Rimmel Provocalips

Ik hou ervan om een statement te maken met mijn makeup. Een felle lipkleur ziet er altijd verzorgd en fris uit, en vergt niet al te veel moeite. Vooral als het een lipstick is die heel de dag blijft zitten. Je brengt hem ’s morgens aan en je hoeft hem de hele dag niet bij te werken. Het is geen geheim dat ik fan ben van de Rimmel Apocalips, dus toen ik voor mijn verjaardag een van de nieuwe Rimmel Provocalips kreeg, wist ik meteen dat ik fan zou worden. Lees snel verder!

Rimmel Provocalips

Het concept van een vloeibare lipstick die je in twee stappen aanbrengt, is niet nieuw. Ik testte eerder al de Maybelline Superstay 10H Staingloss, en ook de Maxfactor Lipfinity is zo’n product. Ik ben zelf echt voorstander van dit soort lipsticks, want ik vind lipstick doorheen de dag bijwerken steeds teveel gevraagd!

  • Rimmel Provocalips, €11,99

Rimmel Provocalips

De Rimmel London Provocalips zijn verkrijgbaar in tien kleuren. Van nude tot superfel, van warm tot koel. Ik kreeg de kleur 310 – Little Minx, een felroze kleur. Tegenwoordig ben ik erg fan van dit soort felle, roze kleuren! Bovendien zouden de Provocalips wel 16 uur blijven zitten!

Rimmel Provocalips

Zoals ik al zei, is het de bedoeling dat je de twee kanten van de lipstick over elkaar aanbrengt. Stap één is de kleur. Met de applicator breng je de vloeibare lipstick aan op je lippen. De substantie lijkt op die van een lipgloss, maar na een paar minuten droogt de lipstick mat op.

Rimmel Provocalips

Over de gekleurde lipstick heen, breng je de tweede stap aan. Stap twee is een soort transparante lippenbalsem, die glans toevoegt en je lippen hydrateert.

Rimmel Provocalips

De applicators zijn allebei gewone lipglossapplicators. In de applicators van de Rimmel Apocalips zit in het midden een gaatje, zodat je veel product in één keer kan opnemen. Bij deze Provocalips is dat niet het geval, maar om mijn lippen volledig in te kleuren heb ik genoeg aan één ‘lading’ lipstick!

Rimmel Provocalips

Op de foto hierboven zie je links de balsem, en rechts de lipstick.

De balsem is volledig transparant, maar is erg zacht en glad. De lipstick is supergepigmenteerd, en is bijna 100 procent dekkend! Erg mooi. Ik kan niet wachten om hem te testen op mijn lippen!

Rimmel Provocalips

Rimmel Provocalips

Op de foto hierboven zie je hoe mijn lippen eruitzien zonder lipstick.

Rimmel Provocalips

Hier zie je mijn lippen als ik de Rimmel Provocalips in de kleur 310 – Little Minx heb aangebracht. De lipstick is best gemakkelijk aan te brengen met de applicator. Na een paar minuten droogde de lipstick helemaal mat op, en kon ik de balsem eroverheen aanbrengen.

Rimmel Provocalips

Hierboven draag ik de Rimmel Provocalips in de kleur 310 – Little Minx.

De kleur van de lipstick is fél- en félroze, en heeft een erg koele ondertoon. Door de balsem over de lipstick glanst hij bovendien erg mooi. Qua draagcomfort zijn er een aantal dingen die ik wil opmerken. Wanneer de lipstick opdroogt, wordt hij erg droog en voelt hij niet comfortabel aan. Met de balsem over de lipstick voelen mijn lippen weer zacht en glad, maar na een uur of twee is de balsem volledig van mijn lippen verdwenen en voelen mijn lippen weer ruw en droog. Het is dus erg belangrijk dat je de balsem bij je hebt als je geen oncomfortabel gevoel wilt.

Rimmel Provocalips

Op de foto hierboven zie je hoe de Rimmel Provocalips eruitzien nadat ik ze een hele dag op mijn lippen heb gedragen.

Ik heb de balsem ongeveer vier keer opnieuw aangebracht, zodat mijn lippen altijd zacht aanvoelden. De kleur is er, zoals je kan zien, bijna volledig opgebleven. Enkel aan de binnenkant van mijn lippen is de kleur er een heel klein beetje afgebrokkeld. Ook wanneer ik ’s avonds de lipstick wilde verwijderen werd bevestigd hoe goed de lipstick wel blijft zitten. Met mijn micellair water kreeg ik geen beweging in de lipstick, dus ik moest echt overschakelen op de zwaardere middelen. Met een waterproof makeupremover kreeg ik hem er wel af.

Conclusie
De Rimmel Provocalips hebben om eerlijk te zijn mijn verwachtingen volledig ingelost. De kleur is enorm goed gepigmenteerd, de lipstick dekt perfect en is gemakkelijk aan te brengen. Bovendien blijft hij meer dan goed zitten, ik denk zelfs dat 16 uur niet eens overdreven is. Een minpuntje is het draagcomfort: ik heb de balsem echt wel nodig om de lipstick comfortabel te maken. De Rimmel Provocalips krijgt om al deze redenen een 8/10. De Rimmel Provocalips zijn verkrijgbaar bij de drogist en online, bijvoorbeeld op Bol.com.

Heb jij de Rimmel Provocalips al geprobeerd?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.