Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara

Voor mijn verjaardag vorige maand kreeg ik een product dat er niet enkel prachtig uitziet, maar dat ook honderd procent van natuurlijke oorsprong is. De Organic Wear 100% Natural Origin Mascara van Physicians Formula is sinds kort te verkrijgen in België, en vandaag testte ik hem uit! Lees snel verder!

Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin MascaraDe Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara – wauw, wat een lange naam, alweer! – is een erg fotogeniek product. De mascara zit verpakt in een doorzichtig, kunststof doosje. Door de verpakking zie je al hoe de prachtige huls en dop eruitzien.

 • Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara, €9,95

Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara

De huls van de mascara heeft een mooie, elegante vorm, en is bedrukt met groene blaadjes. De dop heeft de vorm van een blad en is groen met een glanzende finish. Aan de mascara kan je meteen zien dat hij ‘natuurlijk’ is, en hij ziet er tegelijkertijd erg glamoureus uit. De Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara is volledig van natuurlijke oorsprong en bevat geen harde chemicaliën, synthetische conserveermiddelen of parabenen.

Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara

Het borsteltje van de mascara is 100% recycleerbaar, en 70% van de ingrediënten komen uit biologische landbouw. Bovendien is de mascara hypo-allergeen, en dus geschikt voor mensen die contactlenzen dragen! Bovendien ziet de ingrediëntenlijst er heel goed uit:

 • Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Water*, Glycerin*, *Iron Oxides, Microcrystalline Cellulose, Glyceryl Stearate SE, Beeswax*, Jojoba Esters, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax*, Tapioca Starch*, Oryza Sativa (Rice) Extract*, Stearic Acid, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract*, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract*, Cellulose Gum, Glycerin, Magnesium Aluminum Silicate, Glyceryl Caprylate, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate

De ingrediënten waar een sterretje achter staan, zijn van biologische landbouw. Het belangrijkste ingrediënt is sinaasappelwater, dat ervoor zorgt dat de emulsie goed gebonden wordt, en dat de viscositeit van de mascara verhoogt.

Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara

Het borsteltje van de mascara heeft een licht ovale vorm, en heeft siliconen haartjes. De haartjes lijken me op het eerste zicht wat aan de korte kant, dus misschien zal het borsteltje moeite hebben om mijn wimpers goed vast te grijpen. Het borsteltje ligt goed in de hand, maar wat ik wel merk is dat het staafje dat het borsteltje verbindt met het handvat vrij soepel en beweegbaar is, waardoor je het borsteltje niet heel stevig over je wimpers kan strijken.

Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara

Op de foto hierboven zie je hoe mijn wimpers eruitzien zonder mascara. Mijn wimpers zijn vrij gemakkelijk, dus de meeste mascara’s geven een prima effect. De dingen waar een goede mascara voor zorgt zijn:

 • Lengte;
 • Volume;
 • Gesepareerde wimpers;
 • Gekrulde wimpers (en houdt die krul ook lang vast);
 • Een goede mascara loopt niet uit en vlekt niet.

Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara

Op de foto hierboven heb ik twee laagjes van de Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara op mijn bovenste én wimpers aangebracht. Ik ben erg tevreden over het effect dat de mascara op mijn wimpers heeft. Het was even zoeken om erachter te komen hoe ik het borsteltje precies moest gebruiken, en omdat het staafje nogal soepel is, glijden de haartjes eerder langs mijn wimpers dan dat ze ze echt vastgrijpen. Na een beetje oefening, kreeg ik de mascara toch goed op mijn wimpers, en was ik tevreden met het effect.

Boven: geen mascara Onder: mijn wimpers met de Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara

Boven: geen mascara
Onder: mijn wimpers met de Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara

Op de foto hierboven zie je het verschil dat de Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara aan mijn wimpers geeft.

Na een paar uur merk ik wel dat de mascara een beetje afgeeft op mijn oogleden. Dan krijg ik kleine vlekjes waar mijn wimpers mijn huid aanraken. Dat komt in de eerste plaats doordat mijn huid vrij vet is, waardoor de mascara wat gaat smudgen. Ik leer daaruit dat ik de volgende keer mijn oogleden moet afpoederen, of oogschaduwbasis moet aanbrengen. De mascara claimt niet waterproof te zijn, en dat is hij ook niet. Ik kan hem gemakkelijk en zonder wrijven van mijn wimpers verwijderen.

De Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara

 • geeft mijn wimpers veel lengte;
 • maakt mijn wimpers vol en dik;
 • klontert niet en separeert mijn wimpers prima;
 • krult mijn wimpers voldoende, en houdt de krul er heel de dag in;
 • loopt een beetje uit op plekjes waar mijn huid vet is.

Conclusie
De Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara is een mascara die volledig uit natuurlijke oorsprong komt. De mascara geeft mijn wimpers lengte, volume én krul, en die krul blijft daar zitten tot het einde van de dag. Hij is hypo-allergeen, dus geschikt voor gevoelige ogen, en is gemakkelijk van mijn wimpers te halen. Na een tijdje begint hij wel een beetje te vlekken, dus afpoederen of een goede basis dragen is essentieel. Kort samengevat is dit een prima mascara voor elke dag, maar voor een feestje of speciale gelegenheid, houdt hij nét niet goed genoeg. De Physicians Formula Organic Wear 100% Natural Origin Mascara krijgt daarom van mij een 7/10. De producten van Physicians Formula zijn verkrijgbaar bij Di.

Heb jij al iets geprobeerd van Physicians Formula?

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

 • Kelly schreef:

  Wat leuk dat je deze hebt gekregen voor je verjaardag! Hij ziet er inderdaad alleen al geweldig uit, balen dat hij toch niet helemaal geweldig is. Nochtans vind ik hem er heel erg mooi uitzien, en een zeven als eindcijfer klinkt als nog veelbelovend!
  Zelf heb ik tot nu toe niets geprobeerd van Physicians Formula, maar dat moet ik zeker eens gaan doen. Hoor er veel goede dingen over namelijk.

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.