Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Onlangs las ik over een nieuw oogschaduwpalette. Makeup Revolution zou twee nieuwe paletten uitbrengen: de Iconic Pro 1 en de Iconic Pro 2. Ik dacht: ik heb al zoveel paletten, ik heb ze niet nodig. Maar toen ik de foto’s zag en de swatches kon ik me niet bedwingen. Ik bestelde ze meteen allebei! Ik kon niet wachten om ze ontvangen, en vandaag deel ik ze met jullie. Lees snel verder als je wilt weten wat ik vind van de Makeup Revolution Iconic Pro 1 en Iconic Pro 2

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Hun volledige namen zijn de Makeup Revolution Salvation Palette Iconic Pro 1 en de Makeup Revolution Salvation Palette Iconic Pro 2. Maar ik noem ze zelf altijd de Iconic Pro 1 en 2. De kartonnen doosjes waar de paletten in verpakt zitten, zijn op zich al superleuk. Een combinatie van rosé-goud en zwart, en mat en glanzend. Ze zien er erg professioneel uit, net als alle andere Makeup Revolution producten!

  • Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2, €8,49

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

De paletten zelf zijn zwart, mat en hebben koperkleurige, glanzende letters. Er is één ding dat ik wat jammer vind aan de paletten: de namen staan er niet helemaal op. Oké, er staat Iconic Pro, maar waarom staat hun nummer er ook niet bij? Het is altijd even zoeken naar het juiste palette bij de paletten van Makeup Revolution, en bij deze Iconic Pro paletten is dat niet anders.

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Toch ben ik over het algemeen heel tevreden over de verpakkingen: ze zijn licht genoeg om gemakkelijk mee te nemen te zijn, maar zwaar genoeg om luxueus aan te voelen. Ze zijn smal en elegant, het zijn echt paletten waar je graag mee gezien wilt worden.

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Het eerste dat ik dacht toen ik ze openden: wauw! Ze hebben elk prachtige kleurtjes, vooral neutrale kleuren, maar ook een paar statement kleurtjes, zoals blauw, groen en bordeaux. De bovenste rij van de paletten is telkens mat, en de onderste rij bevat oogschaduw met shimmer- of metallic finish. Op het eerste zicht zien ze er prachtig uit! Ze scheppen hoge verwachtingen.

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Beide paletten bevatten het Iconic Pro kwastje, een kwastje met twee uiteinden. Aan het eerste uiteinde zit een plat oogschaduwkwastje (met haartjes, jawel) en aan de andere kant een fluffy blendkwastje. Alleen dit kwastje vind ik al fantastisch, zo’n kwalitatief kwastje krijg je toch maar zelden bij paletjes? Het is eens een leuke variatie op de duizenden sponsapplicators die al in mijn kast liggen.

Iconic Pro 1

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Op de foto hierboven zie je de Iconic Pro 1. Het palette bevat warme én koele kleuren, maar over het algemeen geeft het palette toch een vrij warme indruk. De kleurtjes die me meteen aanspreken zijn de matte, witte highlightkleur, die me ideaal lijkt om te highlighten onder de wenkbrauw en eventueel de binnenste ooghoek. Verder vind ik de donkerbruine, matte kleur er perfect uitzien om diepte te creëren, en de bordeaux, glanzende oogschaduw om op de onderste wimperrand te zetten of als knalkleur.

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Op de foto hierboven zie je bovenaan de oogschaduws van de Iconic Pro 1 zonder flits, en onderaan de oogschaduws mét flits.

De oogschaduws zien er niet enkel heel rijk uit, maar ik zie meteen dat ze heel zacht zijn. Ik hou van de combinatie van kleuren, trouwens, licht en donker, neutraal en wat opvallender, mat en glanzend. Wat heb je nog meer nodig? Tijd om te swatchen!

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Hierboven zie je de bovenste rij oogschaduws van de Iconic Pro 1 (de matte kleuren). Boven zonder flits, onderaan mét flits.

WOW! Check dat pigment! Normaal gezien zijn matte oogschaduws heel wat minder gepigmenteerd dan glanzende oogschaduws, en zijn ze wat brokkelig. Maar deze zijn stuk voor stuk (ook de witte en lichte tinten) enorm goed gepigmenteerd. Ik ben echt onder de indruk. Ik denk dat ik nooit eerder zulke goed gepigmenteerde oogschaduws heb gezien, en zeker niet bij budget producten!

