Nail-art: Deauty Box April

In april ontving ik de Deauty Box. Het was die maand de beurt aan Elfi De Bruyn om de box samen te stellen, dus er zaten veel nagelproducten in. Vandaag probeer ik een paar van die producten uit. Ik test de Mavala Protecting Base Coat, de Maybelline Colour Show in de kleur 130 – Winter Baby en ook de Nail Decals van Elfi en Eva Mouton. Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vond!

Nail-art: Deauty Box April

Hierboven zie je de drie producten waarmee ik mijn nail-art maakte. Ik ben erg benieuwd naar de Nail Decals, want ze werken niet als stickertjes, maar eerder als een plaktattoo! Elfi heeft gezegd dat je altijd een base coat onder je nagellak moet dragen, en als de queen van de nail-art dat zegt, moet je dat ook doen! Vandaag gebruik ik dus een base coat onder mijn nagellak.

Nail-art: Deauty Box April

De Mavala Protecting Base Coat is een transparante basis die je nagels beschermt tegen verkleuren én die ervoor zorgt dat je nagellak langer blijft zitten. In de Deauty Box zat geen full size flesje, maar ik denk dat ik met dit flesje wel een aantal keer kan doen! De Protecting Base Coat lakt gemakkelijk en maakt mijn nagels semi-glanzend.

Nail-art: Deauty Box April

In de Deauty Box van april zaten twee nagellakjes: een felgroene en een witte nagellak. Een witte nagellak is een essential als je een nail-art wil maken, dus daar ging ik vandaag mee aan de slag. De kleur van de nagellak is 130 – Winter Baby. Hij lakt erg gemakkelijk, maar heeft een lage dekkingsgraad. Na drie laagjes is hij nog niet dekkend. Een hele teleurstelling, maar ik weet dat het niet gemakkelijk is om een dekkende witte nagellak te vinden.

Nail-art: Deauty Box April

Om van mijn nail-art een nail-art te maken, gebruik ik de Nail Decals van Elfi en Eva Mouton. Het zijn 40 kleine, schattige tekeningetjes, waarmee je gemakkelijk een leuke toets kan geven aan je nagels. Het is de bedoeling dat je telkens een tekeningetje uitknipt, het 6 tot 10 seconden in wat water legt, en dan op je nagel aanbrengt. Ik had verwacht dat hij zou werken als een plaktattoo, maar dat is niet echt zo. Ik moest een paar keer proberen voordat ik doorhad hoe ik het precies moest aanpakken. Het tekeningetje komt eigenlijk niet los van het folietje waar het aan kleeft, je kleeft het dus met folie en al op je nagels! Het is dus ook essentieel om een top coat over de decal aan te brengen, anders blijft het niet zitten.

Nail-art: Deauty Box April

Ik vond het aanbrengen erg uitdagend. Ik heb een vierkantje rond het tekeningetje uitgeknipt, maar dat vierkantje zie je vrij duidelijk op mijn nagel zitten. Ik vraag me af of het de bedoeling is dat je het tekeningetje echt langs de randjes afknipt, want zo zou je de omringende folie niet meer zien zitten. Bij dit tekeningetje is dat nog wel te doen, maar bij de bloemetjes lijkt me dat wel heel moeilijk. Ik vind het aanbrengen van de nail decals toch niet zo gemakkelijk als ik had verwacht. Ik zou eerder kiezen voor echte stickertjes.

Conclusie
Als je me zou vragen welk product ik opnieuw zou kopen, zou ik kiezen voor de Mavala Protecting Base Coat. Ik ken het belang van een base coat, en deze van het voor mij onbekende merk Mavala voorkomt het indringen van de kleur in mijn nagels erg goed. De Maybelline Colour Show nagellak in de kleur 130 – Winter Baby was veelbelovend, maar dekte echt niet genoeg naar mijn zin. De Nail Decals vond ik om eerlijk zijn niet heel handig. Ik ben niet iemand die graag lang bezig is aan een perfecte nail-art, dus voor mij moet het vooral handig en snel gaan. Geef mij maar nagelstickertjes.

Heb jij al ‘nail decals’ geprobeerd? Lukt het jou beter dan mij?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.