Got2b Texturizing Salt Spray + DIY!

De zomer is nabij, en ik kan niet wachten tot ik weer aan het strand ben. En dan vooral omdat mijn haar na een duik in het zoute zeewater de meest beachy waves heeft! Op dat strand is het nog even wachten, en in de tussentijd creëren we luchtige beach waves met een Sea Salt Spray. Vandaag review ik de Got2b Texturizing Salt Spray, en vertel ik je hoe je zelf een sea salt spray kan maken. Lees snel verder, want het is heel gemakkelijk!

Got2be Texturizing Salt Spray + DIY!

Op de foto hierboven zie je hoe mijn haar eruitziet als ik er niets mee doe. Ik heb het enkel gewassen en drooggeblazen. Ik heb het geluk wel gemakkelijk volume in mijn haar te krijgen, maar als ik het droogblaas met de föhn valt het wel altijd heel glad en recht.

Got2be Texturizing Salt Spray + DIY!

Ik heb van nature wel een beetje golfjes in mijn haar vanachter, maar die zie je enkel als ik mijn haar aan de lucht laat drogen. Aan de lucht laten drogen lukt echter vrijwel niet, want mijn haar droogt enorm traag. Als ik het ’s morgens heb gewassen, is het in de namiddag nog niet droog. Daarom blaas ik het altijd meteen droog, maar dan is de flow er wel een beetje uit.

Got2b Texturizing Salt Spray

Got2be Texturizing Salt Spray + DIY!

Niet getreurd, want ik neem er gewoon de Got2b Texturizing Salt Spray bij. Een spray als deze bevat zeezout, en andere ingrediënten die het haar textuur geven. Met een sea salt spray maak je je haar dus wat stugger, zodat het er vol en wavy gaat uitzien. Momenten waarop ik nog soms een sea salt spray gebruik is als ik iemands haar moet krullen, zodat de krullen er extra lang blijven inzitten.

Got2b Texturizing Salt Spray + DIY!

Een sea salt spray gebruiken is heel gemakkelijk. Ik laat je snel even zien hoe ik het doe. Ik begin met mijn haar in twee delen te verdelen (de linkerkant en de rechterkant). Dan neem ik de spray en maak daarmee mijn haar vochtig. Ik focus op de lengten en de haarpunten, en de bovenkant laat ik droog.

Got2b Texturizing Salt Spray + DIY!

Als mijn haar vanaf de lengten helemaal vochtig is, draai ik het haar helemaal rond, totdat het in een knotje zit, en speld het vast op mijn hoofd. Ik doe natuurlijk hetzelfde met de andere kant van mijn haar. Vervolgens loop ik ongeveer een halfuurtje rond met die prachtige, prinses Leia-achtige kapsel, en probeer ik niemand tegen te komen. Na een halfuur ga ik er nog even over met de haardroger (op de koude stand) en dan is het tijd om de knotjes los te maken.

Got2b Texturizing Salt Spray + DIY!

Ziehier mijn messy beach waves. Ik maakte de knotjes los en kamde mijn haar snel met m’n vingers door. En dit is heoe mijn haar er wel degelijk uitziet als ik net uit de zee kom! Van deze haarstijl raak ik meteen in vakantie-modus.

Got2b Texturizing Salt Spray + DIY!

De Got2b Texturizing Salt Spray is fijn, maakt mijn haar goed stug en houdt de golven ook mooi vast. Het enige dat ik op te merken heb is dat de spraykop niet heel gemakkelijk werkt: hij ‘klikt’ elke keer en ik moet heel vaak spuiten om mijn  haar helemaal vochtig te krijgen.

Got2b Texturizing Salt Spray + DIY!

Links: mijn haar voor de sea salt spray – rechts: beachy waves!

DIY Sea Salt Spray!

Wil jij ook beachy waves, maar heb je geen zin om er echt een apart product voor te kopen? Of vind je het belangrijk dat je weet wat je exact in je haar spuit? Maak dan zelf een sea salt spray! Je hebt er maar een paar dingen voor nodig die je (vrijwel) zeker in huis hebt! Je hebt nodig

  • een sprayflesje;
  • (warm) water;
  • zeezout;
  • een leave-in conditioner;
  • eventueel citroensap als je ook graag highlights wilt.

Got2b Texturizing Salt Spray + DIY!

Maak een glas water warm in de microgolf, het water hoeft niet te koken. Voeg twee of drie eetlepels zeezout toe (of meer als je meer textuur wilt) en een eetlepel leave-in conditioner. Als je graag natural highlights wil deze zomer, voeg dan ook een paar druppels citroensap toe. Als je citroensap gebruikt, bewaar je je salt spray best in de koelkast, anders kan je hem wel 4 maanden (of zelfs nog langer) bewaren op kamertemperatuur. Goed schudden voor gebruik!

Ga jij zelf een sea salt spray maken?

Heb je deze al gelezen?

11 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.