CATRICE & essence anti-glansbasis

Primer. Sommige mensen zweren erbij, sommige mensen zijn er resoluut tegen. Zelf draag ik niet graag primers onder mijn foundation, omdat ze vaak nogal veel siliconen bevatten en erg glibberig aanvoelen. Toch hou ik van het idee om een primer te gebruiken om mijn makeup langer in stand te houden. Toen ik deze twee anti-glans primers zag liggen, was mijn interesse dus gewekt. Lees snel verder!

CATRICE & essence anti-glansbasis

Vandaag review ik de CATRICE Prime and Fine Pore Refining Anti-Shine Base en de de essence All About Matt oil control makeup base. Allebei anti-glans primers voor de vette huid, die je makeup beter doet blijven zitten, én voorkomt dat je huid gaat glimmen doorheen de dag.

  • CATRICE Prime and Fine Pore Refining Anti-Shine Base, €4,59
  • essence All About Matt oil control makeup base, €3,29

CATRICE & essence anti-glansbasis

De tubes van de primers lijken wel wat op elkaar, maar de CATRICE basis ziet er eerder professioneel uit, terwijl de essence tube er wat artistieker uitziet.

CATRICE & essence anti-glansbasis

Ik vind de tube van CATRICE er het leukst uitzien. Een handige, platte verpakking die er erg luxueus en duur uitziet.

CATRICE & essence anti-glansbasis

Ook de tube van essence is eveneens een platte tube, en is wat kleiner dan de CATRICE tube. In de tube van essence zit ml minder product dan in die van CATRICE, waardoor het verschil in prijs wat minder wordt. Toch is de essence primer nog nét iets goedkoper dan die van CATRICE.

CATRICE & essence anti-glansbasis

In de ingrediëntenlijst zie ik tussen de belangrijkste ingrediënten vooral ingrediënten die de huid zacht doen aanvoelen. Het vierde ingrediënt is Aluminium Starch Octenyl Succinate, dat een cake effect vermijdt en zal zorgen voor minder glans.

In de beide primers zitten geen siliconen. Daardoor voelen ze beide niet glibberig of vettig aan, en dat vind ik heel fijn. Ik vind het gevoel van een vettige primer op mijn huid namelijk niet leuk.

CATRICE & essence anti-glansbasis

Op de foto hierboven zie je links de CATRICE Prime And Fine Pore Refining Anti-Shine Base, en links de essence All About Matt oil control makeup base.

De CATRICE primer verschilt qua textuur lichtjes van die van essence. Terwijl de CATRICE basis omschreven kan worden als een crème, zou ik de essence basis eerder een gel noemen. Qua aanbrengen maakt dat op zich niet echt een verschil.

Werken ze?
Het aanbrengen van de beide primers is erg gemakkelijk, en voelt ook aangenaam aan; het lijkt wel of ik een extra stap toevoeg aan mijn verzorgingsroutine. Bij elk van de twee basissen zie ik na het aanbrengen meteen dat mijn poriën iets minder opvallen, en foundation glijdt vlot over de primers heen. Toch doen de primers mijn huid niet vet aanvoelen, en mijn foundation blijft erg goed zitten. Ik weet niet of ze mijn makeup langer doen blijven zitten, maar de glans blijft wel een paar uur langer weg. Ik gebruikte vroeger nooit primers, maar sinds ik deze primers zonder siliconen heb geprobeerd, gebruik ik er bijna elke dag één van. Een favoriet van de twee heb ik niet, dus als ze allebei op zijn zal ik waarschijnlijk die van essence kopen, omdat die gewoon net iets goedkoper is!

Voordelen

  • De primers bevatten geen siliconen, dus doen de huid niet vettig aanvoelen;
  • Ze maken mijn huid wel mooi glad en zacht;
  • Ze houden mijn glimmende huid onder controle;
  • Ze verzorgen mijn huid op een lichte manier;
  • Ze werken niet poriënverstoppend.

Nadelen

  • Mijn makeup blijft niet noemenswaardig langer zitten.

Conclusie
Ik gebruik bijna nooit primers, maar met deze olievrije primers ben ik van primer-sceptic naar primer-lover gegaan. Ik gebruik elke dag één van de twee primers, en ben er heel tevreden van. Ik geef de beide primers een 8/10, ik zou enkel willen dat ze mijn makeup ook langer zouden doen blijven zitten!

Gebruik jij een primer onder je foundation?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.