Catrice Longlasting Lip Pencil

Vaak vind ik het erg tricky om lipstick te dragen, zeker als ik weet dat ik hem niet direct kan bijwerken. Een normale lipstick blijft immers niet altijd lang op je lippen zitten. Maar hoe zorg je er dan voor dat je lipstick goed blijft zitten? Eén manier is om lippotlood onder je lipstick aan te brengen, als basis. Vandaag review ik de Catrice Long Lasting Lip Pencils in twee kleurtjes. Lees snel verder!

Catrice Long Lasting Lip PencilEerder zag je op Silkeblogs al de kleur 130 – Prince Cherry. Toen liet ik hem zien bij mijn favorieten van de maand, en vandaag is er een nieuw kleurtje bijgekomen: 100 – Upper Brown SidePrince Cherry is een knalrode kleur, en Upper Brown Side is een bruinroze lippotlood.

Catrice Longlasting Lip Pencils, €1,99

Catrice Long Lasting Lip PencilEen lippotlood kan je gebruiken voor drie dingen: je kan je lippen ermee omlijnen, om ervoor te zorgen dat de lipstick die je erboven draagt niet gaat ‘bloeden’. Je kan er ook je lippen volledig mee inkleuren, zodat de lipstick die je erboven draagt langer op zijn plaats blijft zitten. Ten slotte kan je een lippotlood ook prima alleen dragen, als je houdt van een matte lip.

Catrice Long Lasting Lip Pencil

Prince Cherry is een heel felle, rode kleur. Als ik lipstick draag, kies ik vaak voor knalrood, en daarom leek het me aangeraden om er een rood lippotlood onder te dragen. De textuur van het lippotlood is vrij droog, en glijdt niet gemakkelijk van je lippen af.

Catrice Long Lasting Lip Pencil

Op de foto hierboven zie je Upper Brown Side, een mooie bruine kleur, die toch erg nude is. Ik besloot om ook een iets meer natuurlijke kleur te kopen, om te dragen onder de nude lipsticks voor overdag!

Catrice Long Lasting Lip Pencil

Op de foto hierboven zie je hoe de lippotloden eruit zien als ik ze heb geswatcht op mijn arm. Links zie je Prince Cherry, en rechts Upper Brown Side.

Hoewel de potloden vrij droog en stroef van structuur zijn, glijden ze vrij gemakkelijk over mijn huid. Upper Brown Side heeft iets meer dekking dan Prince Cherry, en brengt ook net iets gemakkelijker aan.

Catrice Long Lasting Lip Pencil

Catrice Long Lasting Lip Pencil

Op de foto’s hierboven zie je hoe mijn lippen eruitzien zonder lippotlood. Mijn lippen hebben van zichzelf vrij veel pigment, maar mijn liplijn is niet heel duidelijk gedefinieerd.

Catrice Long Lasting Lip Pencil

Op de foto hierboven zie je hoe Prince Cherry er op mijn lippen uitziet.

Zoals je kan zien is het lippotlood heel dekkend, en heeft hij een vrij matte finish. De ondertoon van Prince Cherry is erg koel, mijn lippen hebben bijna een fuchsia kleur gekregen. Jammer genoeg is het lippotlood niet heel gemakkelijk aan te brengen. De lippen omlijnen gaat vrij vlot, maar het inkleuren van de lippen is wat meer werk. Dat komt natuurlijk doordat het lippotlood vrij droog is, maar daardoor blijft hij net beter zitten.

Catrice Long Lasting Lip Pencil

Prince Cherry is een opvallende rode kleur, met een moderne matte finish. Hij is vrij droog, en maakt mijn lippen ook wat droger, dus ik raad aan om er op z’n minst een lippenbalsem overheen te dragen. Meestal draag ik Prince Cherry onder mijn rode lipstick, waardoor de lipstick enorm goed blijft zitten.

Catrice Long Lasting Lip Pencil

Op de foto hierboven heb ik Upper Brown Side op mijn lippen aangebracht. De kleur is iets koeler dan mijn lippen, en is net iets meer aan de bruine kant. Toch is de kleur vrij nude voor mijn lippen, en daardoor is het de ideale kleur van lippotlood om onder mijn neutrale lipsticks te dragen.

Catrice Long Lasting Lip Pencil

Upper Brown Side is iets minder droog dan Prince Cherry, en daarom vind ik Upper Brown Side ook geschikt om apart te dragen. Ik vind de kleur erg leuk (hij is wat jaren ’90, Kylie Jenner-stijl), maar hij is niet té opvallend. Omdat hij na een tijd toch wat droog begint aan te voelen, vind ik het altijd fijn om er een lippenbalsem over aan te brengen. Zo blijft de kleur gemakkelijk een halve dag zitten!

Conclusie
Ben je op zoek naar een manier om de draagtijd van je lipstick te verlengen? Of wil je een matte lipkleur die urenlang zonder moeite blijft zitten? Kijk dan zeker eens naar de Longlasting Lip Pencils van Catrice. In totaal zijn er wel 12 kleuren verkrijgbaar, van ultra-nude tot donkerpaars. Upper Brown Side en Prince Cherry haal ik tegenwoordig vaak uit de kast, vooral om onder een lipstick te dragen. Ik zou deze lippotloden zeker opnieuw kopen, en alle andere kleurtjes er ineens bij! Ik geef ze daarom een 8/10, in de hoop dat de andere kleurtjes even goed dekken als Upper Brown Side.

Gebruik jij wel eens een lippotlood?

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.