Makeup Revolution Redemption Palette Essential Mattes 2

Een echte essential in je collectie is een setje matte oogschaduws. Met matte oogschaduws kan je diepte creëren op een heel natuurlijke manier. Bovendien staat iedereen met matte tinten, zeker als ze neutraal van kleur zijn. Vandaag test ik zo’n paletje: het Makeup Revolution Redemption Palette Essential Mattes 2. Een vrij basic palette met matte tinten. Lees snel verder als je wil weten wat ik ervan vond. 

Makeup Revolution Redemption Palette Essential Mattes 2

Makeup Revolution is een budget makeupmerk dat nog niet heel lang bestaat. Toch zijn ze al met een heel aantal topproducten opgekomen, denk maar aan de Ultra Aqua Brow Tint, de lipsticks, en alle andere nieuwigheden. Ik wou aanvankelijk graag het palette met 32 matte tinten kopen, maar dat was uitverkocht. Ik koos dus maar voor het Redemption Palette Essential Mattes 2, een palette met 12 matte tinten.

  • Makeup Revolution Redemption Palette Essential Mattes 2, €4,99

Makeup Revolution Redemption Palette Essential Mattes 2

Het palette is vrij simpel verpakt. Het ziet er niet erg duur uit, maar het oogt ook niet goedkoop. Bij de oogschaduws zit ook nog een sponsapplicator, maar daar ben ik niet echt fan van. De kleurtjes gaan van een lichte highlight-kleur tot een semi-donkere matte tint.

Makeup Revolution Redemption Palette Essential Mattes 2

Op de foto hierboven zie je bovenaan de oogschaduws zonder flits, en onderaan de oogschaduws mét flits.

Op de close-up foto’s zie je duidelijk de mooie matte finish van de oogschaduws. Ze zijn niet alleen prachtig mat, ze zien er ook erg zacht uit. De kleurtjes van het palette zijn bijna allemaal vrij koel, en dat is ook vrij positief want met koele kleurtjes kan bijna iedereen wegkomen!

Makeup Revolution Redemption Palette Essential Mattes 2

Op de foto hierboven zie je de oogschaduws geswatcht op mijn arm. Boven zonder flits, onderaan mét flits.

Het pigment van de oogschaduws is niet om over naar huis te schrijven, maar dat is meestal wel zo bij matte oogschaduws. Ik vind dat de eerste vier kleuren onderling vrij weinig verschillen, maar ik vind het wel leuk dat er een gelige tint bij zit. De zesde kleur van links en de vierde kleur van rechts lijken bijna geen pigment te bevatten, maar je ziet ze gewoon niet zo goed omdat ze heel erg op mijn huidskleur lijken. Ik vind vooral de tweede kleur van rechts heel erg mooi, dat is mijn favoriet uit het palette.

Makeup Revolution Redemption Palette Essential Mattes 2

Een look maken met het palette is al helemaal geen uitdaging. Je kiest gewoon een paar kleurtjes uit, plaatst ze willekeurig op je ooglid en blendt ze mooi samen. Doordat ze mat zijn, ogen ze heel natuurlijk en door het wat mindere pigment moet je ze goed opbouwen en krijg je ze perfect geblend.

Makeup Revolution Redemption Palette Essential Mattes 2

Al bij al vind ik het een leuk palette, maar het is geen uitblinker. Ben je op zoek naar een heel natuurlijk palette waar je gemakkelijk draagbare looks mee kan maken? Dan is dit palette iets voor jou. Maar als je eerder op zoek bent naar iets specialer, kan je dit palette beter laten liggen. Het leuke aan het palette is wel dat je de oogschaduws ook zou kunnen gebruiken om bijvoorbeeld mee te contouren, bijvoorbeeld de randen van je neus.

Conclusie
Het Makeup Revolution Redemption Palette Essential Mattes 2 is een erg neutraal palette met wat zachtere kleuren. Het pigment is niet fantastisch, maar dat maakt het ook wel gemakkelijk om subtiele looks te maken. Gelukkig is het palette erg goedkoop, waardoor ik geen spijt heb van mijn aankoop. Ik zie mezelf het palette best nog gebruiken, maar misschien niet elke dag. Om al die redenen geef ik het palette een 6/10. Een leuk basic palette voor beginners, of een extraatje als je veel glanzende oogschaduws hebt.

Hou jij van matte oogschaduws? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.