Lancôme Miracle Cushion Foundation

Wat een hype ontstond er toen een nieuwe vorm van foundation werd gelanceerd! De Miracle Cushion foundation van Lancôme was te aanschouwen op zowat élke beautyblog, en dat wekte uiteraard mijn interesse. Ik bestelde snel mijn staaltje en ging aan de slag. Vandaag test ik de nieuwe foundation in sponsvorm. Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vond!

Lancôme Miracle Cushion Foundation

Toen ik hoorde dat Lancôme staaltjes van hun nieuwe Miracle Cushion foundation uitdeelde, hoefde ik geen twee keer na te denken. Een paar weken nadat ik mijn staaltje had aangevraagd viel het in de bus. Het staaltje bestaat uit twee potjes, en ik kreeg kleur nummer 02 – Beige Rosé.

  • Lancôme Miracle Cushion Foundation, €37,80
  • Lancôme Miracle Cushion Foundation Refill, €27,00

Lancôme Miracle Cushion Foundation

Ik vind het staaltje er best luxe uitzien. In het ene potje zit een klein makeupsponsje, en in het andere potje zit een kussentje doordrenkt met foundation.

Lancôme Miracle Cushion Foundation

Het kussentje met foundation is erg klein, gelukkig is de full size foundation een stuk minder minuscuul, en wat gemakkelijker te hanteren. Het is erg fijn dat je trouwens niet telkens een volledig nieuwe foundation moet kopen, maar dat er ook gewoon refills te koop zijn zodat je het potje niet telkens moet weggooien.

Lancôme Miracle Cushion Foundation

De poederdons die bij het staaltje zit is ook erg klein, gelukkig is de fullsize dons een stuk groter. De dons is erg zacht en absorbeert gemakkelijk de foundation uit het kussentje.

Lancôme Miracle Cushion Foundation

Op de foto hierboven heb ik een beetje van de foundation met de poederdons aangebracht op mijn arm.

De dekking is medium, en ziet er erg natuurlijk uit. Je ziet de foundation bijna niet zitten op mijn huid! De kleur is een beetje aan de roze kant, maar ik denk dat hij wel mooi kan matchen met mijn huid.

Lancôme Miracle Cushion Foundation

Op de foto hierboven zie je hoe mijn huid eruitziet zonder foundation. Mijn huid is momenteel vrij rustig, maar ik zie wel veel roodheid in mijn huid. Vooral rond mijn neus en tussen mijn wenkbrauwen zou ik de roodheid willen wegwerken.

Lancôme Miracle Cushion Foundation

Op de foto hierboven heb ik de Lancôme Miracle Cushion foundation aangebracht.

Het aanbrengen ging in het begin wat moeizaam, vooral omdat het poederdonsje zo klein is, maar toen ik in de helft van mijn gezicht was lukte het me wel. Doordat ik de foundation aanbracht met de dons, heeft de foundation een erg natuurlijk effect. Hij is niet echt glanzend, maar ook niet echt mat.

De dekking is medium, en dat vind ik echt perfect. Hij bedekt alle roodheid in mijn huid prima, maar ziet er toch niet uit als foundation. Het lijkt wel alsof mijn huid er van nature perfect uitziet! De foundation die in de spons zit is erg vloeibaar, waardoor ik de foundation niet eens voel zitten op mijn huid.

Links: zonder foundation - Rechts: Lancôme Miracle Cushion Foundation

Links: zonder foundation – Rechts: Lancôme Miracle Cushion Foundation

Op de vergelijkingsfoto hierboven zie je hoe de Lancôme Miracle Cushion foundation op een natuurlijke manier de roodheid in mijn huid bedekt. Ik ben erg tevreden van het effect van de foundation, maar de kleur lijkt me toch nét wat te rozig van ondertoon. Als hij iets geler was geweest, was hij perfect geweest, maar allicht zijn er andere tinten verkrijgbaar die wel iets geler zijn.

Full face met de Lancôme Miracle Cushion Foundation

Full face met de Lancôme Miracle Cushion Foundation

Op de foto hierboven heb ik mijn makeuplook afgemaakt. Ik hou ervan dat de foundation niet te mat is, en een natuurlijke glans op mijn huid bewaart. De foundation blijft gemakkelijk een volledige dag zitten als ik hem afpoeder.

Voordelen

  • Dekking: medium, maar precies goed
  • Finish: niet mat, niet glanzend, iets ertussenin
  • Smelt mooi samen met de huid
  • Blijft goed zitten

Nadelen

  • De manier van aanbrengen is even wennen
  • Niet heel goedkoop (€37,80 en €27 voor een refill)
  • In de full size zit slechts 14g product. Een normale foundation bevat ongeveer 30g

Conclusie
Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van de Lancôme Miracle Cushion foundation. Toch weet ik niet of ik de foundation zou kopen. Ik vind buiten de manier van aanbrengen de foundation niet heel erg speciaal. Ik heb al eerder foundations geprobeerd die ik even goed vind. Als ik alle voor- en nadelen nog eens bekijk, kom ik tot de conclusie dat ik de Lancôme Miracle Cushion foundation een 8/10 geef. De prijs is voor mij het enige grote nadeel, zeker omdat ik thuis een hele collectie foundations heb liggen waarvan ik er heel wat even goed vind als de Miracle Cushion foundation.

Heb jij de Miracle Cushion foundation al geprobeerd? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.