Rimmel Wake Me Up Foundation

De basis van een mooie makeuplook is een egale huid, en hoe kan je dat beter bereiken dan met een goede foundation? Vandaag test ik de Rimmel Wake Me Up foundation, een foundation die al even in mijn kast lag, maar die onlangs toch weer op mijn bureau belandde. Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vind!

Rimmel Wake Me Up Foundation

Voor een lange tijd gebruikte ik geen enkele andere foundation dan de L’Oréal Paris Eau De Teint Nude Magique, die een lichte dekking had en een matte finish. Vervolgens stapte ik over naar de Accord Parfait van L’Oréal Paris, waarvan de dekking iets hoger ligt dan de Eau De Teint, en daar ben ik nog steeds heel tevreden over. De laatste tijd ben ik echter een aanhanger geworden van dewy finishes. Daarmee bedoel ik dat je huid een mooi glanzend effect heeft. Deze Rimmel Wake Me Up foundation heeft een vrij glanzende finish, en wordt dus niet volledig mat wanneer hij opdroogt.

  • Rimmel Wake Me Up Foundation, €13,99

Rimmel Wake Me Up Foundation

De foundation heeft een anti-vermoeidheidseffect, en geeft je huid een stralende glans. Het komt er eigenlijk op neer dat er wat vitamines in de foundation zitten, en dat hij een dewy finish heeft. Ook zouden er lichtreflecterende deeltjes in de foundation zitten, maar in hoeverre dat waar is, kan ik je niet vertellen. Wat ik je wel al kan vertellen, is dat de foundation een mooie, natuurlijke glans geeft.

Rimmel Wake Me Up Foundation

De Rimmel Wake Me Up foundation zit in een elegant glazen flesje, dat een smalle ’taille’ heeft. Het flesje ligt heel goed in de hand, en door de feloranje accenten en dop ziet hij er heel fris uit, en dat is ook wat Rimmel wilt dat de Wake Me Up foundation uitstraalt. Bovenop het flesje staat een pompflacon, en dat vind ik heel handig: er komt niet te veel uit het pompje, maar ook niet te weinig, en het werkt heel hygiënisch.

Rimmel Wake Me Up Foundation

En dan nu de test: op de foto hierboven draag ik geen make-up. Momenteel is mijn huid vrij rustig, en heeft de zon mijn gezicht een subtiel kleurtje gegeven. Ik heb dus absoluut geen superhoge dekking nodig, maar ik heb wel wat roodheid in mijn gezicht – vooral rond mijn neus en mond – die ik graag wat wil egaliseren.

Rimmel Wake Me Up Foundation

Op de foto hierboven draag ik de Rimmel Wake Me Up foundation in de kleur 100 – Ivory. Ik kies meestal voor de lichtste kleur, omdat mijn huid vrij licht is en ik mijn foundation graag nog wat opwarm met een bronzer.

De Rimmel Wake Me Up foundation heeft een medium dekking, en dat is genoeg om alle roodheden in mijn huid te verdoezelen. De foundation brengt heel gemakkelijk aan – ik heb hem aangebracht met een spons – en egaliseert met gemak mijn huid. Hoewel de dekking aanwezig is, zie je hem helemaal niet zitten op je huid, zeker als je hem mooi wegblendt. Op zich zou ik niet eens concealer nodig hebben onder mijn ogen en rond mijn neus, de Wake Me Up foundation bedekt alles prima!

De finish vind ik bovendien ook fantastisch. Het lijkt wel of de foundation niet honderd procent opdroogt, maar nog een héél klein beetje ‘vochtig’ blijft. Daardoor krijgt mijn huid een gezonde glans, alsof ze perfect gehydrateerd is. Ik zorg er natuurlijk wel voor dat ik mijn T-zone – die nogal snel overmatig begint te glimmen – goed afpoeder, en meestal breng ik ook nog héél lichtjes wat transparant poeder aan over de rest van mijn gezicht. Zo krijgt mijn huid die perfecte dewy look zonder er vet uit te zien.

M.A.C Capricious

Op de foto hierboven draag ik een volledige look met als foundation de Rimmel Wake Me Up foundation. Ik bracht bronzer, blush en oogmake-up aan. De producten die ik overheen de foundation aanbracht, waren erg gemakkelijk te blenden en hielden stevig vast. De Wake Me Up foundation blijft trouwens ook heel de dag mooi zitten. Ik hoef hem doorheen de dag niet bij te werken, ik moet enkel soms mijn T-zone lichtjes bijpoederen.

Rimmel Wake Me Up Foundation

Links: zonder foundation – Rechts: met de Rimmel Wake Me Up foundation

Conclusie
Mijn favoriete foundation voor dit moment: de Rimmel Wake Me Up foundation. Hij geeft mijn gezicht een stralend effect, egaliseert alles heel mooi en ondanks zijn niet-matte finish blijft hij erg goed zitten. Deze foundation is zeker iets voor jou als je houdt van een dewy look, of als je huid aan de droge kant is. Als je echter een erg vette huid hebt die heel snel gaat glimmen, zal je de foundation goed moeten afpoederen, of een andere foundation moeten kiezen. Persoonlijk hou ik wel van het dewy effect dat de Wake Me Up foundation me geeft, en vind ik hem ideaal voor de lente! De Rimmel Wake Me Up foundation krijgt van mij een 9/10. Ik vind hem echt fantastisch!

Wat is jouw favoriete foundation?

Heb je deze al gelezen?

6 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.