op zoek naar een vervanger en kwam deze tegen: de essence Stay All Day Long Lasting Concealer, een mooie budget concealer. Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vind.

Essence Stay All Day Long Lasting Concealer

De concealer zit in een doorzichtige flacon, die er heel erg essence uitziet: speels, maar niet overdreven. Op de dop van de concealer staat in het groot vermeld dat de concealer wel voor 16 uur blijft zitten. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, maar uit ervaring weet ik dat je dat soort stellingen altijd met een korreltje zout moet nemen. Ik koos voor de kleur 10 – Natural Beige. Er is nog één andere kleur verkrijgbaar en die heet 20 – Soft Beige.

Essence Stay All Day Long Lasting Concealer, €2,59.

Essence Stay All Day Long Lasting Concealer

Ik was benieuwd om de dop van de huls te draaien. Is het een kwastje? Is het gewoon een supervloeibare concealer? Het bleek een soort lipglossapplicator te zijn, en ik moet toegeven dat ik daar de laatste tijd wel voorstander van ben. Wat vind ik het trouwens handig dat er een applicator in de verpakking zit, zo hoef je er geen extra kwasten bij te nemen, en is hij extra handig voor onderweg.

Essence Stay All Day Long Lasting Concealer

De consistentie van de concealer is niet crèmig, maar ook niet heel vloeibaar. De consistentie doet me denken aan de Maybelline Instant Anti Age concealer, en dat is precies goed voor onder de ogen!

Essence Stay All Day Long Lasting Concealer

De Essence Stay All Day Long Lasting Concealer geswatcht. Link zonder flits, rechts met flits.

Op de swatchfoto’s heb ik één veegje van de concealer aangebracht en je ziet meteen al dat de dekking erg hoog is. Ik hou van de consistentie van de concealer, niet te vloeibaar, maar ook niet te hard.

Essence Stay All Day Long Lasting Concealer

Op de foto’s hierboven heb ik de swatch uitgewerkt. Links zonder flits, rechts met flits.

De concealer blendt supermooi met mijn huid en wat me opvalt is dat hij zelfs de huid van mijn arm egaliseert. Hij vult de poriën op en geeft de illusie van een supergladde huid. Je ziet op beide foto’s niet dat er makeup op mijn arm zit, zo’n natuurlijk effect heeft hij. De concealer ziet er niet poederig uit, maar smelt als een crème. En qua dekking is hij bovendien ook top!

Mijn oog zonder makeup

Mijn oog zonder makeup

Op de foto hierboven zie je hoe mijn oog eruitziet zonder makeup. Ik heb het grote geluk dat ik vrijwel geen last heb van donkere kringen, maar ik vind het wel altijd heel mooi staan als ik met een lichte concealer de huid onder mijn ogen ophelder.

De Essence Stay All Day Long Lasting Concealer aangebracht

De Essence Stay All Day Long Lasting Concealer aangebracht

Ik breng de Essence Stay All Day Long Lasting Concealer gewoon aan met de applicator die erbij zit, en ik breng enkele stipjes aan onder mijn oog. Ik let erop dat ik ze niet te hoog zet, want ik wil niet dat de concealer ophoopt bij mijn onderste wimperrand. In plaats daarvan blend ik de concealer naar boven, zodat er een dun laagje ontstaat.

Mijn oog met de Essence Stay All Day Long Lasting Concealer

Mijn oog met de Essence Stay All Day Long Lasting Concealer

Hierboven zie je hoe mijn oog eruitziet met de Essence Stay All Day Long Lasting Concealer. Je ziet hem helemaal niet zitten, maar hij egaliseert wel de huid onder mijn ogen. Het effect is erg natuurlijk, en omdat ik niet veel verkleuring onder mijn ogen heb zie je op het eerste zicht niet veel verschil. Toch kan ik je vertellen dat de dekking erg hoog is, dus als je wél donkere kringen hebt om je ogen is deze concealer ook uiterst geschikt.

Geen makeup - Essence Stay All Day Long Lasting Concealer

Geen makeup                                         –                                           Essence Stay All Day Long Lasting Concealer

Hierboven zie je nog eens het verschil. Links zie je mijn oog zonder makeup, rechts met de Essence Stay All Day Long Lasting Concealer. Het verschil is subtiel, maar ik vind toch dat mijn oog links er net iets stralender uitziet, doordat de huid eronder opgehelderd is.

Voordelen

  • Goedkoop (€2,59)
  • Er zit een applicator in het flesje
  • Smelt perfect samen met de huid en vult poriën op
  • Hoge dekking, maar geen onnatuurlijk effect

Conclusie
De Essence Stay All Day Long Lasting Concealer is naar mijn mening een perfecte vervanger voor mijn huidige concealer. Hij blijft goed zitten, brengt gemakkelijk aan en geeft een natuurlijk effect. Voor oneffenheden op mijn gezicht zou ik een iets ‘vastere’ concealer gebruiken, maar voor onder mijn ogen is hij ideaal. En dat voor een budgetconcealer!

Heb jij de Essence Stay All Day Long Lasting Concealer al eens geprobeerd?

Heb je deze al gelezen?

10 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.