Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face Palette

Je kan je niet voorstellen hoe vaak ik onderweg ben. Ik moet naar huis, naar mijn kot, naar het huis van iemand die ik moet opmaken, naar de les, … En telkens wil ik een heel aantal makeupproducten bij hebben, dus hoe handiger, hoe beter. Daarom is mijn collectie paletten enorm, terwijl de mono’s er maar in schrale hoeveelheden bij liggen. Toen ik dit prachtstuk uit de Limited Edition van Catrice zag liggen, hoefde ik maar enkele seconden na te denken of het iets voor mij was. Lees snel verder als je wilt weten wat ik van het Gilding Eye and Face Palette vond.

Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face Palette

Wauw, dacht ik. Wat een prachtig palette! De verpakking ziet er enorm luxueus uit, en ik moest toch twee keer kijken voordat ik doorhad dat het een budget palette was. Het palette is van karton en is vrij dik. Het is dus niet overdreven handig om mee te nemen, maar omdat het een oog- én gezichtspalette is, vind ik het wel kunnen.

  • Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face Palette, €7,99

Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face Palette

Op de voorkant van het palette staat het logo van het budgetmerk Catrice, en maar goed ook! Anders zou je helemaal niet kunnen zien dat het palette stiekem erg goedkoop is.

Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face Palette

Ik vind de hele collectie prachtig, met elegante gouden verpakkingen. De collectie bestond verder nog uit prachtige highlighter-parels, de Blurring Powder Pearls, nude lipglossjes, Gentle Lip Gloss en Nail Lacquers in prachtige, zachte kleurtjes.

Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face Palette

Het palette bevat zachte pasteltinten, één donkere oogschaduw, een bronzer en een highlighter.

Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face Palette

Behalve de bronzer, highlighter en oogschaduws bevat het palette ook een schattig penseeltje met twee uiteinden, en een klein wit oogpotloodje. Het kwastje heeft aan de ene kant een sponsapplicator – ik weet dat ik die niet ga gebruiken), en aan de andere kant zachte fluffy haartjes. Erg luxueus voor zo’n budget palette.

Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face PaletteVan links naar rechts: highlighter – bronzer – oogschaduws – oogpotlood.

Hier was ik al bang voor: de lichte kleurtjes oogschaduw lijken nogal op elkaar. Ik had gehoopt dat de roze oogschaduw wat feller zou zijn, maar hij is eerder nude. Ik ben wel heel tevreden met de donkere kleur, die is mooi gepigmenteerd en heel zacht. De bronzer en de highlighter vind ik ook heel mooi, ze hebben vrij goed pigment en bovendien zijn ze mat! Ook het oogpotlood is goed, het is romig en geeft een felle witte kleur af.

Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face Palette

Op de foto’s hierboven heb ik een ooglook gemaakt met het palette. Ik gebruikte de lichtste oogschaduw (de witte) als highlighter, de tweede (beige) over mijn bewegend ooglid, de derde (lichtroze) in mijn arcadeboog als transitiekleur, de donkerste kleur gebruikte ik om diepte te creëren aan de buitenkant van mijn oog. De roze kleur (die fel lijkt in de pan, maar iets minder fel uitpakt op de huid) gebruikte ik als accentkleur in het midden van mijn bewegend ooglid. Ik bracht het witte oogpotlood aan op mijn onderste waterlijn. De lichte lila oogschaduw, ten slotte, gebruikte ik op de binnenkant van mijn onderste wimperlijn.

De oogschaduws zijn niet heel gepigmenteerd, waardoor je enkel een zachte look kan maken. Toch vind ik ze gemakkelijk werken, want ze blenden heel goed en met wat moeite kan je ze wat opbouwen.

Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face Palette

Op de foto hierboven draag ik geen bronzer of highlighter.

Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face Palette

Op de foto hierboven heb ik de bronzer in het Gilding Eye and Face Palette gebruikt om te contouren. Ik bracht de bronzer aan onder mijn jukbeenderen en lichtjes aan de zijkanten van mijn voorhoofd. Hij is echt perfect om te contouren bij mijn huidskleur! Ik heb een vrij harde contour gezet, maar toch lijkt het niet of ik twee bruine strepen heb op mijn wangen. Hij is gemakkelijk aan te brengen, en blendt ook goed uit.

Ook bracht ik de highlighter aan, maar die is iets minder zichtbaar. Ik gebruik meestal glanzende highlighters, zodat de hoogste punten van mijn gezicht het licht kunnen vangen, maar deze matte highlighter doet niet heel veel voor mij.

Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face Palette

Links: zonder bronzer of highlighter – Rechts: met bronzer en highlighter

Ook op de foto’s met flash vind ik de bronzer er heel mooi uitzien. Hij is niet superkoel, maar ook zeker niet te warm, en daardoor smelt hij mooi samen met mijn huid. De bronzer vind ik het mooist uit het hele palette! Opnieuw zie ik de highlighter amper terug, en dat vind ik best jammer. Als de highlighter mooi was, zou het echt een leuk palette zijn.

Conclusie
Ik vind het Catrice Limited Edition Kaviar Gauche: Gilding Eye and Face Palette echt half-half. Ergens vind ik het erg goed, omdat de bronzer heel mooi is en de oogschaduws gemakkelijk te blenden zijn. Bovendien is het witte oogpotlood zacht en romig, en geeft het veel kleur af, en zit er een vrij luxueus kwastje bij. Toch viel het pigment me wat tegen bij de oogschaduws, en vind ik dat de lichte kleurtjes erg op elkaar lijken. De highlighter vind ik echt een misser: hij is zo goed als niet te zien op de huid. Al bij al vind ik het een leuk extraatje in mijn collectie, alleen al voor de prachtige verpakking. Je kan de Catrice Limited Edition Kaviar Gauche nog kopen tot half juni in België, en tot juli in Nederland. Wees dus snel als je in België nog een product wilt scoren!

Heb jij iets getest uit de limited edition van CATRICE?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.