Dessange Droogshampoo Retouche Eclat

Wat droogshampoo betekent voor mij: extra veel volume in mijn haar, matte haarwortels, en vooral: een extra dag zonder wassen! Het is algemeen bekend dat je wanneer je je haar wast, je het haar stript van oliën die het nodig heeft. Hoe minder vaak je je haar wast, hoe beter! Mijn haar wordt met periodes echt heel erg snel vet, en dan is droogshampoo echt broodnodig. Vandaag bespreek ik de Dessange Droogshampoo Retouche Eclat. Een droogshampoo die ik eens in Frankrijk kocht. Lees snel verder om te weten of ik uiteindelijk toch nog m’n haar moest wassen!

Dessange Droogshampoo Retouche Eclat

Oh, droogshampoo, wat zou ik toch doen zonder jou? De Dessange Droogshampoo Retouche Eclat is misschien niet een van de goedkoopste droogshampoos, maar hij ziet er wel veelbelovend uit. Er zijn twee versies van de droogshampoo: er is er één voor blond haar, en één voor bruin haar. Ik koos natuurlijk voor de blonde versie.

  • Dessange Droogshampoo Retouche Eclat, €9,63

Dessange Droogshampoo Retouche Eclat

De Dessange Droogshampoo Retouche Eclat belooft frisheid en volume. Bovendien bevat de droogshampoo pigmenten in plaats van wit poeder, waardoor er geen witte waas is. De bus droogshampoo bevat 150ml product. Om dat in verhouding te zetten: een fles droogshampoo van Batiste bevat 200ml. De Dessange droogshampoo is dus heel wat duurder dan die van Batiste. Dat verhoogt natuurlijk de verwachtingen.

Dessange Droogshampoo Retouche Eclat

Op de foto hierboven zie je mijn handpalm zonder de droogshampoo. Let op het feit dat mijn huid nogal glanst (waardoor je goed alle kreukeltjes ziet).

Dessange Droogshampoo Retouche Eclat

Op de foto hierboven heb ik de Dessange Droogshampoo Retouche Eclat op mijn handpalm aangebracht. Heel opvallend is dat er geen wit poeder op mijn handpalm zit, wat bij andere shampoos wel vaak het geval is. In de plaats daarvan is mijn handpalm vooral gematteerd (vergelijk de matte handpalm met de nog glanzende basis van mijn hand). Een droogshampoo zonder witte waas lijkt me echt fantastisch, want hoe lastig is het om de witte waas uit je haar te krijgen?

Dessange Droogshampoo Retouche Eclat

En dan nu de test. Op de foto hierboven zie je mijn haarlijn. Deze foto is gemaakt op dag twee, de dag nadat ik mijn haar heb gewassen. Ik was mijn haar altijd ’s morgens, en diezelfde dag is het perfect. De dag erna is mijn haar altijd vet: soms is het een beetje (zoals vandaag), maar soms is het echt heel vet. Vandaag heb ik geluk.

Dessange Droogshampoo Retouche Eclat

Wat me altijd erg stoort is dat mijn haar vooraan zowat in lokjes valt. Doordat het wat vet is, begint mijn haar wat te pieren. Vandaag valt het best mee, maar toch wil ik het nog iets matter en frisser.

Dessange Droogshampoo Retouche Eclat

Op de foto hierboven heb ik de Dessange Droogshampoo Retouche Eclat aangebracht. Ik spoot de droogshampoo op mijn scheiding en ook op de voorkant van mijn haren.

Dessange Droogshampoo Retouche Eclat

Ik ben een beetje ongerust: het lijkt wel of de droogshampoo mijn haar vochtig maakt. Kan deze droogshampoo mijn haar wel minder vet maken?

Dessange Droogshampoo Retouche Eclat

Op de foto hierboven heb ik de droogshampoo ingemasseerd met een handdoek. Ik ben best tevreden met het resultaat. Mijn haarwortels zijn een stuk matter en daar voel ik me best goed bij.

Dessange Droogshampoo Retouche Eclat

Ook vooraan valt mijn haar wat minder in sliertjes. Het lijkt wel of ik mijn haar net heb gewassen. Ik ben tevreden met hoe goed de droogshampoo het vet uit mijn haar haalt, maar ik vind niet dat hij veel volume toevoegt aan mijn haar. Wel maakt de droogshampoo mijn haar ietsje stugger aan de wortels, waardoor ik het wel wat met mijn vingers naar boven kan duwen en het zo even blijft staan.

Conclusie
De Dessange Droogshampoo Retouche Eclat is een vrij standaard droogshampoo. Hij maakt mijn haar minder vet en mijn haarwortels lichtjes stugger, maar zorgt niet voor extra volume. Wat ik heel positief vind is dat hij geen witte waas achterlaat. De droogshampoo even op je haar inmasseren is daarom genoeg. Ik moet wel zeggen dat ik hem iets te prijzig vind voor wat hij is, hij kost €9,63 voor 150ml, terwijl een droogshampoo van Batiste (die ik heel goed vind) €4,78 kost voor 200ml. Ik geef de Dessange Droogshampoo Retouche Eclat een 7/10. Het is een prima, standaard droogshampoo, maar ik vind hem net iets te duur.

Heb jij de Dessange Droogshampoo Retouche Eclat al geprobeerd?

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

  • Nikita schreef:

    Ik houd niet heel erg veel van droogshampoo. Soms lijkt het net alsof ik wit haar heb en ik vind het ook wat droger aanvoelen bij mij. 🙁

    • silkeblogs schreef:

      Ik begrijp het, ik heb dat gevoel ook soms. Maar ik verkies toch het stugge gevoel dat droogshampoo mijn haarwortels geeft boven het vette gevoel en uitzicht. Probeer gewoon een droogshampoo te zoeken die geen witte waas geeft (deze, of eentje met pigmenten) en gebruik hem echt alleen op je wortels. Verder zou ik eerder kiezen voor een droogshampoo die niet specifiek ‘meer volume’ geeft, want die maken je wortels alleen nog droger!

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.