Ooglook tutorial: Green Wings

Gisteren reviewde ik het Eyes Like Angels oogschaduwpalette van Makeup Revolution, en ik vertelde erbij dat ik telkens geïnspireerd raakte door de kleuren. Vandaag daarom een tutorial voor een ooglook met een kleurrijke touch. Lees verder als je wilt zien hoe ik deze ooglook maakte!

Ooglook tutorial: Green WingsDe kleuren die ik voor deze ooglook gebruikte zijn:

  • Award
  • Molton Chocolate
  • Green Envy
  • Moss
  • Emerald Nights
  • Eventueel een lichte shimmerkleur, bijvoorbeeld White Light of Cream

Ooglook tutorial: Green Wings

Ik begin met een klein beetje oogschaduwbasis. Ik gebruikte de CATRICE Prime And Fine Eyeshadowbase.

Ik begin met een laagje Award, een lichtbruine kleur, aan te brengen over mijn bewegend ooglid en in de arcadeboog.

Ooglook tutorial: Green Wings

Om meer diepte in mijn ogen te krijgen breng ik wat schaduw aan. Dat doe ik met de donkerbruine kleur Molton Chocolate, en die breng ik aan in het buitenste derde van mijn ooglid.

Ooglook tutorial: Green Wings

Ik blend de twee bruine oogschaduws mooi samen, zodat ze naadloos in elkaar overlopen. Ik gebruik hiervoor een fluffy oogschaduwkwastje.

Ooglook tutorial: Green WingsDeze stap is optioneel, maar omdat mijn ogen lichtelijk hooded zijn (mijn bovenste ooglid bedekt een groot deel van mijn bewegend ooglid) vind ik het wel mooi staan. Ik breng een beetje highlighter aan op het onderste randje van mijn bewegend ooglid. Zo lijken m’n oogleden wat groter. Ooglook tutorial: Green Wings

En dan nu de wing. Ik gebruik drie kleuren om de wing mee te tekenen. Ik begin met de lichtste groene oogschaduw – dat is Green Envy – en teken een lijntje van mijn binnenste ooghoek tot ongeveer halverwege mijn ooglid. Ik breng ook een beetje van de heldergroene oogschaduw Green Envy aan op het binnenste deel van mijn onderste waterlijn.

Ooglook tutorial: Green Wings

Ik gebruik de tweede groene oogschaduw, Moss, om mijn lijntje verder te zetten. Ik begin iets voor het einde van Green Envy en trek het lijntje wat verder door.

Ooglook tutorial: Green Wings

Vervolgens gebruik ik Emerald Nights, een donkergroene kleur, om het lijntje af te maken. Eerst trek ik het lijntje door vanaf waar Moss stopte tot aan mijn buitenste ooghoek.

Ooglook tutorial: Green Wings

Ik zet met Emerald Nights een scherpe wing aan mijn buitenste ooghoek. Als je geen goede wing-tekenaar bent, gebruik dan een stukje plakband om een sjabloon mee te zetten. Kleef de plakband dan van het uiteinde van je bovenste wimperrand naar het uiteinde van je wenkbrauw en teken erboven je wing. Uiteindelijk gebruikte ik wat concealer onder mijn wing om hem nog wat strakker te maken.

Ooglook tutorial: Green Wings

Ik eindig met een laagje mascara en dan ziet de ooglook er zo uit!

Ooglook tutorial: Green Wings

Een neutrale look, met een speciale touch. De bruine tinten geven mijn ogen diepte, en de groene wing zorgt ervoor dat mijn ogen er wat kleuriger uitzien. Doordat ik opteerde voor een wat donkerdere groene kleur aan de buitenkant, ziet de look er toch niet té opvallend uit. Ik had misschien de wing nog langer moeten maken, want als ik mijn ogen open is er niet meer heel veel van de donkergroene wing te zien doordat mijn wimpers hem bedekken.

Ooglook tutorial: Green Wings

Hierboven zie je de ooglook van vandaag gecombineerd met M.A.C Capricious. Ik vind de look best goed gelukt, en ik krijg er nog meer zin van om nieuwe dingen uit te proberen!

Welke ooglook draag jij vandaag? 

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.