How to: je makeup grondig verwijderen

Als je wilt dat je makeup er altijd goed uitziet, moet je een goede ondergrond hebben. Een geschikte gezichtsverzorging is daarom key, en mijn tip nummer één daarvoor is heel simpel: gebruik dagelijks een dagcrème. Maar als je regelmatig makeup draagt is het natuurlijk ook heel belangrijk dat je ’s avonds je makeup verwijdert, zodat je huid ’s nachts kan ademen. Vandaag vertel ik je hoe ik mijn makeup grondig verwijder! Lees snel verder!

How to: je makeup grondig verwijderen

Om mijn makeup grondig te verwijderen, doorloop ik steeds drie stappen.

  1. Reinigingsolie + afspoelen
  2. Face wash + afspoelen
  3. Micellair water

Na die drie stappen verzorg ik mijn gezicht met wat dagcrème of in het ideale geval nachtcrème. Wat ik belangrijk vind aan een reinigingsroutine is dat hij mijn huid niet uitdroogt. Ken je het gevoel dat je huid trekkerig en droog aanvoelt? Dat is iets dat ik absoluut wil vermijden, en door deze stappencombinatie is mijn huid te allen tijde gevoed.

Stap 1: reinigingsolie

Stap 1: reinigingsolie

Ik begin met reinigingsolie om alle makeup op mijn gezicht wat los te krijgen. Ik maak mijn reinigingsolie altijd zelf, en volgende week leg ik op Silkeblogs uit hoe ik dat precies doe. Het is heel gemakkelijk en goedkoop, dus neem zeker een kijkje! Ik doe simpelweg wat olie in mijn handen en masseer de olie over mijn hele gezicht, inclusief mijn ogen. Vervolgens maak ik een doekje nat en spoel de olie van mijn gezicht.

Mijn huid is vrij vet, en de beste manier om glimmen te voorkomen is om je huid voldoende olie te geven. Als ik mijn huid voorzie van genoeg olie, zullen mijn talgklieren het overbodig vinden om méér olie aan te maken, en zal mijn huid overdag minder gaan glimmen. Wees dus zeker niet bang dat je je huid nog vetter zal maken met een reinigingsolie, het zal namelijk net het tegenovergestelde effect hebben. Ook als je een droge huid hebt, zal de extra voeding die de olie geeft je huid goed doen.

Stap 2: face wash

Stap 2: Face wash

Nu je de oppervlakkige makeup van je gezicht hebt gehaald, ga je je gezicht wassen met een face wash. Ik gebruik momenteel een gel wash die ik gratis bij mijn dagcrème kreeg. Met de face wash reinig ik mijn huid tot diep in de poriën. Mijn gezicht is op dit moment nog nat door de olie af te spoelen, maar soms maak ik het nog wat natter. Als ik de face wash over mijn gezicht masseer, zal de gel in contact komen met het water op mijn gezicht en zal het beginnen schuimen. Ik masseer zachtjes mijn gezicht en spoel vervolgens alle schuim er weer af.

How to: je makeup grondig verwijderen

Stap 3: Micellair water

Nu mijn hele gezicht gereinigd is, neem ik nog een wattenschijfje en doordrenk het met micellair water. Door deze stap toe te voegen haal ik de laatste restjes makeup, olie en face wash van mijn gezicht. Zo, nu is mijn huid schoon, maar toch voelt mijn gezicht niet trekkerig of droog.

How to: je makeup grondig verwijderen

Dagcrème

Na mijn reinigingsroutine wil ik mijn huid nog wat extra verzorging geven, dus smeer ik mijn gezicht in met dagcrème. Als je een nachtcrème in je bezit hebt, gebruik die dan gerust! Een nachtcrème is op zich hetzelfde als een dagcrème, maar is vaak een stuk voedender en rijker. Persoonlijk voel ik dat mijn huid ook ’s nachts genoeg heeft aan een dagcrème, maar nu en dan vervang ik mijn dagcrème door een nachtje te slapen met mijn favoriete hydraterende masker (het Vitamine E masker van The Body Shop).

Tips

  • Als je deze stappen te veel vindt, en je wilt je makeup snel verwijderen, gebruik dan enkel micellair water op wat wattenschijfjes. Doordrenk een stapeltje van drie watjes met micellair water, en trek één van de drie watjes uit elkaar zodat je twee dunne watjes hebt. Leg de dunne wattenschijfjes over je ogen en tik zachtjes over de watjes. Laat de watjes langs je ogen glijden en probeer niet te wrijven. Als er nog makeup op je ogen zit, plooi je watjes dan in een puntje en wrijf er zachtjes mee in de basis van je wimpers. Met de twee andere wattenschrijfjes kan je de makeup van je gezicht verwijderen.
  • Zorg ervoor dat je wattenschijfjes volledig doordrenkt zijn, en dus nergens meer droog zijn. De droge watjes zijn te ruw en schuren over je gezicht. Je kan ook altijd je wattenschijfjes eerst nat maken met wat water.
  • Leg een pakje reinigingsdoekjes op je nachtkastje voor noodgevallen. Als je écht te moe bent om je gezicht te gaan reinigen in de badkamer, kan je nog snel met een doekje je makeup verwijderen net voordat je gaat slapen.
  • Gebruik één keer per week een zachte scrub, om ook je dode huidcellen te verwijderen. Zo wordt je huid zacht, glad en glanzend. Volgende week kan je op Silkeblogs een artikel lezen waarin ik uitleg hoe je zo’n zachte scrub zelf kan maken.

Hoe reinig jij ’s avonds je gezicht? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.