Naar de kapper: het resultaat

Voor het artikel van vandaag zal je wellicht je bril moeten opzetten, of je moet je ogen ver opentrekken: ik ging namelijk naar de kapper! Door mijn kapper-trauma dat ik jaren geleden opliep, vertrouw ik niet veel kappers meer, en verstijf ik bij elk lokje haar dat afgeknipt wordt. Ik besloot dat het na drie jaar weer eens tijd was om een bezoek te brengen bij de kapper, en vandaag toon ik je het resultaat. Waarschuwing: verwacht geen volledige make-over, er is namelijk amper iets veranderd!

Naar de kapper: het resultaat

Dit is hoe mijn haar eruitzag voordat ik naar de kapper ging. Mijn haar is vrij gezond, omdat ik het goed verzorg en zelf regelmatig mijn puntjes bij knip. Ik schreef eerder een artikel over hoe ik de puntjes van mijn haren knip, en dat kan je hier lezen.

Naar de kapper: het resultaat

Hierboven zie je hoe mijn haar er langs achter uitziet. Zoals je kan zien is het nog steeds vrij gezond, maar na drie jaar zonder kapper is de ‘snit’ er helemaal uit. De lokjes zijn niet op dezelfde lengte en het ziet er wat rommelig uit aan de onderkant.

Naar de kapper: het resultaat

De zijkanten waren eigenlijk de grote reden van mijn (voor mij alleszins) radicale beslissing om een bezoek te brengen aan de kapper. Jaren geleden had ik een ‘pony’ maar na een tijdje was ik die beu en wou ik mijn lokjes vooraan weer lang laten groeien. Vooraan was mijn haar dus eigenlijk nog mijn uitgegroeide pony, dus daar hing een recht stuk dat ik wat mooier geblend zou zien.

Naar de kapper: het resultaat

Hier nog eens een close-up van mijn haarpunten. Ze zijn een beetje droog, maar wat me vooral stoort is dat ze niet op gelijke lengte zijn. Doordat ik een paar sliertjes haar onderaan heb hangen, ziet mijn haar er onderaan wat ‘pierig’ uit.

Naar de kapper: het resultaat

En dit is hoe mijn haar er nu uitziet. Laat je niet misleiden door het feit dat ik er niet blij uitzie! Ik ben namelijk best tevreden met mijn haar. De gebroken puntjes zijn eraf, en alles is wat meer op gelijke lengte geknipt.

Naar de kapper: het resultaat

Vanachter ziet alles er weer wat opgeschoond uit. Er is niet veel van de lengte, en doordat mijn haar vanonder weer mooi recht is, vind ik dat het geheel er zelfs dikker en voller uitziet.

Naar de kapper: het resultaat

Ook de puntjes van mijn laagjes zijn bijgeknipt, en mijn uitgegroeide pony gaat nu wat vloeiender over in de rest van mijn haar.

Naar de kapper: het resultaat

En ook de puntjes zijn mooi recht afgeknipt. Ik hou er wel van als mijn haar mooi op één lengte is geknipt, en momenteel ziet alles er heel recht uit. Ik vind het momenteel net een beetje té recht, maar eens mijn haar weer wat is gegroeid, zal dat wel weer wat minder opvallen.

Naar de kapper: het resultaat

Op de foto’s hierboven kan je goed het ‘verschil’ zien. Let niet op het feit dat mijn haar een andere kleur lijkt te hebben, op de linkse foto heb ik mijn haar net geborsteld en rechts was ik er te lui voor.

Conclusie
Ik ben best tevreden met mijn kappersbeurt, al is er niet heel veel veranderd. Ik liet mijn haar knippen bij Sanké Schoten, en ik ben ook heel tevreden met de service. Mijn kapster gaf me advies over mijn haar en luisterde ook goed naar mij. Het enige waar ik misschien een beetje minder enthousiast is de prijs van mijn minimale makeover. Voor wassen – shampoo en conditioner – verzorgend masker – snit – handdrogen betaalde ik €48,20. Best prijzig, zeker als je weet dat ik maar zo’n halfuurtje in de kappersstoel zat. Desalniettemin zou ik het zo overdoen, want voor een goede kappersbeurt, en een kapper waar ik in kan vertrouwen, heb ik best wel wat euro’s over!

Wanneer ging jij laatst naar de kapper? Ging je voor een compleet nieuwe look, of liet je het gewoon wat bijknippen? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.