Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Als je denkt aan lipstick, denk je waarschijnlijk meteen aan de kleur rood. Dat was bij mij alleszins het geval, tot ik eens online aan het rondkijken was en vijf niet zo klassieke tinten zag. De Makeup Revolution Scandalous lipsticks en de lipsticks uit hun Vamp Collection zijn anders dan de lipsticks die ik al heb. En dat was ook de reden waarom ik ze bestelde! Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vond.

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Ziehier mijn nieuwe aanwinsten. Links op de foto zie je de drie Scandalous tinten, en rechts zie je twee tinten uit de Vamp CollectionMakeup Revolution heeft me al eerder kunnen bekoren met hun prachtige lipsticks, zo reviewde ik al hun Atomic lipsticks, en later ook hun Amazing lipsticks. Het leek me dus een uitstekend idee om nog wat van hun minder klassieke kleuren lipstick uit te proberen!

  • Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection lipsticks, €1,49.

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

De hulzen van de lipsticks zijn opnieuw fantastisch. Ze zijn strak vormgegeven, en hebben op de dop een stukje waar je de kleur van de lipstick kan zien. Erg handig, vind ik dat! En kijk nu naar de kleurtjes! Fel en schattig, ik word er helemaal vrolijk van. De kleuren die ik vandaag uittest zijn (van links naar rechts):

  • Vice, een fel oranje kleur;
  • Crime, een fel roze lipstick;
  • Depraved is een lichtpaarse lipstick;
  • Rebel With A Cause is een bordeaux lipstick met matte finish;
  • 100% Vamp, een erg donkere rode kleur.

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Op de foto hierboven zie je swatches van de lipsticks op mijn arm.

Ik ben niet even tevreden van alle lipsticks. Zo vind ik dat Crime en Depraved prachtig zijn: ze dekken perfect en zijn erg fel, maar ik ben wat teleurgesteld in Rebel With A Cause, die wat stroever aanbrengt door zijn matte finish. Ook 100% Vamp dekt een stuk minder goed dan Crime en Depraved, maar dat gebeurt wel vaker bij zulke donkere kleuren. Van Vice had ik niet verwacht dat hij niet goed zou dekken, maar ondanks zijn felle kleur bullet ligt zijn dekking heel wat lager dan de andere felle kleurtjes.

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Op de foto’s hierboven zie je hoe mijn lippen eruitzien zonder lipstick. Mijn lippen hebben van nature vrij veel pigment, en dat kan wel eens lastig zijn bij lipsticks die licht van kleur zijn.

Makeup Revolution Scandalous Lipstick Vice

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Vice is zoals ik al had gezien tijdens het swatchen, wat minder dekkend. Door zijn extreem romige textuur glijdt hij heel gemakkelijk over mijn lippen, maar dat maakt het ook moeilijker om de lipstick op mijn lippen te krijgen. Na even te proberen kreeg ik de lipstick toch degelijk op mijn lippen, en bereikte ik het feloranje effect waarop ik had gehoopt.

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Vice is echt een heel oranje lipstick, en bovendien erg warm van kleur. Dit soort lipsticks met een warme ondertoon is wellicht niet iets waar veel mensen naar op zoek zijn, aangezien zogenaamde warme kleuren goed staan bij huidtinten met een warme ondertoon. Mijn ondertoon is vrij koel, dus Vice is in principe te warm voor mij. Toch vind ik het leuk om soms warme lipsticks te dragen, ook al zou dat in theorie niet mogen!

Makeup Revolution Scandalous Lipstick Crime

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Crime is iets helemaal anders dan ViceCrime is net als Vice erg romig, maar dekt met één beweging, en zijn kleur is fuchsia, en heeft dus een erg koele ondertoon. Van Crime ben ik meteen onder de indruk. Hij voelt erg zacht aan op mijn lippen en geeft de meest intense kleur.

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Crime knalt echt van mijn lippen af. Z’n koele kleur is erg mooi bij mijn huidskleur en de kleur verandert naargelang het licht dat op mijn lippen schijnt. Ik hou van felle lipkleurtjes, en deze Crime is dat zeker!

