Budget oogschaduwbasis

Soms ben je lang bezig aan de perfecte ooglook, en dan wil je natuurlijk dat alles perfect op z’n plaats blijft zitten. Eén van de manieren waarop je ervoor kan zorgen dat je ooglook langer blijft zitten, is om er oogschaduwbasis onder aan te brengen. Persoonlijk gebruik ik niet elke dag oogschaduwbasis, omdat de enige die ik had die van Urban Decay was, en ik wou het product graag sparen voor speciale gelegenheden. Maar dat is niet langer zo, want vandaag bespreek ik twee budget oogschaduwbasissen. Lees snel verder!

Budget oogschaduwbasis

Met een oogschaduwbasis breng je een dun laagje crème aan op je ooglid onder je oogschaduw. Op die manier heeft de oogschaduw die je erover aanbrengt een ondergrond om zich aan vast te hechten. Met een oogschaduwbasis zorg je er niet alleen dat je oogschaduw langer blijft zitten, ook vermijd je ermee dat de oogschaduw in de lijntjes van je ooglid kruipt én zorg je ervoor dat de kleuren intenser worden.

Budget oogschaduwbasis

Ik testte twee oogschaduwbasissen: de essence I <3 Stage Eyeshadow Base en de CATRICE Prime and Fine Eyeshadow Base. Beide producten hebben pigment, en leggen dus een gekleurd laagje op je ooglid.

Budget oogschaduwbasis

De I Love Stage Eyeshadow Base van essence zit in een hulsje met een applicator als die van een lipgloss. Ik vind het heel handig dat er een applicator bij het product zit, zo heb je niet nog een extra kwastje nodig.

Essence I Love Stage Eyeshadow Base, €2,49

Budget oogschaduwbasis

De Prime and Fine Eyeshadow Base van CATRICE zit in een soortgelijke huls, maar heeft een mat flesje en is balkvormig. Ik breng beide oogschaduwbasissen gewoon met de applicator die erbij zit, en blend de crème vervolgens voorzichtig uit met mijn vingers.

CATRICE Prime and Fine Eyeshadow Base, €3,59

Budget oogschaduwbasis

Hierboven zie je de swatches op mijn arm. Links de Prime and Fine Eyeshadow Base van CATRICE, rechts de I Love Stage Eyeshadow Base van essence.

Het eerste verschil dat ik opmerk is het verschil in kleur. De basis van CATRICE is een stuk lichter van kleur dan die van essence. De Prime and Fine basis is vrij geel van kleur, waardoor hij er frisser uitziet. De I Love Stage basis is dan weer wat donkerder en ziet er een beetje uit als een concealer.

Budget oogschaduwbasis

Op de foto hierboven heb ik de swatches uitgeveegd en verdeeld. Links zie je de Prime and Fine Eyeshadow Base van CATRICE en rechts de I Love Stage Eyeshadow Base van essence.

Toen ik de basissen vervaagde, merkte ik overigens op dat de basis van essence een stuk dekkender was dan die van CATRICE. Dat betekent dat de I Love Stage Eyeshadow Base je ooglid wat egaler maakt dan de Prime And Fine Eyeshadow Base.

Budget oogschaduwbasis

Op de foto hierboven heb ik een oogschaduw aangebracht over de oogschaduwbasissen heen. Links is nog steeds de CATRICE Prime and Fine Eyeshadow Base, rechts de essence I Love Stage Eyeshadow Base, en in het midden heb ik de oogschaduw geswatcht zonder basis.

Direct zie ik dat de swatches overheen de beide basissen er intenser uitzien dan de swatch zonder basis. Ik merk ook op dat de oogschaduw er het meest intens uitzien over de essence basis.

Budget oogschaduwbasis

Hierboven zie je mijn ooglid hoe het eruitziet zonder oogschaduwbasis.

Budget oogschaduwbasis

Op de foto hierboven heb ik een laagje Prime And Fine Eyeshadow Base over mijn ooglid aangebracht.

Wat ik erg positief vind aan de oogschaduwbasis van CATRICE is de kleur. Hij is vrij licht met een erg gele ondertoon, en daardoor zien mijn ogen er meteen een stuk frisser uit. Zonder te hoeven dekken geeft de Prime and Fine Eyeshadow Base mijn oogleden een mooie egale look. Bovendien droogt de oogschaduwbasis van CATRICE ook heel snel en mat op. Door de matte finish voelen mijn oogleden erg comfortabel aan, want ze durven al eens wat vet aan te voelen.

Budget oogschaduwbasis

Op de foto hierboven heb ik een laagje essence I Love Stage Eyeshadow Base aangebracht.

De basis van essence is een stuk dekkender, en het effect ervan kan je bijna vergelijken met een concealer. De kleur is iets minder licht, maar lijkt goed genoeg op mijn eigen huidskleur. Hij bedekt dus mooi oneffenheden of verkleuringen op mijn oogleden, maar hij heeft niet het oplichtende effect dat de CATRICE oogschaduwbasis mijn ogen geeft. De I Love Stage Eyeshadow Base droogt iets minder mat op, en blijft na het opdrogen nogal vet aanvoelen. Voor mensen met vette oogleden is dat niet echt aangenaam, maar als je eerder droge oogleden hebt, kan de essence basis je ogen dat extra beetje zachtheid geven.

CATRICE Prime and Fine Eyeshadow Base: 9/10

  • Oplichtend effect door lichte kleur met gele ondertoon
  • Geschikt voor vette oogleden want droogt mat op

Essence I Love Stage Eyeshadow Base 7/10

  • Geeft een sterke dekking
  • Droogt minder mat op, en is dus eerder geschikt voor drogere oogleden

Conclusie
De vraag die je me vast wilt horen beantwoorden is welke oogschaduwbasis ik het best vind. Ik denk dat ik de CATRICE oogschaduwbasis verkies boven die van essence, en dat om de volgende redenen: ik vind het oplichtend effect dat de CATRICE oogschaduwbasis mijn oogleden geeft erg mooi. Ik heb bovendien liever een product met een wat lagere dekkingsgraad, omdat ik niet echt last heb van donkere kringen die ik wil bedekken, en een minder dekkende crème is dan natuurlijker. De CATRICE oogschaduwbasis droogt mooi mat op, en omdat ik eerder vette oogleden heb, voelt dat een stuk aangenamer dan de essence basis, die echt een laagje op je oogleden achterlaat. Sinds ik de oogschaduwbasis testte, draag ik hem elke dag. Mijn eyeliner blijft beter zitten en oogschaduw ‘pakt’ beter. Ik ben fan!

Heb je echter droge oogleden, zou ik toch echt de essence I Love Stage Eyeshadow Base aanbevelen, want met de CATRICE basis vallen velletjes en droogheid wel extra op.

Gebruik jij oogschaduwbasis?

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.