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Hierboven zie je de onderste rij oogschaduws (de glanzende kleuren) van de Iconic Pro 1. Bovenaan zonder flits, onderaan mét flits.

Ook de glanzende oogschaduws stellen niet teleur. Ik had verwacht dat ze nog nét iets sterker gepigmenteerd zouden zijn, omdat de matte tinten zo indrukwekkend waren, maar ik heb zeker niets te klagen. De oogschaduws zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd, superzacht en transformeren bijna in een crème wanneer ze mijn huid aanraken.

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2Op deze foto’s heb ik een look gemaakt met het Iconic Pro 1 palette. Ik ging voor een draagbare daglook, met een beetje rood op mijn onderste wimperrand.

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Voor het ooglid gebruikte ik de vierde kleur op de onderste rij als basis over mijn bewegend ooglid.

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

In de crease gebruikte ik de derde kleur op de bovenste rij en vervolgens de zesde kleur op de bovenste rij om diepte te creëren langs de buitenkant van mijn ooglid. Met de zevende kleur van de bovenste rij omlijnde ik de buitenste helft van mijn beide wimperranden en met de glanzende bordeaux kleur lijnde ik mijn onderste wimperrand.

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

De oogschaduws waren bijzonder gemakkelijk te blenden en waren bovendien heel gemakkelijk op te bouwen. Met veel gemak maak ik een draagbare look voor overdag.

Iconic Pro 2Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

En dan nu: de Iconic Pro 2. Het eerste dat mij – en jou waarschijnlijk ook – opvalt, is natuurlijk de prachtige kobaltblauwe, matte oogschaduw. Ik kan niet wachten om hem te swatchen! Ook de donkergroene, glanzende oogschaduw met warme shimmers ziet er heel mooi uit in de pan.

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Hierboven zie je de oogschaduws van de Iconic Pro 2, bovenaan zonder flits, en onderaan mét flits. Opnieuw een perfect combinatie van kleuren, maar dit palette is iets koeler dan de Iconic Pro 1. Swatchen maar!

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Hierboven heb ik de bovenste rij van de Iconic Pro 2 geswatcht (de matte kleuren).

Zoals verwacht is de kobaltblauwe kleur magnifiek, en ook de paarse oogschaduw er links van is prachtig. Opnieuw zijn de oogschaduws allemaal sterk gepigmenteerd, en dan vooral de linkse (higlighter). De rechtse kleur, het matte zwart is misschien nét wat minder fel, maar hij is wel goed op te bouwen voor een intens, diep zwart.

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Op de foto’s hierboven zie je de onderste rij oogschaduws van de Iconic Pro 2.

De kleuren zijn vooral lichte tinten, maar de groene oogschaduw vind ik echt heel mooi. Ook de kleur er rechts van – de paars-bruin-rode tint – is heel mooi. In deze rij mis ik toch wat de donkere tinten. Dat had misschien iets beter gekund.

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Ik mocht mijn zus als slachtoffer gebruiken voor een ooglook met de Iconic Pro 2. Ik maakte een iets donkerdere, maar nog steeds heel draagbare look.

Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2

Opnieuw ben ik heel tevreden over de kwaliteit van de oogschaduws. Met dit oogschaduwpalette kan iedereen een geslaagde look maken. Ik liet Floor gewoon een kleur aanduiden waarmee ik aan de slag zou gaan, en ik improviseerde.

Conclusie
De Makeup Revolution Iconic Pro 1 en 2 zijn allebei prachtige paletten. Ik heb ze ondertussen al ontelbare keren gebruikt, en ze komen telkens goed van pas. Ook de kwastjes die erbij zitten gebruik ik wel eens, dat gebeurt niet vaak! De oogschaduws – vooral de matte tinten – zijn enorm goed gepigmenteerd, ze zijn heel zacht en blenden mooi uit. Ik ben vooral fan van de combinatie van kleuren in de paletten: allebei bevatten ze zowel matte als glanzende tinten, donker als licht en neutrale tinten en enkele meer opvallende kleuren. Twee mini-minpuntjes: de nummer van het palette staat niet op het palette zelf, dus je moet ze echt omdraaien of openen om te zien welk palette het is, en de glanzende tinten van de Iconic Pro 2 bevat voor mij nét iets te weinig donker. Anders waren ze perfect geweest! Niet moeilijk dat de Iconic Pro 2 van mij een 9/10 krijgt, en de Iconic Pro 1 zelfs een 10/10. En dat voor die prijs (€8,49)!

Heb jij al een oogschaduwpalette van Makeup Revolution geprobeerd?

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.