M.A.C Pro Longwear Concealer

Er is één product van M.A.C waar ik al enorm veel over gehoord had, en dat ik heel graag wou uitproberen. Onlangs besloot ik om de Pro Longwear Concealer aan te schaffen, en ik liet me adviseren in de M.A.C counter. Ik vind een goede concealer erg belangrijk, want met een goede concealer hoef je maar een dun laagje aan te brengen op plekjes die je wilt bedekken. Lees snel verder als je wilt weten of de Pro Longwear Concealer aan mijn eisen voldoet!

M.A.C Pro Longwear Concealer

De M.A.C Pro Longwear Concealer zit in een langwerpig, zwart doosje. In de winkel werd me de kleur NW20 geadviseerd, en die matchte heel goed met mijn huidskleur. Normaal kies ik eerder voor een concealer in een kleur die net iets lichter is dan mijn eigen huidskleur, maar omdat ik een concealer wilde die goed dekt, koos ik toch voor de kleur die het best matchte met m’n eigen huidskleur.

M.A.C Pro Longwear Concealer, €18

M.A.C Pro Longwear Concealer

De Pro Longwear Concealer is verpakt in een klein, glazen flesje. Doordat het flesje van glas is, weeg de concealer ook wat meer, en voelt hij wat duurder aan. In een flesje Pro Longwear Concealer zit 9 ml.

M.A.C Pro Longwear Concealer

Dit zegt M.A.C zelf over de Pro Longwear Concealer:

Een luchtige vloeibare concealer die een medium tot volledige dekking biedt met een comfortabele, natuurlijk matte finish. Kleurvaste formule die tot 15 uur lang houdt. Helpt het aanzien van donkere kringen onder de ogen en verkleuringen te verdoezelen en te corrigeren. In een doorzichtig glazen flesje met een mat zwart pompje.

M.A.C Pro Longwear Concealer

Ik hou van de vormgeving van het flesje. Het is klein en handig, maar toch heel stevig. Onder het matte zwarte dopje zit een een pompje, wat de concealer heel hygiënisch te gebruiken maakt. Je duwt gewoon een keer op het pompje en er komt meer dan genoeg product uit. Ik breng de concealer zelf het liefst aan met een plat concealerkwastje.

M.A.C Pro Longwear Concealer

Op de foto hierboven zie je een swatch op mijn arm. De foto links is zonder flits, en de foto rechts mét flits.

Toen ik de concealer voor de eerste keer zelf swatchte, was ik al danig onder de indruk. Het product is vrij vloeibaar, en laat zich gemakkelijk verdelen. Ondanks de vloeibaarheid, is de concealer ongelooflijk dekkend. Ik kan zonder twijfelen zeggen dat dit de meest dekkende concealer is die ik ooit heb getest. Ik had maar een heel klein beetje product nodig om de swatch perfect dekkend te maken.

Op de swatchfoto’s zie je dat de kleur NW20 die ik heb, een vrij roze ondertoon heeft. Tegenover de kleur van mijn arm is hij iets te koel, maar op mijn gezicht komt de kleur beter overeen. Toch zou ik aanraden om eerder voor een warmere kleur te kiezen, een NC. Warme kleuren in foundation en concealer passen beter bij meer huidskleuren, en foundations en concealers met koele ondertoon kunnen er soms nogal grauw gaan uitzien.

M.A.C Pro Longwear Concealer Zonder makeup - Met de M.A.C Pro Longwear Concealer onder mijn ogen aangebracht

M.A.C Pro Longwear Concealer
Zonder makeup                      –                                            Met de M.A.C Pro Longwear Concealer onder mijn ogen aangebracht

Op de foto’s hierboven zie je het effect van de M.A.C Pro Longwear Concealer onder mijn ogen. Links draag ik geen makeup, en rechts heb ik een beetje M.A.C Pro Longwear Concealer onder mijn ogen aangebracht.

Ik heb gelukkig zelf niet heel veel last van donkere kringen onder mijn ogen, maar ik vind wel dat de Pro Longwear Concealer mijn ogen een frissere uitstraling geeft. Hij dekt – dat zei ik al – als een gek, en ik gebruik hem daarom ook vaak voor onzuiverheden op mijn gezicht. Ook bedekt hij mooi de roodheid rond mijn neus. Ik hoef maar een heel klein beetje aan te brengen, en daardoor blijft het effect erg natuurlijk.

M.A.C Pro Longwear Concealer

Het enige nadeel dat ik ondervond aan de Pro Longwear Concealer, was dat bij elk pompje er net wat te veel product uit het flesje kwam. Ik moest dus telkens de helft van een pompje concealer weggooien. Ik heb er gelukkig wel een oplossing voor gevonden: ik zocht een klein plastic potje, met een schroefdop. Elke keer als ik de Pro Longwear Concealer gebruik, pomp ik de concealer in het potje, en dip vervolgens mijn concealerkwastje in het product in het potje. De concealer die te veel is, laat ik gewoon in het potje zitten. Ik schroef het dopje er weer op, en gebruik de rest de dag erna!

Voordelen

  • Dekt fantastisch
  • Beschikbaar in heel veel kleuren en ondertonen
  • Handige pompflacon
  • Blendt mooi met de huid, en ziet er heel natuurlijk uit

Nadelen

  • Door het pompje niet heel gemakkelijk te doseren: er komt steeds wat te veel uit
  • Doordat er zoveel kleuren beschikbaar zijn, is het moeilijk om je perfecte match te vinden
  • Niet heel goedkoop

Conclusie
Zou ik de M.A.C Pro Longwear Concealer opnieuw kopen? Ja! Ik denk er zelfs aan om een Pro Longwear Concealer in een tint lichter te kopen, om te highlighten. Ik vind de concealer zeker zijn geld waard, omdat hij zo ongelooflijk goed dekt. Het is natuurlijk jammer dat het pompje niet heel gemakkelijk doseert, maar het probleem is gemakkelijk opgelost met een potje. De M.A.C Pro Longwear Concealer krijgt van mij een 9/10, en gaat meteen naar de top van mijn favoriete-concealers-lijstje!

Heb jij de Pro Longwear Concealer al eens gebruikt?

Heb je deze al gelezen?

6 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.