Essentials: Basic Kwastenset

Ik krijg regelmatig de vraag van mensen die nog maar net beginnen met makeup, welke kwasten ze moeten aanschaffen. Zelf heb ik in de loop der jaren een enorm uitgebreide kwastencollectie verzameld. Toch zijn er enkele kwasten die ik al jaren elke dag gebruik, en waarvan ik vind dat ze echt essentieel zijn voor een goede makeuplook. Vandaag laat ik je de zeven kwasten zien die je nodig hebt voor een stevige basis. Lees snel verder!

Essentials: Basic Kwastenset

Om mijn makeup aan te brengen gebruik ik echt zelden mijn vingers. Natuurlijk kan je je handen gebruiken voor veel stappen in je makeuproutine: je foundation, concealer, oogschaduw kan je gemakkelijk met je vingers aanbrengen, en je kan ook kiezen voor crèmeblush en -bronzer, waarvoor je ook geen kwasten nodig hebt. Je kan je vingers zelf gebruiken om je concealer te blenden, of oogpotlood te smudgen. Voel je zeker vrij om je vingers overal voor te gebruiken, maar persoonlijk verkies ik voor vrijwel elke stap kwasten.

Essentials: Basic Kwastenset

Vandaag laat ik je dus zien welke kwasten voor mij essentieel zijn. Als ik een basic kwastenset zou mogen samenstellen, zouden de bovenstaande zeven kwasten erin zitten. In principe heb je dus zeven kwasten nodig om alle producten aan te brengen. Natuurlijk heb je nog een heel aantal andere kwasten, die het nog gemakkelijker maken, maar deze zeven kwasten zou ik niet kunnen missen.

Essentials: Basic Kwastenset

Kwast 1: middelgrote poederkwast

Als ik in een allesbehalve ideale wereld slechts één kwast mocht gebruiken, zou het wel een middelgrote poederkwast zijn. Met deze kwast kan je zowel foundation als poeder, blush en bronzer aanbrengen, en bovendien is hij ook ideaal om concealer en oogschaduw te blenden! In principe kan je met deze éne kwast, alles doen. Ik zou deze kwast gebruiken om al mijn poederproducten mee aan te brengen, en crème- en vloeibare producten zou ik aanbrengen met mijn vingers. Schaf dus een middelgrote poederkwast aan, en je kan de wereld aan!

  • Real Techniques Buffing Brush, deel van de Core Collection €26,50
Kwast 2: blending brush

Kwast 2: blending brush

Als ik twee kwasten mocht bezitten, zou ik mijn tweede kwast een blending brush zijn. Als iemand me vraagt hoe je een mooie ooglook maakt, zeg ik steevast: ga een blending brush halen en blend, blend, blend! Zorg ervoor dat je oogschaduws naadloos in elkaar overlopen, of het ziet er slordig en onnatuurlijk uit. De blending brush is écht een essential.

  • Zoeva blending brush, deel van de Bamboo set (niet meer verkrijgbaar op Zoeva.de, maar er zijn heel wat andere fluffy kwastjes die even goed zijn. Essence heeft bijvoorbeeld ook een fluffy blending brush aan haar assortiment toegevoegd!)
Essentials: Basic Kwastenset

Kwast 3: schuin afgesneden oogschaduwkwast

Er zijn drie redenen waarom ik mijn schuin afgesneden oogschaduwkwast als derde kwast in mijn set zou toevoegen.

  1. Ideaal om een strakke, rechte winged eyeliner mee te zetten
  2. Perfect om je wenkbrauwen strak mee bij te tekenen
  3. Superhandig om je oogschaduw op te schonen door met concealer de randjes weg te werken
  • Schuin afgesneden oogschaduwkwastClaire’s, prijs onbekend
Kwast 4: schuine blushkwast

Kwast 4: schuine blushkwast

Deze schuine blushkwast is zonder twijfel de kwast die ik al het vaakst heb gebruikt in mijn leven. Ik gebruik hem al jaren elke dag om mijn blush aan te brengen. Daar vind ik hem echt ideaal voor, maar je kan hem natuurlijk ook gebruiken om je bronzer mee aan te brengen.

  • Schuine blushkwast van Zoeva, ook deel van de Bamboo Set
Essentials: Basic Kwastenset

Kwast 5: platte kwast met synthetische haren

De vijfde kwast in mijn set is een platte kwast met synthetische haartjes. Deze kwast gebruik ik vooral om mijn concealer mee aan te brengen, maar hij is ook ideaal om oogschaduw erg gepigmenteerd mee aan te brengen. Dit exemplaar kocht ik ook in een hobbywinkel, het is eigenlijk echt een verfkwast!

  • Platte kwast met synthetische haartjes, prijs onbekend
Essentials: Basic Kwastenset

Kwast 6: ronde contourkwast

Deze ronde contourkwast gebruik ik ook al een tijd dagelijks. Hij past perfect in de holtes van mijn wangen, en is daarom ideaal om te contouren. Doordat zijn haartjes niet heel dicht op elkaar staan, brengt hij bronzer erg zacht aan, en kan ik hem ook gebruiken om de bronzer mee te blenden.

  • Contourkwast Real Techniques, deel van de Core Collection, €26,50
Essentials: Basic Kwastenset

Kwast 7: platte buffingkwast

Als ik dan toch nog een laatste kwast mag toevoegen, is het wel een platte buffingkwast. Ik gebruik deze kwast, met haartjes die dicht bij elkaar staan, om een warme bronzer aan te brengen, en hij is ook ideaal om mijn bronzer, blush en highlighter mee te blenden. Als ik deze kwast gebruik om mijn gezichtsmakeup mee te blenden, perfectioneer ik de overgang tussen blush, bronzer en highlighter en ziet alles er airbrushed uit.

  • Platte buffingkwast, prijs en merk onbekend

Wat is jouw favoriete kwast? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.