Makeup Revolution Scandalous Lipstick Depraved

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Depraved is nog koeler dan Crime. Het is een vrij lichte paarse kleur. Doordat hij zo licht van kleur is, is het wat moeilijk om hem aan te brengen. Omdat mijn lippen vrij donker zijn, moet een lichte lipstick mijn lippen volledig bedekken, en dat is soms lastig. Ook bij Depraved is dat een probleem: hoewel hij vrij aanvaardbaar dekt, is het moeilijk om mijn eigen lipkleur volledig te bedekken. Zelfs na veel moeite, zie je hier en daar nog wat van mijn eigen lipkleur door de lipstick heen, vooral aan mijn liprand.

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Depraved is zeker geen lipstick die ik op dagelijkse basis te dragen. Toch vind ik hem er wel leuk uitzien, het is zo eens iets anders. Ik koos Depraved eigenlijk – net als Vice – omdat ze zulke extreme ondertonen hebben. Met de ultrakoele kleur (Depraved) en uiterst warme tint (Vice) kan ik bij iedereen checken wat voor ondertoon ze in hun huid hebben. Staan ze beter met Vice, dan is hun ondertoon eerder warm, en als ze beter met Depraved staan hebben ze een koele ondertoon in hun huid.

Makeup Revolution Vamp Collection Lipstick Rebel With A Cause

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Rebel With A Cause is de enige matte lipstick die ik vandaag test. Ik ben persoonlijk groot fan van matte lipsticks, dus ik vind het altijd leuk als ik er een goede vind. Bij matte lipsticks vind ik de grootste moeilijkheid dat ze wat stroef kunnen aanbrengen en onaangenaam aanvoelen op de lippen. Rebel With A Cause brengt een beetje stroef aan, maar het is zeker doenbaar. Bovendien merk ik dat, net door zijn stroeve textuur, ik gemakkelijk veel pigment op mijn lippen krijg, omdat de lipstick veel grip heeft op mijn lippen.

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Toch zou ik Rebel With A Cause geen Vamp lipstick noemen. Ik weet dat het waarschijnlijk aan mij ligt, maar de kleur is veel minder donker dan ik had verwacht. Hoewel hij niet heel donker is, vind ik hem toch erg mooi. Door zijn neutrale kleur en matte finish is hij erg draagbaar. Ja, deze lipstick zie ik mezelf vaker dragen.

Makeup Revolution Vamp Collection Lipstick 100% Vamp

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks100% Vamp is een erg donkere lipstick, die er in de huls vrijwel zwart uitziet. Tijdens het swatchen bemerkte ik dat hij niet goed dekte, en dat wordt bevestigd wanneer ik hem aanbreng op mijn lippen. Ik krijg hem echt niet goed op mijn lippen, en dan krijg je dit.

Makeup Revolution Scandalous & Vamp Collection Lipsticks

Ik vind dat het effect dat 100% Vamp op mijn lippen heeft, eerder iets Smokey heeft. Misschien is hij wel erg mooi over een andere lipstick heen, om hem wat donkerder te maken. Misschien had ik een lippotlood onder 100% Vamp moeten dragen, want op zichzelf vind ik hem net niet dekkend genoeg.

Conclusie
Wat heb ik vandaag leuke kleurtjes getest! Vooral Crime vind ik fantastisch, omdat hij zo goed dekt en veel pigment heeft. Vice vind ik ook leuk, maar hij heeft wel geen hoge dekkingsgraad, dus je moet even moeite doen om hem mooi op je lippen te krijgen. Mijn derde favoriet van vandaag is Rebel With A Cause, die niet echt vamp genoemd kan worden, maar wel een mooie alledaagse kleur is. Depraved is origineel en speciaal, maar ik vind dat hij net iets te moeilijk dekt, net als 100% Vamp. Om al deze redenen krijgen CrimeVice en Rebel With A Cause van mij een 8/10, en Depraved en 100% Vamp een 6/10.

Draag jij soms niet-klassieke lipkleurtjes? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.