The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Maanden geleden ontdekte ik een nieuw schap in het Di filiaal in mijn buurt: de producten van The Balm waren gearriveerd! Er waren een aantal dingen waar ik al veel over gehoord had, en ik kon niet wachten om ze uit te proberen. Eerder reviewde ik al de Mary-Lou Manizer, een prachtige highlighter, maar de producten die ik vandaag review waren steeds uitverkocht! Vandaag toon ik je de bronzer Bahama Mama en de blush Hot Mama. Lees snel verder!

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

De make-upproducten die ik het leukst vind om uit te testen, vind ik blush, bronzer en highlighter. Ze geven je gezicht diepte, kleur en een gezonde glans. De bekende highlighter Mary-Lou Manizer testte ik al eerder uit, dat artikel kan je hier lezen. Ik ben blij dat ik uiteindelijk ook de bronzer Bahama Mama kon scoren, en mijn look zou niet compleet zijn zonder blush, dus nam ik ook Hot Mama mee.

  • The Balm Hot Mama, €16,99
  • The Balm Bahama Mama, €16,99

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

De verpakkingen van The Balm vind ik geweldig; ze zien er heerlijk vintage uit en zijn bedrukt met curvy vrouwen en sexy quotes. Er zit een kartonnen omhulseltje om de doosjes heen, zodat ze niet zomaar openvallen in je tas. Door de magneetsluiting voelen de doosjes erg luxueus aan, en ze liggen heel fijn in de hand.

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Bahama Mama is de bronzer van de twee. Hij staat heel bekend om zijn goede contourkleur, omdat het een heel koele bruine kleur is. Op de voorkant van het doosje staat een afbeelding van een exotische vrouw met een prachtige gebruinde huid. Zo wil ik er ook wel uitzien!

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Op de achterkant staat een (heel) korte omschrijving van het product:

  • Bronzer… for a Sun-Kissed look

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Ik open het doosje en zie meteen de prachtige koele bronzer zitten. Onder de bronzer staat zijn naam Bahama Mama nog eens gedrukt, en die look is erg kenmerkend voor The Balm. In het doosje zit ook een spiegeltje, zodat je hem gemakkelijk onderweg kan bijwerken!

The Balm Hot Mama & Bahama MamaBahama Mama zonder flash

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Bahama Mama mét flash

Op de foto zonder flash zie je hoe koel de bronzer is, hij is bijna taupe-kleurig. Op de foto mét flash ziet hij er weer wat warmer uit, maar toch blijft de ondertoon koel. Dat is ook de reden waarom hij zo ideaal is als contourkleur: door zijn koele toon bootst hij realistisch een schaduw na onder je jukbeenderen en andere plaatsen op je gezicht. Voordat ik Bahama Mama probeerde, gebruikte ik altijd een taupe-kleurige oogschaduw van CATRICE als bronzer voor mijn contour, maar Bahama Mama is een mooi kleur om je gezicht op te warmen én om te contouren.

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Hot Mama is een erg bekende blush, die je ook als oogschaduw kunt gebruiken. Top, want ik hou van multifunctionele producten!

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Ook op de achterkant van het doosje van Hot Mama staat een beschrijving:

  • Sexy Shadow & Beautiful Blush All-in-one!

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Hot Mama zonder flash

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Hot Mama mét flash

Op de foto’s hierboven zie je wat een verschil de flash maakt. Dat komt doordat de kleur van de blush zelf vrij roze is, terwijl de shimmers die in de blush zitten goudkleurig zijn. Vanaf dat er dus licht op de blush valt, zie je de gouden shimmers en wordt de blush een stuk warmer. Ik hou van warme blushes, ze geven mijn huid een mooie, warme gloed. Hot Mama is een roze-peachy blush die er in elk licht anders uitziet.

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

De swatches zonder flash. Links Bahama Mama en rechts Hot Mama.

The Balm Hot Mama & Bahama MamaDe swatches mét flash. Links Bahama Mama en rechts Hot Mama.

Op de swatchfoto kan je goed de finishes van de bronzer en blush zien. Bahama Mama – de bronzer – bevat geen shimmers en is vrij mat, en Hot Mama – de blush – heeft een mooie glans door de fijne shimmers die erin zitten. De poeders zijn erg zacht van structuur en brengen bijna aan als een crème.

The Balm Hot Mama & Bahama MamaEn dan nu de test! Op de foto hierboven draag ik enkel een laagje foundation en oogmake-up.

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Op de foto hierboven zie je weer hoe mijn gezicht eruitziet zonder bronzer of blush. Door de foundation mist mijn gezicht diepte en zie ik er vrij bleek uit.

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Op de foto hierboven heb ik Bahama Mama aangebracht onder mijn jukbeenderen. Ik bracht de bronzer vrij royaal aan, omdat ik niet erg gevormde jukbeenderen heb.

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Met de bronzer onder mijn jukbeenderen ziet mijn gezicht er opeens een stuk driedimensioneler en ovaler uit. Door de bronzer worden mijn jukbeenderen gelift en krijgt mijn gezicht meer vorm.

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Op de foto hierboven bracht ik boven de bronzer ook Hot Mama aan. De blush heeft een prachtige glans die door de flash nog stralender wordt.

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Hot Mama geeft mijn gezicht kleur zonder er onnatuurlijk uit te zien. Door zijn warme shimmers krijgt mijn gezicht een warme gloed. Hot Mama is erg mooi uit te blenden en smelt perfect samen met mijn huid. Door de glanzende finish krijgen mijn wangen een gezonde glans en hoef ik niet eens meer een aparte highlighter te gebruiken.

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Op de foto hierboven zie je links mijn gezicht zonder blush of bronzer, en rechts heb ik Bahama Mama en Hot Mama aangebracht.

The Balm Hot Mama & Bahama Mama

Enkel foundation – bronzer – bronzer én blush

Als je de foto’s hierboven vergelijkt, zie je duidelijk het verschil dat de bronzer en de blush maken. Op de rechterfoto ziet mijn jukbeen er een stuk voller en gezonder uit dan op de foto links. De blush en de bronzer zijn gemakkelijk aan te brengen, en passen ook goed samen: ze smelten samen met elkaar en met mijn huid, en geven een mooi natuurlijk effect.

Conclusie
Hot Mama en Bahama Mama van The Balm zijn na de Mary-Lou Manizer opnieuw winnaars. De blush Hot Mama heeft een prachtige combinatie van roze blush met gouden shimmers die een mooi warm effect geven op de huid. Bahama Mama is de perfecte bronzer voor het contouren van lichtere huidjes, en blendt vlotjes samen met blush en met mijn huid. Ik gebruik beide producten nu al een paar weken, en heb nog steeds geen andere bronzer of blush gebruikt. Ze zijn bovendien ook mooi opbouwbaar: voor overdag volstaat een licht veegje, en ’s avonds bouw ik de contour en blush wat op voor een opvallender effect. Een negatief punt aan de bronzer en blush heb ik nog niet gevonden, want ze blijven ook erg goed zitten. Ik zou misschien de prijs kunnen aanhalen (€16,99) maar die is zeker niet overdreven in vergelijking met de kwaliteit. Ik durf beide producten een 10/10 te geven. Als ik iets negatiefs merk, laat ik het je zeker weten!

Heb jij Hot Mama en Bahama Mama al geprobeerd?

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.